URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2011, 13:28

Horea Vuşcan îl ia peste picior pe Ioan Mang: Organizează tombolă cu ulei, o găleată şi o pungă de făină

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzilor Bihor, a anunţat marţi că va posta pe site-ul său, horeavuscan.ro, o tombolă cu premii, în semn de protest faţă de "populism, cadouri electorale şi faţă de faptul că voturile pot fi cumpărate".

"M-am inspirat de la mai marii politicieni orădeni şi am învăţat că trebuie să mă duc la biserică să le vorbesc credincioşilor (n.r. - Vuşcan spunea într-o conferinţă că viceprimarul Gheorghe Carp a făcut acest gest într-o biserică neoprotestantă) şi să organizez tombole cu premii", a declarat Horea Vuşcan, marţi într-o conferinţă de presă, referindu-se la tombola organizată de Ioan Mang, în care acesta oferă drept premii electrocasnice, în încercarea de a câştiga puncte în sondajele USL. 

Întrebările la care orădenii trebuie să răspundă în cadrul tombolei sunt "Cât valorează votul dumneavoastră?" şi "De unde credeţi că politicienii au bani de banere, sporturi publicitare?". "Cei care vor trimite cele mai interesante răspunsuri vor fi premiaţi. Premiile sunt o găleată, un litru de ulei şi un kilogram de zahăr", a spus Vuşcan.

Încă o referire la concursul cu premii organizat de Ioan Mang a fost faptul că Vuşcan a adus la conferinţa de presă un aspirator, despre care a spus că a fost câştigat deja. "Ce am învăţat eu de la politicienii noştri este că trebuie să aspir voturi şi să practic pomeni electorale", a mai spus, ironic, preşedintele Mişcării Verzilor Bihor.

Horea Vuşcan a specificat apoi că mesajul lui pentru politicieni pentru campania electorală e să renunţe la populism şi la "surse de finanţare care nu sunt curate" în favoarea argumentelor şi dezbaterilor. În privinţa surselor de finanţare, Vuşcan a spus că o sursă "transparentă" de finanţare a campaniilor poate fi mediul online. "Blogul meu este o modalitate de finanţare a campaniei mele. Oamenii pot face mici donaţii sau prin sms-uri, ca să nu fiu nevoit să apelez la diverse firme", a afirmat Vuşcan. Totodată, el a mai precizat că popularitatea online este importantă, contului de Facebook fiind clasat de FaceBrands pe locul 9 în ţară, la politicieni.

La întâlnire a participat şi Cezar Maroti, un orădean stabilit în Olanda care se ocupă de promovarea online a Mişcării Verzilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
criminalule
vuscane, criminalule, crapa ti ar ce ai mai drag pe lume, nu ti e rusine sa apari intro functie publica dupa ce ai omorit 3 oameni, nennnnnorocitule
Postat 26 Iunie 2011, 16:33 de dfs
pt hmm si altii ca el
Am gresit in comentariul meu...vuscan are vre-o 3 oameni morti la activ pana acum, nu doar unul. Vuscan este un pericol public din moment ce a omorat oameni pe trecerea de pietoni. La fel si \"Paprika\"..Ca judecatorii din romania pot fi platiti pentru a da verdicte in favoarea unuia sau a altuia este o alta problema. Eu nu m-am legat de justitia care nu prea exista in romania. Eu am spus doar ca asemenea oameni nu trebuie promovati. Sunt niste pericole sociale, niste criminali. Faptul ca era beat sau nu, nu are importanta...Omul a ucis...atat conteaza
Postat 22 Iunie 2011, 14:15 de adrian
uleiu
ii ulei raza soarelui nu ulei horea
Postat 22 Iunie 2011, 13:40 de costica
pt hmm si altii ca el
Am gresit in comentariul meu...vuscan are vre-o 3 oameni morti la activ pana acum, nu doar unul. Vuscan este un pericol public din moment ce a omorat oameni pe trecerea de pietoni. La fel si "Paprika"..Ca judecatorii din romania pot fi platiti pentru a da verdicte in favoarea unuia sau a altuia este o alta problema. Eu nu m-am legat de justitia care nu prea exista in romania. Eu am spus doar ca asemenea oameni nu trebuie promovati. Sunt niste pericole sociale, niste criminali. Faptul ca era beat sau nu, nu are importanta...Omul a ucis...atat conteaza
Postat 22 Iunie 2011, 13:27 de adrian
pt. hmmm
Dar de parintii care si-au crecut copiii pana la 24 de ani si vine un nemernic beat cu 160 la ora in localitate si ti-l omoara sau ti-l face leguma, ce ai de zis?!!!! Unde e mai mare nenorocirea??? Da,e normal sa te apere parintii, si daca si reusesc stai cu capul plecat, smerit si multumeste ca ai scapat, nu te dai mare critic si dai lectii altora despre cum stau lucrurile si ce au de facut, mai ales daca nici nu intelegi despre ce este vorba!
Postat 22 Iunie 2011, 11:41 de .
Cine e asta?!
Este interesant cum comenteaza un anonim. Putea la fel de bine sa posteze comentarii la alte articole care s-au scris pe subiectul asta. Impactul e acelasi. Penibil. Rautati inutile din partea unui nimeni. Macar Mang face ceva bun.
Postat 22 Iunie 2011, 11:39 de Daniel
Invidia si rautatea
S-a trezit si Vuscan???!!!!Nu stiu cum puteti baga in seama un asemenea personaj pitoresc!!!!Din cate am citit pana acum am observat ca pe foarte multi i-a deranjat actiunea senatorului Mang si ca e cu mult deasupra celor din lumea politica din Bihor.Foarte bine domnule senator!!!
Postat 22 Iunie 2011, 09:56 de Adi
tralala
poi vuscanica se i-a se mang ? a uitat ca el si pletosul de cernea au intrat in cualitia USL ? si mai nou cris nu semneaza articolele in care apare vuscan . de ce oare ? vuscan cica nu plateste presa dar mie mi sa laudat ca-i are pe toti ziaristii la degetul mic . hai sictir de ziaristii din oradea , de vuscan .
Postat 22 Iunie 2011, 02:34 de babetica
adriane
adriane de unde stii tu ca cazul lui horica este incheiat ? eu te anunt ca aberezi rau de tot. o nenorocire ca lui sau altora oricarui om i se poate intampla. fie ca suntem beti sau constienti sau inconstienti.mai bine sa ne gandim sa nu i se intample nimanui asemenea lucruri. si care e problema ca are familia lui bani sau a avut sau ar avea ? si tu si eu si altii care au banii parintii e normal sa ii apere de toate doar nu isi va apara vecinul. si parintii tai daca au si tu ai facut ceva indiferent ce garantez ca vor lupta sa te scoata cu basma curata. de ce voi vedeti doar partea proasta a lucrurilor mereu ? din ura normal si din ciuda poate unii. toti suntem oameni si le avem toate si bune si rele
Postat 22 Iunie 2011, 00:15 de hmmm
haha
nu stiu ce faceti voi aici, dar ziar nu este. da, propaganda ascunsa sub nume de "un ziar", cam aia faceti... si pe de asupra si la oameni din astia ??? rusine..penibil... ma mir ca mai aveti cititori. din partea mea, ciao
Postat 21 Iunie 2011, 22:21 de baaa
Moralistul şi corectul Horică, V.: O tombolă cu ulei ”Horea”, nu organizezi?
1. Faptul că fosta fabrică de uleiuri vegetale comestibile ”Interindustrial” Oradea, este astăzi doar o amintire, ca şi sortimentul de ulei ...”Horea”, se datorează şi unor mari specialişti în marketing, ca fostul director de vânzări al acesteia: Vuşcan jr., cocoţat pe această funcţie de mămica şi tăticu, la ...18 ani!? Aşa da ”abilităti manageriale de organizare, comunicare si coordonare, analiză şi luare a deciziilor.” 2. Horică, V.: Câte locuri de muncă s-au pierdut, la ”InterOil” SA Oradea, datorită manegementului fam. Vuşcan? Nu este păcat de munca şi sudoarea colectivelor conduse regretatul director Mihăilescu! De exemplu: Câte supercentrifuge Sharples ai curăţat, mare directoraş? 3. ”Norocul surâde doar celor care îndrăznesc”. O condiţie necesară: tăticu şi mămica să aibă ceva bănuţi. Cei de la fosta ”Interindustrial” Oradea ştiu de ce!
Postat 21 Iunie 2011, 21:24 de "Interindustrial"
politica oradeana
Peste vre-o 5 ani o sa-l vedem si pe "Paprika" alaturi de Vuscan? Oradenii chiar nu au tinere de minte? Nu mai tine minte lumea cum acest Vuscan a omorat un om pe trecerea de pietoni cu masina si apoi a scapat basma curata, trecerea de pietoni "mutandu-se" in raportul politie cu cativa metri? Presa in primul rand nu ar trebui sa il promoveze absolut deloc pe acest derbedeu.
Postat 21 Iunie 2011, 16:02 de adrian
jenibil
F.O.C.A. Tu stii de ce beau io? De ciuda. Da da mie nu mi-e ciuda ca-s eu suparat, mie mi-e ciuda ca-s altii asa PENIBILI.
Postat 21 Iunie 2011, 15:53 de cinevacuvalva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON