URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2012, 13:33

Îngropat în pământ: Un tânăr de 22 de ani a murit după ce malurile unui şanţ s-au prăbuşit peste el

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit miercuri în jurul orelor prânzului, după ce a fost prins de malurile unui şanţ de canalizare s-a prăbuşit peste el.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins de prăbuşirea malurilor unui şanţ în localitatea Otomani, comuna Sălacea, unde se efectuează lucrări la canalizare", a declarat pentru BIHOREANUL locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Două echipaje de pompieri militari din cadrul staţiei Valea lui Mihai, din care unul de prim-ajutor, dar şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, au fost mobilizate la faţa locului.

"La sosirea echipajelor, victima era în stare de inconştienţă, acoperită de pământ până la nivelul gâtului. Pompierii militari au procedat la degajarea acesteia, iar echipajul SMURD a efectuat maneverele de resuscitare", a mai spus Roşca.

Medicii s-au chinuit câteva zeci de minute să îl salveze pe tânăr, dar din păcate, fără rezultat.

Un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs accidentul, deoarece, din câte se pare, omul lucra la canalizare.

UPDATE:

Inspectorii muncii au stabilit că accidentul s-a petrecut în timp ce tânărul lucra la canalizare, acesta fiind angajat la firma Construct Transilvania.

"Bărbatul era angajat la o societate care efectua săpături la canalizare, iar ITM a început o anchetă pentru a stabili motivele pentru care s-a petrecut acest accident. În baza acestora, cei de la Parchet vor stabili cine se face vinovat pentru producerea evenimentului", a declarat joi pentru BIHOREANUL şeful ITM Bihor, Nicolae Hoduţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
cine voteaza legii !!
LEGEA este o porcarie votata de betivi, defranati si noi suntem obligati ca vitele sa renuntam la viata, pacat de copii dacanu vor schimba ceva, fericiti sunt tigni ca ei au grija unul de altul, respect pentru cei ce se iubesc intre ei precum fratii.(respect)
Postat 19 Octombrie 2012, 10:49 de legea !!!!
timpul lui s a stins , dintarana ne am nascut in tarana ne intoarce si saraci :))))
LEGEA este pentru a fi incalcata sau sarita doar cei ce se pretuiesc o respecta, tanarul nu si pretuia viata daca nu a simtit pericolul , legea nu e mai presus de viata :))) mai bine faci inchisoare decat sa ti o iei sau sa o iei pe a altora, cintesteti trupul si mintea ca sa pot sa te respecti! a fost ucis asta e sigur nu ma intereseaza legea oamenilor, fentezi legea dar cei ce au fost acolo au costiinta sunt marcati pana la moarte oricat ar ascunde, fapta lor ii va trage la raspundere nu justitia :))).Din om ai ajuns un criminal :)))) nimic special. Vinovati se fac cei ce sustin o cauza inclusiv munca in echipa :))) .Fara seaman esti un nisip in desert, esti fara apa cate te intretine, o viata intretine alta viata :spiritul.Lumea renunta la locul de munca la spirit, de ce ? uita de semeni, uita ca sunt egali chiar daca omenirea distruge acest echilibru ..... nu esti nici mai mic nici mai mare esti doar un OM .
Postat 19 Octombrie 2012, 10:45 de reciclare
calcule
cati bani a incasat firma executanta ca sa fie respectate normele de protectie si in ce masura au fost ele respectate? asa se imbogatesc firmele de constructii, pe riscul vietii muncitorilor?ce resurse de protectie a muncitorilor au fost puse la dispozitie? bine ca intr-un accident de masina stiti repede sa aflati toate detaliile , dar in astfel de cazuri nu va pronuntati!mai acum 2-3 saptamini era un alt caz similar, cite trebuie sa se intample ca sa se respecte normele de protectie ?
Postat 18 Octombrie 2012, 22:57 de sorin
pai cu UPDATE e altceva
si ancheta va prinde praf de un deget aruncata la arhiva si vinovati ioc; dar e k cu update-ul; si totusi, la nivel administrativ, nu exista rapoarte cu controalele ITM pe santierele publice, doar se intimpla f multe accidente pe acestea, mult mai mult decit pe santierele private unde controalele sunt exagerat de mari, avand in vedere pericolul; o fi ca ITM nu are nimic de spus in aceasta privinta? pe linga: ancheta,bla bla bla - pai astia ar trebui sa-i faca statuie la cel mort pe santier, om ce din disperare financiara/sociala trebuit sa accepte sa intre in groapa fara sa fie protejat (parapeti etc.) unde sunt sindicatele si ong-urile ce sunt interesate mai mult de caini decit de oameni?jafuri ce sunteti, statuie merita omul ala si sa fie pomenit ca sa nu se mai intample asa ceva;unde e solidaritatea, las ca va vine randul la fiecare si a-ti dori ca cineva sa va consoleze si nu un plic de maruntis cum va primi famili acestuia;cine raspunde penal pt moartea acestui muncitor?,doar se vede clar ca nu s-au respectat masurile de protectie a muncii
Postat 18 Octombrie 2012, 22:47 de asa da
Nu conteaza
Lipsa de supraveghere,lipsa de profesionalism,lipsa organelor de control ,ITM, Inspectia in Constructii, Diriginte de Santier ,etc.Ce conteaza doar un simplu muncitor, vine altul ca nare ce face daca vrea sa traiasca. Am ajuns rau ,dar va fii si mai rau.Sa traiti bine, daca apucati.
Postat 18 Octombrie 2012, 09:10 de Tot inainte
pt reporter:articol incomplet - nu e corect
totusi, mi se pare incomplet articolul, de ce nu precizati si firma contratanta a santierului si constructorul?chiar au fugit si deacolo oamenii de la fata accidentului? sau sunteti partinitori si dennuntati numai unele firme de constructii si protejati pe altele? sunteti platiti pentru jurnalism partinitor? mai deunazi a-ti prezentat un caz de-a lui Selina, acum nu mentionati detalii; chiar credeti ca cititorii sunt prosti sau scrieti doar ce va dicteaza unii? nu e corect - pe cind un interviu cu reprezentantii constructiilor din judet , doar si ei au partea lor de vina, ca stau in birou in loc sa verifice santierele publice!!!
Postat 17 Octombrie 2012, 19:17 de raluca
astea sunt lucrarile ....
Astea sun lucrari castigate cu 36% din valoarea estimata din care se scot toate lucrarile de protectie si o parte din lucrarile ascunse numai sa se lucreze !!! Trebuie oprita bataia de joc la lucrari , facute de firme de partid sposori la tat felu d adunaturi ce poarta numele de : PARTID !
Postat 17 Octombrie 2012, 18:46 de s.
de ce ?
nu mai lucrati in constructi daca va ucid !!!! o bucata de paine nu te obliga sa mori la locul de munca !!! mai bine hot in puscarie decat mort la locul de munca ! sa ghifuiasca porcimea politica mai bine :))))
Postat 17 Octombrie 2012, 16:22 de de ce lucrati?
cui ii pasa?
dar oare de ce nu mentionati si firma care a luat acel contract ? sau va e frica si voua jurnalistilor? dar de Inspectoratul de constructii de ce nu pomeniti nimic? cind au fost prezenti pe santierele publice, din bani publici si cit de des fac ei vizite acolo? mai bine zis cam niciodata, sau doar daca moare cite un fraier, asa e? aceeasi imagine a fost prezentata cu citeva zile in urma la un satier de a lui Selina daca nu ma insel, a fost tras cineva la raspundere? sindicate nu mai exista? comisii de control nici atit? Romania e Jungla si mai se poate cineva vorbi de democratie?
Postat 17 Octombrie 2012, 14:55 de e normal pentru Ro
criminali, 22 de ani !!
locul de munca a ajuns si mormantul altora, banul conduce nu profesionalismul , saraca mama! in constructi se poarta cu ei ca si cu scalvi cine minte si minte sa nu aiba parte de lumnia zilei, inchisoarea sa va manace pe cei ce ucid pentru bani pe alti, amin! normal ca tanarul a fost prins ca restul stiau ce ii asteapta !!!! sunt asa de haituiti ca uita sa mai aiba grija unul de altul, locul de munca trebui obligatoriu supravegheat cu camera video oriunde tocmai pentru a impiedica crimele.
Postat 17 Octombrie 2012, 14:46 de Doamne fereste!
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON