URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2019, 15:39

Hoţi la 16 ani: Două case din Cociuba Mare au fost „sparte” de doi adolescenţi, paguba fiind de 27.000 lei

Hoţi la 16 ani: Două case din Cociuba Mare au fost „sparte” de doi adolescenţi, paguba fiind de 27.000 lei (foto: generic videoblocks.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două case din comuna Cociuba Mare au fost jefuite de doi adolescenţi de 16 ani din localitate, tinerii golind anexele locuinţelor de scule şi alte bunuri uşor vandabile pe care ulterior au şi reuşit să le vândă parţial, paguba fiind estimată la 27.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, furturile au fost comise în perioada 14 – 22 mai, pe timp de zi.

"Ce doi ar fi pătruns prin efracţie în două imobile nelocuite din localitatea Cărăsău, comuna Cociuba Mare, şi ar fi sustras diverse bunuri, respectiv motocositoare, drujbe, scule electrice, truse chei, biciclete, cauzând un prejudiciu total estimat la 27.000 de lei", se arată în informarea poliţiştilor.

Ulterior, tinerii au vândut o parte din bunurile sustrase, pe raza localităţilor Petid şi Cărăsău.

Hoţii au fost identificaţi, marţi, 11 iunie, de poliţiştii Postului de Poliţie Cociuba Mare. Au 16 ani, sunt din comuna Cociuba Mare, iar acum sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Prejudiciul cauzat de hoţi a fost recuperat doar parţial de poliţişti.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Cociuba Mare sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Pentru a preveni furturile din locuinţe, poliţiştii recomandă celor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor. 

"Nu depozitaţi obiectele de valoare decât în loc sigur iar când plecaţi, verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa", transmit poliţiştii atrăgând totodată atenţia ca atunci când părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia. "În acest fel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor", se mai precizează în comunicatul Poliţiei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON