URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2020, 09:56

"Ieşim sănătoşi de aici?". Bihorenii carantinaţi în hotelul fraţilor Micula din Băile Felix reclamă condiţiile mizerabile din camere (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii carantinaţi de autorităţi în hotelul Crişana din Băile Felix, aparţinând fraţilor Micula, reclamă condiţiile mizerabile din camere.

Condiţii mizere...

Imagini transmise BIHOREANULUI de o reclamantă de la faţa locului arată camere insalubre, cu mobilierul degradat, faianţa din baie şi mocheta vechi şi murdare. "Mă aflu în carantină în Băile Felix, la hotelul Crişana. Acestea sunt condiţiile. Întrebarea este: ieşim sănătoşi de aici?", a transmis femeia.

Aceasta a precizat că a cerut zadarnic sprijinul autorităţilor. "Am sunat peste tot. De la Direcţia de Control mi-a vorbit obraznic, să facem curăţenie. M-a întrebat dacă nu vreau hotel de cinci stele şi mi-a închis telefonul în nas", a povestit reclamanta.

"E prima reclamaţie"

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au declarat că până în prezent nu au primit reclamaţii privind condiţiile de cazare de la hotelul Crişana.

"Este prima reclamaţie primită privitoare la condiţiile de cazare din această locaţie. Vom verifica aspectele semnalate. Precizăm că hotelul respectiv este clasificat la categoria două stele", a transmis purtătorul de cuvânt Dorel Ţîrţ.

Potrivit acestuia, autorităţile nu pot interveni pentru îmbunătăţirea condiţiilor de cazare. "În această perioadă nu pot fi efectuate lucrări de reparaţii (zugravit, vopsit) în locaţiile de carantinare", a mai declarat Ţîrţ.

Mulţi carantinaţi, puţine locuri...

În răspunsul DSP Bihor se mai precizează că autorităţile bihorene gestionează cel mai mare număr de carantinaţi din ţară, adică 1.175 de persoane, reprezentând 10% din totalul la nivel naţional, fapt care a ridicat mari probleme logistice.

"DSP Bihor a lansat în urmă cu trei săptămâni o invitaţie către unităţile hoteliere pentru a veni cu oferte de cazare pentru persoanele carantinate care nu a primit nici un răspuns. Locaţiile actuale de carantinare au fost cu greu identificate, având în vedere cele de mai sus", a arătat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"La dispoziţia statului"

Trebuie precizat că, în ciuda condiţiilor precare de cazare, fraţii Micula, proprietarii hotelului Crişana, fac bani frumoşi de pe urma carantinaţilor.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că bugetul de stat plăteşte 230 lei pe zi pentru fiecare persoană cazată aici, în condiţiile în care capacitatea imobilului este de 200 de locuri în 109 camere duble, single şi trei apartamente.

Victoraș Micula anunţa la începutul lunii aprilie pe reţelele de socializare că pune imobilul "la dispoziţia statului" insinuând că o face cu titlu gratuit. "Pentru a veni în sprijinul autorităţilor, am decis să pun la dispoziţie statului Hotelul Crişana, deţinut de familia mea, din Băile Felix", a anunţat tânărul Micula pe Facebook.

Hotelul, achiziţionat de familia Micula la sfârşitul anilor ʼ90, în care s-au făcut de atunci doar investiţii minimale, este folosit doar sezonier, în mare parte pentru angajaţii trustului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Victoraș e hazliu tare ... care zice că el e suedez, fagmilia lui e din Băile Felix, iar hotelul Crișana e de top pentru diaspora din Căcăceni !?!
Până în urmă cu vreo 25 ani, când au preluat "Crișana" pe două lăzi cu bitter șu una de zeamă vopsită pe post de suc, hotelul era la cea mai ridicată categorie de servicii din Felix, după actualul Internațional !?! De fapt, o stea vine odată cu poziția într-o stațiune termală ... a doua au primit-o de la "servicii" pentru merite deosebite în devalizarea bugetului național și lichidarea cu succes a unui lanț întreg de hoteluri de pe tot cuprinsul României !?! Acuma, odată incluși în lista hotelierilor care primesc 50 Euro zilnic de client carantinat, Miculeștii devin automat "purtători" de viruși și trebuie, la rândul lor, izolați pentru o vreme îndelungată ... ca să nu atingă "clanțele" guvernamentale care i-au scos din faliment !?!
Postat 26 Aprilie 2020, 11:39 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON