URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2018, 16:37

Ilie Bolojan, discutat în lipsă: Ce declaraţii a făcut la Oradea liderul PNL Ludovic Orban în legătură cu relaţia cu şeful PNL Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat, sâmbătă, la Oradea, pentru a lua parte la o dezbatere a Comisiei naţionale de educaţie a PNL. Într-o conferinţă de presă organizată după, la sediul PNL, Orban a fost întrebat de jurnalişti despre un aşa zis complot împotriva sa în partid, despre care vorbeşte o parte a presei centrale. "O fabrică de ştiri false", a răspus, sec, Orban.

"Relaţie colegială" cu Bolojan

Întrebat, concret, de BIHOREANUL, care este relaţia sa cu preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, despre care unele site-uri scriau recent că ar dori să demisioneze în urma unui conflict între cei doi, Orban a spus că este o informaţie "tot pe surse".

"Am o relaţie cât se poate de bună, cât se poate de colegială. Sigur că ne înţelegem pe unele lucruri, sigur că avem diferenţe de opinii pe alte lucruri, aşa cum este firesc. Nu există o părere unică. Partidul Naţional Liberal este un partid democratic, în care există pluralism, specific partidelor democratice. Evident, atunci când se ia o decizie, deciziile se pun în practică", a spus el.

Întrebat tot de ce primarul Ilie Bolojan nu a participat la conferinţa de presă, Orban a lăsat-o pe Florica Cherecheş, parlamentar PNL, să explice: "A murit un consilier local al PNL din comuna Lunca. (Bolojan - n.r.) a venit la întâlnirea noastră, a comisiei de educaţie doar să salute participanţii. Se va întoarce, pentru că de la ora 16 vom avea o întâlnire cu membrii Biroului politic judeţean al partidului", a spus ea.

Informaţii despre diferendele dintre Ilie Bolojan şi Ludovic Orban au apărut la mijlocul lunii iunie, după ce edilul de Oradea a declarat că şeful PNL nu s-a consultat în partid pe seama plângerii penale făcută în nume personal la adresa premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea şi a subliniat că nu este de acord cu acest demers. Site-uri precum evz.ro, b1.ro şi stiripesurse.ro anunţau că în PNL există un conflict şi că Bolojan şi-ar fi anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. "Nu este adevărat. Mesajul este fals. Dacă o să am ceva de declarat, o voi face", a fost reacţia lui Ilie Bolojan.

"Mi-am făcut datoria"

De altfel, sâmbătă, la Oradea, Ludovic Orban a făcut câteva declaraţii şi despre plângerea sa penală. Întrebat de BIHOREANUL dacă mai are încredere că anchetatorii vor trata cazul cu celeritate şi imparţialitate - ca urmare a declaraţiilor lui Liviu Dragnea, care a afirmat că procurorii care vor cerceta "această demenţă" "riscă să plătească foarte greu" -, şeful liberalilor a declarat că are încredere.

"Mi-am făcut datoria de cetăţean, am depus sesizarea, sesizarea se referă la fapte în legătură cu care instanţa de judecată, nu eu, hotărăşte asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei. Eu cred că acestea trebuie cercetate, pentru că unele dintre ele pot să îmbrace elementele constitutive ale patru posibile infracţiuni: difuzarea de informaţii cu caracter de secret, care nu sunt destinate publicităţii, uzurparea de funcţie, posibila infacţiune din legea răspunderii ministeriale, neinformarea sau refuzul de a informa preşedintele atunci când se comit fapte sau se iau decizii care pot afecta interesul statului şi, de asemenea, era vorba şi de trădare. Obiectivul meu e ca aceste fapte să fie cercetate de o persoană care are competenţele pentru a face o cercetare reală. Cred că trebuie cercetate, pentru că un procuror poate să aibă acces la foarte multe iformaţii la care eu nu am avut acces. Am încredere că se va efectua o cercetare serioasă, care va viza clarificarea tututor aspectelor care trebuie clarificate", a spus Orban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
ili3
Cine la votat pe REPETENTUL de TARICEANU , Și de ce face alianță cu hoțul de Dragnea, De ce se schimbă legile ca să ne atace țiganii . TU CE AI SĂ FACI , AI SĂ FUGI DE TIGANI SAU TE APERI DE EI ????
Postat 09 Iulie 2018, 02:05 de Sandu1201
Ilie 3...cine stie,,cunoaste
il 3..asa e...dar daca Tariceanu il ia back..pierde...si stie si asta,,
Postat 09 Iulie 2018, 00:25 de Tinas
hahah
Va dati seama daca se intilneau doi psihopupu...hahaha
Postat 08 Iulie 2018, 23:49 de Tinas
pisicarosievarga
Mai tii mine in piața Unirii. Apropo ce mai zice tanti doamna Carmen Dan , sau aia de la județ. Se face ceva sau NU ????
Postat 08 Iulie 2018, 22:48 de Sandu1201
FOARTE frumoasă PIATA UNIRII
.
Postat 08 Iulie 2018, 20:15 de Sandu1201
Cine uita trecutul isi merita prezentul!
Birtinezul a fost scos din tina anonimatului de catre repetentul ala de tariceanu! Daca nu era tariceanu, birtinezul ii invata si azi tabla inmultirii pe istetii aia de la Tileagd. Un semn sa faca miticul si biraul sare in barca psd+alde. Ii e usor, are toate calitatile unei slugi parvenite!
Postat 08 Iulie 2018, 18:21 de ili3
Doamne, ce bine le mai versific! Miau..
@anticomunist: Buzele tale două petale/ Sunt crăpate ca niște dale/ Din Piața creată de Bolo/ Așa că mai scrie oleacă...solo!
Postat 08 Iulie 2018, 15:32 de pisicarosievargata
@pisicarosievargata
Hai, serios? Esti nou? Ma faci sa rad si n-as vrea, ca mi-s crapate buzele! :)
Postat 08 Iulie 2018, 14:59 de User anonimizat
lipsa de alternative
E Bolojan capos, cum o fi el ca nu stau sa-l analizez sau sa-l consider RAUL absolut ca altii, dar observ ca politica bihoreana duce lipsa de oameni capabili. Care sa vina din urma si sa propuna un alt model decat Bolojan de dezvoltare al orasului.
Postat 08 Iulie 2018, 00:57 de cetateanbihorean
speed
Pisicucata nu e asistat social. El sta pe pensia de veteran a lui TACSO.
Postat 07 Iulie 2018, 23:54 de Sandu1201
asta e!
@sss: Aveam impresia că unul care are cifre în nick este campion la cunoașterea limbii române! M-am înșelat rău... mie îmi este extrem de clar din ce zonă veniți! Ca să citez titlul unui roman, "Amândoi "...
Postat 07 Iulie 2018, 20:58 de pisicarosievargata
oooooaaa!!!!
Te simti? Vad ca ai devenit c-am obraznic si agresiv pe deasupra, uni ajunsi la varsta senectuti devin mai intelepti alti si-o pierd si devin senili chiar daca au parul si barba alba .Tu zici ca esti nou pa aicea eu zic ca nu esti deloc nou ,uitarea e un semn o fi no fi?.Si acuma sa-l citez pe Creanga: Eu stiu ca sunt prost da cand privesc in jur prind curaj. Vizavi de mana tu stii dupa tine cum e nu si dai si mana.
Postat 07 Iulie 2018, 20:45 de sss
off topic
Pisicaraioasa cred ca e unul dintre asistatii social...altfel nu.mi explic cum un om normal la cap, poate fi asa de gigi contra si vede doar raul in ceea ce se face bun. Probabil el ii vrea in continuare pe rosiatici la putere, ca nu cumva sa.si piarda sursa de venit
Postat 07 Iulie 2018, 20:03 de speed
nu că l-aş simpatiza pe Bolo..
dar Bolo,,,chiar are proiecte de infrastructură serioase,faţă de alte localităţi,şi mai mult....... trebuie să implementeze politica,,,,nu să o discute sub formă de bla bla uri;))))
Postat 07 Iulie 2018, 19:25 de crisan
În inconștiența sa debordandă, PNL e parte a planului de "colonizare" a României !?!
Nu-i de mirare că RO pare să stea pe un butoi de pulbere, iar "puterile" și "forțele" Statului se încrâncenează reciproc, refuzând să se înhame aceluiași "interes național" ... unele având comportament de "marionete" ale unor "păpușari" aparent nevăzuți !?! În fapt e vorba de aceleași multinaționale și companii, cu experiență în "păpușărit", care au făcut lobby înainte de '90 și au susținut financiar căderea comunismului ... aceleași care au insistat ca Estul Europei să fie parte a structurii NATO și tot aceleași care ne-au vrut în Uniunea Europeană (la categoria second-hand) !?! Ucraina, România, Bulgaria, Grecia și Turcia, sunt țări vizate ca zone de tranzit energetico-comercial încă de la începutul anilor '80 !?! Scopurile sunt deja evidente, iar dacă suprapuneți harta coridoarelor de dezvoltare (autostrăzile rețelei Ten-T) din zona Mării Negre cu cea a producției și tranzitului resurselor energetice din regiune, veți constata că parcă ar fi copiate între ele !?! Motivele țin de faptul că în Vestul Europei și SUA există o opoziție tot mai mare a populațiilor/electoratului, față de efectele negative ale exploatărilor de tip tradițional (petrol/gaze) ... în timp ce "prostimea" Estului Europei ar suporta încă mediul viciat și în acest secol XXI !?! Cum însă "coloniile" încep să se trezească destul de repede, soluțiile pe termen scurt a "colonizatorilor" e să "subvenționeze" tot felul de indivizi cu statut de politicieni aflați în poziție de decidenți ... diverși executanți și specialiști în de toate, jurnaliști de toate sexele, dar mai ales "agitatori" care să facă din alb negru și invers !?! Orban e și el parte a acestui plan ... și se comportă ca atare !?!
Postat 07 Iulie 2018, 19:08 de CrisDumi
SSS
Ce să facă și el . Are 60 de ani , nu are familie și nici loc de muncă, deci are timp la dispoziție de frecat menta . Dacă vezi unul prin oraș vorbind aiurea, sa știi ca el e .
Postat 07 Iulie 2018, 18:45 de Sandu1201
?
@sss: Eu sunt mai nou/a...dar realizez ca urmărești tot ce scriu! Adica e o dublă "labareala"? Sau "freci și tu menta"? Zic...de aceea intreb: te-a pus cineva? Cu mâna dreaptă?
Postat 07 Iulie 2018, 18:25 de pisicarosievargata
?
@sss: Mie mi te-ai adresat? Da' cin' te-a pus?
Postat 07 Iulie 2018, 18:15 de pisicarosievargata
Freaca menta
Ba tata da tu chiar n- ai nici o treaba ceva de lucru ceva ceva??? Nimic stai toata ziua si tai frunze la caini pa aicea bla bla bla bla bla bla la ficare articol cred ca esti de domeniul patologicului pa bune chiar nu vreu sa jignesc , da labareala asta a ta intrece orice limita .?????
Postat 07 Iulie 2018, 17:22 de sss
...si robul acesta plecat de la noi...
Mișto! BIG a preferat înmormântarea! Eeee... ce vremuri! Când venea o fostă penelistă se ducea cu ea la o fabrică "pret-a-porter să o " imbrece"! No, ce-om sti face...
Postat 07 Iulie 2018, 16:56 de pisicarosievargata
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON