URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2013, 13:30

Împăcare "verde": Redescoperit ecologist, Horea Vuşcan anunţă protest împotriva gazelor de şist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan s-a învârtit de un nou post de conducere într-un partid "verde". După doi ani şi în care a făcut "traseism" de la Partidul Verde (PV), la Mişcarea Verzilor Democrat Agrarieni (MDVA) iar apoi la Partidul Uniunea Ecologistă din România (PUER), sub sigla căruia a eşuat la alegerile locale, Vuşcan anunţa toamna trecută că se delimitează de aceste formaţiuni şi a ieşit în evenimente publice doar "în calitate de cetăţean". Acum, s-a "sucit" din nou. Şi într-un mod convenabil pentru el.

Horea Vuşcan a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că face parte din noul Partid Verde, care s-a format la nivel naţional prin unificarea PV, MDVA şi PUER. Dar nu oricum, căci Vuşcan a fost răsplătit pentru adeziunea lui cu un post de vicepreşedinte la nivel naţional, pe lângă Remus Cernea, cel care conduce noua formaţiune. De asemenea, "ecologistul" este preşedintele executiv al filialei judeţene a PV. "După alegerile din vară am zis că ne vom ocupa de unificarea forţelor ecologiste din ţară", a explicat Vuşcan în conferinţa de presă.

Mutarea l-a făcut din nou coleg cu Mihaela Bodonea, fosta şi actuala preşedintă a PV Bihor, care în urmă cu doi ani spunea despre el că dă declaraţii doar pentru propria imagine şi este un om "care nu poate face echipă". "Între noi n-a fost nicio problemă. Aşa a fost să fie atunci. Mie îmi pare rău de acea situaţie", a încercat să explice, miercuri, Mihaela Bodonea.

Evident, de dragul ecologiei, cei doi s-au împăcat. Şi încă de la prima conferinţă de presă au găsit un motiv bun de a ieşi în evidenţă: organizarea unui miting de protest împotriva exploatării gazelor de şist în judeţul Bihor. Protestul va avea loc sâmbătă, de la ora 14, în faţa Prefecturii.

Bodonea a precizat că a contactat reprezentanţi ai Ecotop, Facultăţii de Mediu, Muzeului Ţării Crişurilor, dar şi cei patru primari ai comunelor care ar urma să fie afectate de aceste exploatări - Derna, Tulca, Popeşti şi Sânmartin - pentru a se alătura protestului. "Primarii mi-au confirmat că vor fi alături de noi. Nu ştiu dacă vor veni personal sau doar vor trimite oameni", a mai spus preşedinta PV Bihor, adăugând că se aşteaptă să fie prezenţi 400 de protestatari.

Preşedinta PV Bihor a mai anunţat că va demara la Tulca strângerea de semnături împotriva acestor exploatărilor şi pentru organizarea unui referendum pentru a cere părerea populaţiei în acest sens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
gaze
Mai, inteligentule! Cum poti protesta impotriva gazelor de sist? Eventual impotriva exploatarii acestora.Multa minte mai ai!
Postat 07 Februarie 2013, 08:26 de puiu
blabla
nu-mi plac oamenii care posteaza si sub un nume ascuns , de fapt ca si mine , dar care scriu in necunostinta de cauza . macar informeaza-te miguel ce inseamna exploatarea gazelor de sist si care e procedura de extractie . poate n-ai auzit ca nu e vorba de cianuri ci de fracturare hidraulica . mai studiaza .
Postat 07 Februarie 2013, 03:29 de blabla
Vesnic verde
Asa cum evolueaza,tanarul acesta va ramane vesnic verde.Sigur ca exista politicieni mai in etate (in proximitatea noastra) care-s si mai necopti...C'est la vie!
Postat 06 Februarie 2013, 21:16 de gyorgy tozser
Vuscan?
Asta e gluma proasta a naturii.
Postat 06 Februarie 2013, 19:52 de anticomunistul
Minciuni... Partea II
Si, acest beton este facut de o formula speciala care se usuca repede si mai si protejeaza izvorul impotriva scurgerilor de gaze. Cine beneficiaza daca se opreste activitatea asta? Nimeni. Si daca se desfasoara? Saracii care vor gaze mai ieftine pentru a gati pentru familia, si fermieri saraci care primesc bani pentru a da permisiune de a folosi o bucata din pamantul pentru exploatarea sistului.
Postat 06 Februarie 2013, 18:01 de Miguel
Minciuni...
Ma enerveaza la culme propagandismul asta de la oamenii "verzi." Este destul sa spun ca Hitler a fost primul care a folosit scuza de "protejarea mediului" pentru a baga niste taxe uriase. Iar se repeta istorie? M-am saturat. Sigur nu exista nici o tara in care sa fug si sa fiu LIBER. Propaganda impotriva exploatarii gazelor de pe sist este, ca toate propagande, esuata la nivelul logic si umpluta cu minciuni. Cine are de castigat? Exploatatori de petrol. Va rog pentru o segunda sa urmariti banii si unde se duc. Unii spun ca baga cianuri sub pamant in procesul fracturarii. Inainte de a spune asta, te rog sa freci doua neuroni si sa te intrebi: Ce-i aia cianura? Si: Oare se foloseste cianura? Raspunsul: 1) Cianura este o substanta otravitoare folosita la purificarea anumitor materiale si isi gaseste folos la mine de carbuni si alte materiale. 2) Cianura nu se foloseste la exploatarea gazelor de sist. Este, in loc de cianura, o combinatie intre apa, nisip, si alcool ethilic sau izopropilic. Aceste componente se evapora foarte rapid, ramanand gazele neatinse de contaminante. Peretele de beton care izoleaza izvoarele impotriva gazelor ce vin prin gaura este de minim 30 cm grosime.
Postat 06 Februarie 2013, 17:58 de Miguel
verde?
Avem si noi o intrebare,retorica si repetabila si fara raspuns: unde a fost Partidul Verde in ziua alegerilor? Ca pe buletinele de vot nu l-am vazut. V-a fost rusine sa candidati sub numele asta si acum v-a trecut ? Sau mai degraba cineva l-a ingropat, temporar, pentru 24 de ore? Remusica, hai cu slagarele, te asteapta activistii de mediu sa le fii lider in.
Postat 06 Februarie 2013, 16:43 de bivouac
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON