URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2018, 19:35

Încă o săptămână! Salubri Aleşd a mai primit un răgaz, pentru a curăţa gunoaiele aruncate în mijlocul naturii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au continuat controlul la operatorul de salubritate al Consiliului Local Aleşd, care a avut termen până luni să cureţe gunoaiele pe care le-a aruncat în mijlocul naturii.

După ce luni au verificat groapa de gunoi de lângă Ţeţchea şi au constatat că încă sunt deşeuri acolo, marţi comisarii de mediu au urcat pe drumul care leagă Aleşdul de Şinteu, unde, într-un loc de belvedere, Salubri a făcut un adevărat munte de gunoaie. "Am mers cu un utilaj anume pentru săpat în pământ şi am constatat că au rămas deşeuri. Au curăţat o parte din deşeuri, dar tot mai sunt", a declarat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, marţi, pentru BIHOREANUL. Se pare că, în ultima săptămână, Salubri ar fi dus la Eco Bihor, de la cele două depozite ilegale de gunoaie, circa 200 de tone de deşeuri, dar încă mai are de igienizat.

Comisarii de mediu au întocmit o nouă notă de control şi au stabilit că Salubri trebuie să termine curăţenia până pe 27 septembrie. "Administraţia Sitului Natura 2000 Muntele Şes va supraveghea zilnic şi ne va comunica stadiul lucrărilor", a precizat Togor.

"Cât a putut"

Groapa de gunoi ilegală de pe drumul de Şinteu a fost "inspectată" marţi şi de primarul Aleşdului, Ioan Todoca, până acum aflat în concediu. "Primăria o să ajute firma şi o să ducă acolo utilaje mai multe, pentru a săpa şi curăţa gunoaiele", a declarat Todoca pentru BIHOREANUL.

Primarul susţine că habar n-a avut că firma de salubritate înfiinţată de Consiliul Local Aleşd abandonează ilegal gunoaie, în mijlocul naturii. "Domnul Sava (n.r. Octavian Sava, directorul Salubri Aleşd) mi-a înaintat acum un raport prin care m-a informat că a fost o evidenţă paralelă a acestor deşeuri, de care n-a ştiut", a spus Todoca.

Întrebat dacă îl crede pe manager că nu ştia nimic despre această situaţie, primarul a ezitat întâi să ofere un răspuns. "Ce să zic? Nu pot să-l cred, că totuşi nu se pot duce deşeurile de colo-colo şi să fie şi notate în caiete transporturile", a declarat edilul.

Todoca a mai dezvăluit că directorul Sava s-ar putea să-şi dea demisia, chiar dacă el nu îi cere acest lucru. "Nu ştiu cât va mai rămâne dânsul pe-aici, cred că s-a săturat şi cred că va pleca", a declarat primarul.

Întrebat dacă i-a cerut el demisia, Todoca a spus că nu, întrucât nu cunoaşte oameni dornici să preia acest job. "Ar fi fost bine să avem un localnic ca manager, să fie aici şi după-amiaza, şi în weekend, dar nimeni nu a dorit. Domnul Sava s-a străduit, cât a putut, să facă treabă", a mai zis Todoca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON