URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2020, 15:56

În stand-by: Rezultatul licitaţiei de salubrizare a comunelor din jurul Oradiei, contestat de firmele perdante

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asocierea firmelor Ave Bihor şi Reosal a contestat rezultatul licitaţiei pentru lotul 1B - format din 25 de comune, între care Borş, Biharia, Sânmartin şi Sântandrei - al Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), câştigată de RER Vest.

Ave Bihor şi Reosal, cu o ofertă comună, sunt societăţile perdante în acest lot. "Oferta noastră a fost considerată neconformă şi noi am contestat acest lucru. Din punctul nostru de vedere, am întocmit oferta exact cum cerea caietul de sarcini", a declarat Zoltán Pásztai, reprezentantul Ave Bihor, marţi, pentru BIHOREANUL.

Contestaţia a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. "Noi trebuie să prezentăm un punct de vedere, iar apoi CNSC va emite o soluţie. Până atunci, atribuirea contractului rămâne suspendată", a declarat directorul ADI Ecolect, Bujor Chirilă, pentru BIHOREANUL.

Decizia CNSC va putea fi şi ea atacată, în instanţă, astfel că procedura ar putea să mai dureze câteva luni bune. Între timp, în comunele din lotul 1B vor putea funcţiona operatorii de salubritate care prestează şi acum acest serviciu.

În schimb, pentru celelalte loturi, ADI Ecolect va semna contractele cu firmele câştigătoare săptămâna viitoare. "Termenul de contestaţii a expirat, nu am mai înregistrat alte contestaţii, aşa că săptămâna viitoare vom semna contractele", a precizat Chirilă.

În lotul 2 (împrejurimile Aleşdului), câştigătoare este firma Salubri Aleşd, iar în restul judeţului va opera firma Ave Bihor, care a avut singurele oferte depuse în loturile 3-6.

După ce ADI Ecolect şi firmele câştigătoare vor semna contractele, noii salubrizori vor încheia contracte cu cetăţenii, îi vor dota cu pubele şi saci pentru colectarea deşeurilor, iar apoi vor începe activitatea.  

Pe de altă parte, Ave Bihor a contestat şi rezultatul licitaţiei pentru administrarea staţiei de tratare mecano-biologică a deşeurilor. La această procedură, Ave Bihor a depus singura ofertă, care a fost declarată neconformă. 


Cum sunt împărţite localităţile Bihorului în SMID:

Lot 1: Oradea

Lot 1B: Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Vârciorog, Husasău de Tinca, Gepiu, Sălard şi Toboliu;

Lot 2: Aleşd, Aştileu, Auşeu, Borod, Bratca, Brusturi, Bulz, Lugaşu de Jos, Măgeşti, Şinteu, Şuncuiuş,  Ţeţchea, Vadu Crişului;

Lot 3: Salonta, Avram Iancu, Batăr, Cefa, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Mădăras, Olcea, Tinca, Tulca, Sânicolau Român;

Lot 4: Beiuş, Nucet, Ştei, Vaşcău, Budureasa, Bunteşti, Căbeşti, Căpâlna, Cărpinet, Câmpani, Criştioru de Jos, Curăţele, Dobreşti, Drăgăneşti, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roşia, Sâmbăta, Şoimi, Tărcaia, Uileacu de Beiuş;

Lot 5: Marghita, Abram, Abrămuţ, Boianu Mare, Balc, Buduslău, Chişlaz, Derna, Popeşti, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Viişoara;

Lot 6: Săcuieni, Valea lui Mihai, Sâniob, Cherechiu, Curtuişeni, Diosig, Roşiori, Sălacea, Şimian, Tarcea, Tămăşeu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
serios?!
reosal nu are cum sa castige pentru ca nu are utilaj/modalitate de procesare a deseurilor reciclabile (toate se colecteaza la gramada si merg la Alesd la incinerare) - sticla intra in categoria gunoi menajer :( reosal "mergea bine de 10 ani" pen'ca e in cardasie cu primariile locale - tarife mari, investitii 0, satisfactie clienti -1T
Postat 08 Ianuarie 2020, 13:07 de danzigk
În jurul orașului aveam Rosal ca operator și mergea foarte bine de peste 10 ani încoace !?!
Ar fi vrut Consiliul județean să se desființeze și angajații să intre în șomaj, pentru că e o firmă mică și nu iese de parandărăt politic, așa cum e RER care provine din zona "colonizatorilor" României ?!?
Postat 08 Ianuarie 2020, 10:03 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON