URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2012, 16:15

În replică la Pro Democraţia: Romarketing susţine că selecţia membrilor în Consiliile de Administraţie ale societăţilor municipalităţii este corectă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desemnarea membrilor Consiliilor de Administraţie ale societăţilor subordonate municipalităţii s-a lăsat cu scandal săptămâna trecută, când un reprezentant al Asociaţiei Pro Democraţia Oradea, Adrian Şimon, a acuzat nereguli în procedura de selectare a candidaţilor.

Şimon a susţinut că, întrucât condiţiile de înscriere la concurs nu au fost anunţate în presă şi pe site-urile societăţilor municipalităţii în timp util, el a apelat pentru informaţii direct la reprezentanţii firmei Romarketing, însărcinată de municipalitate să facă selecţia viitorilor membri în Consiliile de Administraţia, iar aceasta i-ar fi furnizat informaţii incomplete cu privire la documentele care trebuiau depuse în dosarul de candidatură.

Pretendent la un loc în Consiliul de Administraţie al Electrocentrale, Şimon a acuzat reprezentanţii Romarketing că, deşi i-au verificat actele, nu l-au avertizat că îi lipseşte de la dosar scrisoarea de intenţie, document echivalent ofertei tehnice.

Ulterior, dosarul său a fost respins ca incomplet, ceea ce a fost considerat de Şimon ca fiind o încercare de manipulare a rezultatelor concursului.

Într-un comunicat dat publicităţii, firma Romarketing afirmă, însă, că organizarea procesului de selecţie şi condiţiile de participare au fost făcute publice atât pe site-urile societăţilor subordonate municipalităţii, cât şi în publicaţiile economice Financiarul şi Bursa.

"Persoanele interesate de astfel de anunţuri, în condiţiile în care sunt interesate de oferte precum cea făcută de noi, au cunoştinţă unde pot fi găsite aceste publicaţii, cu atât mai mult cu cât anunţurile vizează o categorie de persoane având preocupări în domeniul afacerilor, economic sau juridic", se menţionează în comunicatul semnat de "echipa Romarketing".

Reprezentanţii companiei susţin că nu au existat scăpări în activitatea sa, deoarece a preluat dosarele tuturor candidaţilor, iar verificarea acestora s-a făcut după expirarea termenului de depunere. "Un eventual refuz de primire a dosarelor ar fi însemnat un abuz", au susţinut reprezentanţii firmei.

Romarketing a susţinut că selectarea membrilor în viitoarele Consilii de Administraţie s-a făcut în deplină corectitudine şi în condiţii de confidenţialitate. "Completarea dosarelor este responsabilitatea fiecărui candidat, şi ea trebuia realizată până la expirarea termenului de depunere a acestora", au anunţat reprezentanţii companiei.

Firma orădeană Romarketing a fost desemnată de municipalitate să facă selecţia celor 31 de membri în Consiliile de Administraţie ale celor cinci societăţi care au Consiliul Local drept unic acţionar: Administraţia Domeniului Public, Electrocentrale, Compania de Apă Oradea, OTL şi Euro Business Parc.

Pentru cele 31 de locuri în Consiliile de Administraţie s-au înscris 67 de candidaţi. Dintre aceştia, nouă au fost respinşi fiindcă aveau dosare de candidatură incomplete. În prezent, procesul de selecţie a ajung la faza interviului cu candidaţii ale căror dosare au fost complete.

Citeşte pe aceaşi temă şi: Pro Democraţia acuză nereguli în desemnarea membrilor Consiliilor de Administraţie ale societăţilor municipalităţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
??????
pai, daca nu au toate documentele, cum au fost acceptati, mincinosilor ?????
Postat 23 Octombrie 2012, 18:15 de c.a.
minciunii!!
exista o oarecare suspiciune de nereguli.. desi initial trecusem de prima faza, am avut dosarul in regula toate actele.. dar joi seara primesc un mail nici macar NU AU INDRAZNIT sa ma sune prin care imi spuneau ca dosarul meu nu a acumulat suficiente puncte pt a ajunge in etapa cu interviul fata in fata!! despre ce punctaj este vorba?? nu scria nicaieri ca selectia se face pe baza de punctaj.. cum s-au acordat aceste puncte?? urat.. foarte urat din partea lor... am aflat de selectia de pe site.ul companie pt care am aplicat si nici nu sunt de.o culoare politica.. adica fara PRC:))
Postat 23 Octombrie 2012, 17:33 de Neselectat
scapare cu dedicatie
D-le SIMAI SI cam multe iti scapa in ultima perioada cred ca te-ai inmuiat sau de vina sa fie adresele de prietenie la catarama si chefuri de pe facebook-ul tau cu florica chereches cu d-nul Mos si multi altii de la primarie ? Stiii care mos nu ? care s-a laudat ca darama piata rogerius dar care poate va pune el si cu tine bani pt co-finantare ca sa o poata darama peste comercianti probabil ca nici ei nu-s asa moi dupa cati primari au prins la putere cu diferite idei. Dar asta ramane de vazut nu ?
Postat 23 Octombrie 2012, 09:30 de caCA VOSTRU
tree star(t)
adica tu, Shimai, nu stiai ca patroana de la Romarketing, Sorina Bradea pre numele ei (aceeasi care a "tocat" peste un miliard de lei din finantari nerambursabile de la primarie pt. rusinea numita "Festivalul studentilor" !-poate acum ti-ai reamprospatat memoria selectiva...), este pretena la catarama cu Florica Chereches !? sigur ca nu stiai, mai ales daca ai fost "stimulat" corespunzator cu o suma ;) deci pretena lu' Florica Chereches imparte locurile in CA ! hai sictir, suntem siguri ca nu-s deloc membri de partid :))))))))
Postat 22 Octombrie 2012, 19:18 de treestia
confidential
mda, s-a facut in stricte conditii de confidentialitate... si discretie maxima. Ca si duduia din poza, clar, mare amatoare de Bursa si Financiarul, ilsutrand perfect relatia dansei cu oradeanul, dar se va ingriji de treburile orasului si va vota dupa dictare. Sa vedeti voi cati din aia 31 vor fi simpli activisti de partid :(
Postat 22 Octombrie 2012, 18:02 de lucretiu patrascanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON