URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2017, 11:50

#hoţii: Deputaţii PSD şi UDMR Bihor, puşi la „colţul ruşinii” de USR-istul Silviu Dehelean după ce au votat legile ce slăbesc independenţa justiţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul USR Bihor Silviu Dehelean a publicat pe Facebook, marţi seară, reluând o postare a organizaţiei din care face parte, o "galerie" cu numele şi fotografiile parlamentarilor bihoreni care au votat cu o zi înainte, în Camera Deputaţilor, modificările la Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, prima dintre cele trei legi ale justiţiei pe care PSD, ALDE şi UDMR le schimbă cu scopul, arată reprezentantul formaţiunii din opoziţie, de a slăbi independenţa procurorilor şi judecătorilor şi de a pune magistraţii sub control politic.

"Aceştia sunt deputaţii din judeţul nostru care au votat prima lege a justiţiei: Biró Rozália-Ibolya – UDMR, Bogdan Gheorghe-Dănuţ – PSD, Gherman Dumitru – PSD, Roman Ioan Sorin – PSD, Szabó Ödön – UDMR", arată deputatul USR Silviu Dehelean.

Acesta atenţionează, preluând postarea USR Bihor, că "mâine (n.r. – miercuri), la comanda lui Dragnea şi Tăriceanu, se pregătesc (n.r. – componenţii majorităţii parlamentare) să le voteze pe următoarele două", adică modificările la Legea 3014 privind organizarea judiciară şi la Legea 314/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Retoric, cei cinci deputaţi ai PSD şi UDMR Bihor sunt întrebaţi:  "Vă simţiţi mândri, doamnelor şi domnilor deputaţi, de ce-aţi făcut? De lovitura pe care o daţi statului de drept şi democraţiei din România?".

Pe de altă parte, este adresată şi alegătorilor celor două partide aceeaşi întrebare: "Dar voi, dragi bihoreni, vă simţiţi reprezentaţi de ei?".

Postarea referitoare la Biro Rozalia, Szabo Odon, Ioan Roman, Dumitru Gherman şi Gheorghe Bogdan este etichetată cu hashtagul #hoţii, iar în finalul ei sunt adăugate şi explicaţii în limba maghiară, cunoscut fiind faptul că fără sprijinul UDMR (partid interesat să slăbească lupta împotriva corupţiei deoarece are numeroşi aleşi în Parlament şi în administraţiile publice condamnaţi şi respectiv inculpaţi pentru diverse fapte de corupţie), PSD şi ALDE nu ar fi reuşit să impună modificările la cele trei legi ale justiţiei.

În acelaşi context, tot pe Facebook, bihorenii au început să distribuie un apel adresat senatorilor din judeţ - Cornel Popa (PNL), Derzsi Akos (UDMR) şi Florian Bodog (PSD) - prin care le cer ca atunci când pachetul de legi ale justiţiei astfel modificate de deputaţii PSD-ALDE-UDMR va ajunge în camera superioară a Parlamentului să nu le voteze.

"Cornel Popa, Derzsi Akos şi Florian Bodog, spuneţi NU legilor justiţiei sau spuneţi ADIO unui nou mandat!", cer bihorenii nemulţumiţi de vulnerabilizarea sistemului de justiţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
@Demos
Data viitoare când pui un titlu la postare te rog să te semnezi doar pe tine(copil prost) nu și pe mine(Adrian) întrucât nu am compus postarea împreună!
Postat 15 Decembrie 2017, 13:29 de Adrian1965
@Adrian copil prost
Ceilalți de care te simți reprezentat intra intr-o singura categorie: bolșevici. Dar probabil si tu intri în rândul celor care le lipesc afișe.
Postat 14 Decembrie 2017, 17:04 de demos
Dehelean
Eu unul nu mă simt reprezentat de către javrele USR-iste, PMP-iste sau de cele PD-isto - PNL-iste dar mă simt perfect reprezentat de ceilalți parlamentari!
Postat 14 Decembrie 2017, 16:13 de Adrian1965
@bestiuta
tu nu o sa vezi ra hatul nici daca iti va sta pe ochi si ti se va prelinge in jos. doctrina. in rest exact ce te plangeai tu de altii ca repeta aceleasi tampenii si lozinci gretoase cu justitia o faci si tu cu soros ca ne e scarba deja de tot ce debitezi. nu ai platit curentul si nu mai poti sa te uiti la latrina 3 sau ghita tv? asadar iti dau un sfat: vorbeste de altii dupa ce revizuiesti ce scrii tu. poate te razgandesti.
Postat 14 Decembrie 2017, 14:10 de User anonimizat
Ce nu inteleg USR-istii pricep deja toti cei de buna credinta.
Nu se slabeste deloc independenta justitiei. Din contra, se intareste. Magistratii nu vor raspunde cu nimic mai mult decat acum, iar DNA nu va mai putea sa le zica nici pâs in fata lor, ca nu mai are atributii in sensul acesta. PSD a intarit pana si dreptul politicienilor de a nu mai fi târâți pâna la duba, daca fura decent. Si totul sha facut cu ajutorul tantalailor de la USR, pacaliti sa voteze hotiile reale si lasandu-i sa creada ca magistratii sunt si ei oameni care propavaduiesc ca nimeni nu e mai presus de lege. Creduli si prosti toti #rezistentii, viitori infractori precum adversarii lor.
Postat 14 Decembrie 2017, 12:42 de CrisDumi
PINA SI PAPAGALUL OBOSESTE SA REPETE LA NESFIRSIT
ACELEASI TIMPENII, ba dehelene.Care-i problema cu Legile Justitiei ? Repeti la nesfirsit aceleasi lozinci gretoase cu care va spala creierul Soroselul.Sau nu le convine colegilor de epoleti de-ai lui tata-tu, ca nu mai pot comite abuzuri staliniste?
Postat 14 Decembrie 2017, 10:14 de BESTIA666
@demos
tds nu are nici macar copii, d-apoi nepoti. deci nu are la cine da seama. traieste momentul doctrinei. nu conteaza ce fac si cum fac. tot ei sunt mai buni. asa-i sarco?
Postat 14 Decembrie 2017, 09:31 de User anonimizat
Ce gluma de santier..
Roza,roza valea la Costinesti ..inunda marea hectarele de teren dobindite de tine draghe ...Odoane ramai sa faci prunci ca tare si mare presiune a re muskiuletzul tau!Si ma intreb cit de dastepti sunt aia care cu brinca si stampila-era sa scriu cu ..u...voteaza adunatura de madame si filfizoni care fac circusz zilnic in parlament....!
Postat 14 Decembrie 2017, 08:50 de grigore
Tds
Mai lipesti afișe??
Postat 14 Decembrie 2017, 08:45 de Sandu1201
And the winner is ...CrisDumi
Ce-ai fumat frate că ai scos un scenariu de SF demn de premiile " Când n-ai nimic pertinent de zis, ia-o pe arătură!"
Postat 13 Decembrie 2017, 22:01 de Totio
bestii dummy
Mai bestiilor dummy, vad ca ciuma rosie va orbeste de scenarita. Ma uimeste ce scenarii bolnave va debiteaza mintea. Stiti si sume si locuri si oameni. Pareti ca chiar credeti ce scrieti. Vedeti ca va acuza linsul vostru, dracnea, de apartenenta la statul paralel daca aveti atatea informatii. Sau de la el ati primit scenariul pe care sa-l raspanditi si cu care invartiti rahatul pe orice cale, gen latrina 3 ?!
Postat 13 Decembrie 2017, 21:45 de oradea_mea_si_a_ta
Deputatul care si-a platit locul, asa ca nu are de unde sa stie cine pe cine a slabit.
Silviu Dehelean, fiul executorului judecatoresc Dehelean, a ajuns in Parlamentul Romaniei pe listele USR, pentru ca taica-su a investit 50.000 Euro in beizadea, pe care i-a achitat la sediul unei ONG cu numele Uniunea Salvati Bucurestiul, dezvoltat in Uniunea Salvati Romania (USR). Nicusor Dan stie unde si pe ce s-au dus banii, ca de aceea s-a retras la cererea omului lui Johannis de la acea data (Coldea probabil), caruia i-a fost teama ca totul iese la iveala despre toti banii adunati de la candidati !?!
Postat 13 Decembrie 2017, 21:12 de CrisDumi
Ba dehelene....
... tata-tu nu te-a invatat bunele maniere?
Postat 13 Decembrie 2017, 20:49 de BESTIA666
@tds
Penalii reprezinta un penal. Unul frustrat,fara argumente pertinente cand sustine sau combate ceva, cu scoala putina. Halal psd, halal tds.
Postat 13 Decembrie 2017, 16:37 de elev
Tsd
Te simți reprezentant pt ca ești un mâncător de *. Iar partidul tău iubit, Îți dă probabil pâine sa ai cu ce sa îl mănânci. Te vor blestema nepoții tai pt ca le-ai distrus orice viitor cu nemernicii tai colegi din psd.
Postat 13 Decembrie 2017, 16:21 de demos
Rusine
Rușine celor care i-au votat. Pana când acești bolșevici, fie ei unguri sau din grupul ciuma roșie vor fi la putere poporul o sa rămână îndobitocit. Cinste aleșilor liberali, singurii care fac o opoziție demna. Dl Deheleanul de la USR cu tot respectul, dar nu a votat. Sper sa înțeleagă ca dușmanul lor și al poporului este ciuma roșie și nu altcineva.
Postat 13 Decembrie 2017, 16:19 de demos
Tds...
legile justitiei se modifica pe repede inainte pentru albirea cazierelor lui dracnea si debilul tariceanu si pentru a fura linistit fara sa te deranjeze nimeni. Dracnea e in acest moment un pericol pentru siguranta statului. ...
Postat 13 Decembrie 2017, 14:11 de suporter_oradean
Trist dar adevărat.....
" Ieri o ordonanta, azi un amendament, maine o lege in toata regula. Dragi prieteni, daca-i lasati sa fure, vor fura: TOT, bucata cu bucata, pana la ultima farama de libertate si democratie. Iar, atunci cand copiii si nepotii va vor intreba 'Unde erai in zilele acelea?', sa le raspundeti cinstit: 'Eram acasa, la caldura!' PS: Multumesc, Sibiu! La Bucuresti suntem mai singuratici..."Mihai Sora
Postat 13 Decembrie 2017, 14:00 de ardelean
E grav !
Atât de multe legi votate doar de penali.... Si susținute chiar si prin mici comentarii,tot de penali!
Postat 13 Decembrie 2017, 12:55 de Nofan
cvintet ceausist
Biro Rozalia si Szabo Odon la fel de sinistri precum cei de la PSD si ALDE. Greata de ei, de toti, fara deosebire de nationalitate, vorba lui Ceaușescu pe care cvintetul de mai sus il reinvie.
Postat 13 Decembrie 2017, 12:22 de andreimagheru
mutre
Cu totii au niste mutre de ***.
Postat 13 Decembrie 2017, 12:20 de andreimagheru
DA
Da, DEHELENE, mă simt reprezentat de ei ! Și da, LEGILE PROCUROAREI CEUAȘISTE TREBUIE MODIFICATE !
Postat 13 Decembrie 2017, 12:04 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON