URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2011, 18:38

Bolojan vrea să castreze toţi câinii din Zona Metropolitană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan va supune dezbaterii publice la începutul lunii iulie un proiect de Hotărâre de Consiliul Local privind controlul reproducerii tuturor câinilor de pe domeniul public sau privat.

Conform viitorului regulament, deţinătorul oricărui câine va avea obligaţia de a-şi steriliza animalul, cu vârsta mai mare de şase luni. Excepţie vor face doar animalele cu pedigree supuse reproducerii controlate, câinii utilitari aparţinând nevăzătorilor sau altor persoane cu handicap şi exemplarele bătrâne sau bolnave pentru care medicul veterinar eliberează o adeverinţă medicală prin care certifică faptul că sterilizarea reprezintă un risc major pentru animalul de companie.

Orădenii care nu vor dori să îşi castreze câinele familiei vor trebui să plătească o taxă de 100 lei pe an, participând astfel financiar la suportarea cheltuielilor angajate de Primărie pentru hrănirea câinilor comunitari adunaţi de pe raza oraşului. "Proiectul de hotărâre a fost conceput după un model luat din vest, european, şi trebuie implementat", a spus primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul a subliniat că în elaborarea proiectului de regulament municipalitatea a colaborat cu reprezentanţi ai Fundaţiei SOS Dogs, Direcţiei Sanitar Veterinare Bihor şi Asociaţia Chinologică Bihor.

Vor fi sterilizaţi!

În pregătirea implementării noului regulament, în termen de şase luni de la adoptarea hotărârii, municipalitatea va face un recensământ al câinilor de pe raza municipiului, iar în alte 12 luni orădenii vor avea timp să se decidă dacă îşi vor steriliza câinele sau vor plăti taxa de 100 lei.

Pentru primul caz municipalitatea este decisă să suporte 50% din costurile cu sterilizarea animalului, iar în cazul în care deţinătorul câinelui este asistat social, castrarea patrupedului se va face gratuit.

Monitorizare la SOS Dogs

În paralel cu acţiunea de sterilizare a câinilor, municipalitatea se angajează să amenajeze ţarcuri pentru câinii de companie în toate parcurile orădene pentru a proteja copiii veniţi la joacă şi va monta un sistem de supraveghere video în incinta SOS Dogs.

"În felul acesta vom putea să supraveghem şi activitatea fundaţiei pentru că domniile lor s-ar putea să declare că au ridicat de pe stăzi zece câini şi poate au adus în adăpost doar unul", a spus Bolojan. Sistemul de supraveghere va putea fi accesat şi de orădeni contra unei taxe de un euro pe lună.

În ZMO ca în Oradea!

Pentru ca măsurile care vor fi luate de Consiliul Local Oradea să ducă în timp la limitarea numărului de câini comunitari de pe străzile orădene, primarul Ilie Bolojan a cerut reprezentanţilor administraţiilor locale din Zona Metropolitană Oradea să adopte hotărâri similare.

"Am discutat cu primarii din Zona Metropolinată, primii fiind colegii mei din Sântandrei şi din Sânmartin şi am căzut de accord ca şi comunele pe care le conduc să adopte hotărâri similare. Astfel, în doi sau trei ani nu vom mai vedea pe străzile orădene câini comunitari abandonaţi din comunele învecinate", a declarat Bolojan.

Primarul a mai spus că proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice la începutul lui iulie pentru ca în şedinţa de la sfârşitul lunii acesta să poată ajunge pe masa consilierilor locali.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
titlu
Eu zic sa incepem sa il castram pe Ionut. Cretini de genul asta nu avem nevoie in jurul nostru. Si daca tot il castram pe Ionut, sa vina si cu famila, sa o castram pe toata, sa fim sigur ca nu se mai nasc si alti cretini ca si el.
Postat 05 Iulie 2011, 09:34 de -_-
Bravo Bolo ! M*_U*_I*_E PD-Listilor !!!
Ar trebui castrati si astia de la PD-L nu numa cainii...incepand cu astia care lasa commenturi impotriva primarului...vaisamar
Postat 30 Iunie 2011, 18:21 de Ionut
Javrelor PDL-iste
S-au trezit javrele portocalii sa latre si sa improaste cu bale impotriva primarului. Ba ca e de la tara, ba ca ii castreaza, ba ca i-a dat afara din Primarie pe motiv de incompetenta si lene, ba ca se incrunta la ei. Pai bine mai potailor, daca numai sa injurati stiti, poate se mai gaseste cate unul care nu va mai suporta si va trimite drept la origini cu schelalaiturile voastre cu tot. Ati dus tara de rapa, va bateti joc de poporul asta de mamagaligari care tac si inghit si mai aveti si tupeul sa comentati pe forumuri impotriva unora care ar trebui sa va fie exemplu de implicare si eficienta. Daca nici primarul asta nu va place, duceti-va invartindu-va unde si-a intarcat mutu iapa, ca oricum oradenii care n-au orbit de tot vad ce face orasul si o sa-l voteze tot pe el. Unul ca asta ar trebui in locul lui Boc sa va castreze pe toti din Romania nu doar pe astia din Oradea.
Postat 30 Iunie 2011, 10:52 de Motanu Suparat
?@!%^&*
Cum... el... hic!... personal?
Postat 29 Iunie 2011, 22:56 de beat-beton
Bye-bye Oradea
Aşa vă trebuie, eu când v-am spus de la început că Bolojan este bătut in cap, sau l-a scăpat maică-sa pe jos când era mic, i-aţi acordat în continuare şansele care se dau unui om normal. Acum, când a răsuflat faptul că s-ar putea să nu mai candideze în 2012, pe motive de sănătate şi tratament sever la nivel superior, începeţi să-l luaţi în colimatorul râsului. Dar, până la alegerile viitoare, tot mai mulţi se vor dezice de el. Aşa ca Bihoreanul să nu trebuiască să-şi ceară scuze celor pe care, susţinătorul ordinii în primărie şi curăţeniei în oraş, i-a mătrăşit cu încruntătura lui.
Postat 29 Iunie 2011, 20:30 de TAMTAC
Succes la intersectii
Mai bine le-ar face si lor, patrupedelor, niste sensuri giratorii semaforizate si unde sa se poata invirti in jurul cozii pina crapa singuri.
Postat 29 Iunie 2011, 20:17 de Ciinele limitrof
Emigrez la Oradea
Toate fufele de catele din Alesd ma inconjoara. Mai bine castrat decit agresat permanent. Pe mine nu ma ajuta Bolojanul vostru sa ma repatriez in vreo comuna de pe linga Oradea ? Daca da, atunci sa-mi trimita un mesaj la patrocle@homo.ro sau direct in rect, ca-i fac loc.
Postat 29 Iunie 2011, 20:12 de Patrocle
ssss
....pe Vuscan nu il castreaza???
Postat 29 Iunie 2011, 11:55 de gogu.
halal titlu
da, minunat titlu! hehehe cum stiti voi ca oricarei fapte bune sa-i dati o conotatie peiorativa
Postat 29 Iunie 2011, 11:48 de man
ha ha
ar fi tare sa-i castreze chiar el pe toti, asa cum zice titlul... :D
Postat 29 Iunie 2011, 11:30 de ha
dar pe Priamar cine il sterilizeaza:)))
e cam fioros de fire:)) asta e capacitatea lui?atat poate!PFFFFFFFA altul la rand
Postat 29 Iunie 2011, 09:53 de ok..ok..ok
da cu mine ce ai netotule?
sunt un biet catel, coker spaniel, am stapan, sunt cuminte, nu musc pe nimeni pe starda, nu fac mizerie si nu-mi plac catelele bagaboante. in curtea mea eu sunt stapan, musc rau pe cei care n-au ce cauta acolo fapt pentru care primesc mancare si alinturi de la stapanii mei. si cand mi se pare ceva suspect pe linga gard mai si latru. ca am fost pina acum de vreo doua ori la o frumusica ca si mine care a facut cativa catelusi nu inseamna ca trebuie sa vina un demnet sa-mi taie "utilajul", sau sa plateasca stapanul taxa de parca m-as duce la bordel! poate ca asta vrea netotul sef din Oras, sa faca bordel pentru catei! fa ce vrei cu bagabonzii, lasa-ne in pace pe cei cu stapan. iti doresc asemenea bolojane!
Postat 29 Iunie 2011, 08:39 de azorel
Partial de acord
Cu castrarea cainilor comunitari sunt de acord. Insa cu castrarea cainilor ce au stapan nu. Exista caini ce respecta 100% tipicitatea rasei dar parintii lor nefiind arbitrati nu au pedigree. In cazul acesta ar fi un abuz castrarea lor. In situatia aceasta cum procedam?
Postat 29 Iunie 2011, 07:24 de Vladimir
dap
Foarte bine, e o idee foarte buna.
Postat 29 Iunie 2011, 03:28 de mmm
il thish-n freza pe bolo
bine face...iar ce-i ce au ceva impotriva, daca sunteti asa mari iubitori de animale si bibilica din dotare e prea ingusta ca sa ganditi, va rog sa luati voi cainii vagabonzi de pe strazi si sa va spalati cu ei pe cap...
Postat 29 Iunie 2011, 01:58 de mda
Bravo
Initiativa mi se pare laudabila. Printre atatea propuneri, care mai de care mai proasta si mai cruda, apare in sfarsit si una lucida. Sunt proprietar de caine si sunt intrutotul de acord cu acest proiect. Va felicit, domnule primar, pentru idee si pentru faptul ca va ingrijiti sa ne aliniem pe cat posibil normelor europene!
Postat 28 Iunie 2011, 23:47 de Magda
Bravo
Initiativa mi se pare laudabila. Printre atatea propuneri, care mai de care mai proasta si mai cruda, apare in sfarsit si una lucida. Sunt proprietar de caine si sunt intrutotul de acord cu acest proiect. Va felicit, domnule primar, pentru idee si pentru faptul ca va ingrijiti sa ne aliniem pe cat posibil normelor europene!
Postat 28 Iunie 2011, 23:46 de Magda
ciudat acest primar
de ce nu si sterilizeaza familia lui, de ce nu se preocupa de sterilizarea spitalelor acum are ce are cu "animalele" care nu l ascuta dar nu conteaza oricum e pe cale de disparitie ca primar, un om fara suflet:))
Postat 28 Iunie 2011, 21:24 de dan Bihoreanul
Pentru un oras civilizat
Ar fi o treaba buna, va doresc succes si sper sa ne scapati de toate lighioanele din oras. Nu este posibil ca in secolul XXI cainii vagabonzi sa fie pe toate drumurile. Multa bafta sa aveti sa ii prinde-ti pe toti. Felicitari pentru initiativa domnule primar.
Postat 28 Iunie 2011, 20:49 de Oradean
SI EL !!!
da ! AR TERBUI INCEPUT CU CAINELE UNGURUL-BOLOJAN-COADA DE CIOCAN !! EL AR TREBUI CASTRAT PRIMUL !! DA TREBUIA FACUT INAINTE CU 20 DE ANI SA NU MAI AVEM "SANSA " DE A AVEA URMASI DE AI LUI !!!! ASA NE TOT MUSCA LA FUND !!!! SI A INCEPUT SA-I PUTA GURA !!!
Postat 28 Iunie 2011, 20:02 de PAREROSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON