URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2012, 17:11

În ultima conferinţă de presă înainte de alegeri, Ghilea promite fonduri pentru Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Până în acest moment, campania electorală s-a desfăşurat în condiţii normale. A fost o campanie în linii mari de bun simţ. Dar nu pot să nu fac câteva precizări şi să atrag atenţia bihorenilor, pentru că ziua de 9 decembrie poate fi marea păcăleală pentru bihoreni", a declarat joi PDL-istul Gavrilă Ghilea, candidatul Alianţei România Dreaptă în Colegiul 3 Senat, în ultima conferiţă de presă de dinaintea alegerilor parlamentare.

Preşedintele PDL Bihor a enumerat şi motivele pentru care face aceste afirmaţii, principalul fiind faptul că liderii PNL, Ilie Bolojan şi Cornel Popa, apar în bannere de campanie susţinând candidaţii USL la parlamentare.

"Eu nu văd ce garanţii trebuie făcute pentru candidaţi care au fost în Parlament 4 ani. De ce trebuie să vină să garanteze pentru ei spre exemplu domnul Bolojan? Cred că în cei 4 ani şi-au arătat potenţialul, iar dacă în 4 ani n-au realizat pentru bihoreni nimic decât poveşti, sau nici atât, mă întreb dacă cineva garantează pentru ci că vor face mai mult? Poate că şi dacă vor merge în Parlament ei vor fi supliniţi de cineva care să le spună ce să facă", a comentat Ghilea.

Liderul PDL Bihor a spus că "ar trebui ca alegătorii să analizeze foarte bine inclusiv modul în care s-a desfăşurat campania electorală", cu atât mai mult cu cât "de când guvernul USL este la putere nu s-a întâmplat decât că s-au blocat investiţiile care erau în derulare".

"În ce mă priveşte, vreau să asigur alegătorii din Bihor că în varianta în care voi ajunge în Parlamentul României, am să-mi folosesc toate pârghiile şi voi depune toate eforturile ca Bihorul să beneficieze de fonduri care vin de la Guvern, indiferent de cine e primar", a spus el.

Întrebat de ce face această afirmaţie abia cu câteva zile înainte de campanie, cu atât mai mult cu cât colegi de-ai lui au afirmat, zilele trecute, că parlamentarii nu trebuie să fie "lobbyşti" şi că intervenţiile de acest gen ar putea fi catalogate drept "trafic de influenţă", Ghilea a spus că declaraţiile colegilor săi nu îi aparţin, dând asigurări că el îşi va oferi sprijinul pentru bihoreni "aşa cum am făcut şi cât am fost prefect şi n-am caracterizat oamenii după culoarea politică".

În aceeaşi conferinţă de presă, Gavrilă Ghilea a reamintit câteva puncte din programul de guvernare al ARD, ca de pildă creşterea salariului minim la 1.000 de lei până în 2015, reducerea impozitului pe venit de la 16 la 12%, ori reducerea contribuţiilor sociale ale angajatorului cu 5%.

Legat de propriile iniţiative, candidatul a enumerat un pachet legislativ prin care statul să încaseze TVA-ul doar când îşi plăteşte datoriile către companii, o lege a insolvenţei care să vină în sprijinul oamenilor de afaceri oneşti, dar şi o lege prin care Guvernul să fie obligat să crească anual pensiile raportat la inflaţia din anul anterior.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica la articol
Bah Stefan popincuristul de serviciu care scrii comentarii pe forumul Ebihoreanul ,USLash ,kakash ce esti ,lasa omul in pace ,lasa-l in pace pe Gavrila Ghilea , pt ca are sanse sa devina senator din partea ARD in contra cu Valeru Boeru penal care nici macar cu oamenii din colegiu lui 6 Salonta Tinca nu vorbeste, si a afiormat despre electorat ca orice le promite ,electoratul o sa-l aleaga,Timpenii PeNaLe Salontane !:))=))@Stefane USLash kakash i-a cere-i lui Boeru Valeru PeNaLu salontan sa-ti explice citye dosare penale are in spate ,si vrea sa se aranjeze cu o imunitate parlamentara , ca sa fie absolvit de orice fapte PeNaLE prin prescrierea faptelor !:))=)) ,,zicese ca e `` doctor eco grafist `` ce specialitatea soulii este aceea `` eco grafist ?fara afi doctor internist!:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 08 Decembrie 2012, 15:19 de Romanul Simplu
Adevărata cale dreaptă: Arde-i la VOT pe corupţii ”portocalii” şi anexele lor!
I. ”...liderii PNL, Ilie Bolojan şi Cornel Popa, apar în bannere de campanie susţinând candidaţii USL la parlamentare.” 1. Tov. Ghilea: Cine v-a oprit să vă afişaţi împreună cu tov.-ii Blaga, Bocuţ, MRU, Seremi, Blejnar, sau dona Nuţi? Faptul că PDL/ARD nu are ”locomotive” (nici) în Bihor, nu este vina ”locomotivelor” USL Bihor: Mang, Popa, Bolojan şi Bodea, ci exclusiv a dvoastră şi a modului în care aţi guvernat! II. ”Eu nu văd ce garanţii trebuie făcute pentru candidaţi care au fost în Parlament 4 ani. De ce trebuie să vină să garanteze pentru ei spre exemplu domnul Bolojan?” Tov. Ghilea: 1. Voturile pe care le vor primi foştii şi viitorii deputaţi USL: SONIA DRĂGHICI, LUCIA VARGA şi IOAN SORIN ROMAN, sunt garanţia acestora! 2. pentru (gaşca) dvoastră cine garantează? III. ”În ce mă priveşte, vreau să asigur alegătorii din Bihor că în varianta în care voi ajunge în Parlamentul României, am să-mi folosesc toate pârghiile şi voi depune toate eforturile ca Bihorul să beneficieze de fonduri care vin de la Guvern, indiferent de cine e primar” 1. Baronul von Münchhausen ar fi tare mândru să ştie câte clone ”portocalii” are! IV. O concluzie firească: Good luck USL Bihor team. Good luck VALERIU BOERIU (Colegiul 3 Senat Oradea-Salonta)!
Postat 08 Decembrie 2012, 08:48 de stefan
oportunistul
un om fara scrupule ar fi instare sa vanda pe oricine pentru asi atinge scopul fereascane domnul ca asemenea om sa ne faca legi sper sa nu ajunga in parlament nu poate fi comparat cu doctorul Boieriu
Postat 07 Decembrie 2012, 14:24 de sebi
palavre
du-te la plimbare, diletantule. tu crezi ca romania e o menghina sau o pila?
Postat 07 Decembrie 2012, 12:44 de kaboom
ghilea
Acest reprezentant de seama al Universitatii de la VADUL Crisului, nu pomeneste cate sume a adus ca si prefect in Bihor. Cat a adus,atata va aduce adica nimic. Ce putem spune este doar a este pregatit pentru parlament, la vadu crisului.
Postat 07 Decembrie 2012, 07:45 de jonny.bravo
vrajeala
Ce vrajeala, acuma o sa aduca fonduri in Bihor da cat a fost PDL-ul la guvernare si a fost prefect nu a adus fonduri? sa gandit la fonduri numai ptr buzunarul lui. Acuma poate tot promite ca nu o mai musca nimeni.
Postat 07 Decembrie 2012, 00:25 de citadin
prieten
dute acasa la crescut de nepoti, lasa pe alti sa mearga in Parlament care sunt demni de a face legi.Ai facut destui bani ,lasa pe alti mult mai capabili decat tine pt. a reprezenta poporul roman .
Postat 06 Decembrie 2012, 19:52 de prieten
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON