URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2011, 16:30

Horea Vuşcan: "Dinozaurii din Primărie ar trebui înlocuiţi cu absolvenţi de top"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan, liderul Mişcării Verzilor, susţine că municipalitatea ar trebui să se implice mai mult în relaţia cu Universitatea din Oradea pentru a ajuta tinerii de valoare să nu se piardă sau să plece din localitate. Vuşcan consideră că efortul municipalităţii de a rezolva problemele orădenilor ar fi mult uşurat dacă în locul "dinozaurilor" din Primărie ar fi aduşi tineri absolvenţi cu idei noi.

"Mă deranjează să văd că arhitecţii de la Primăria Oradea, aceiaşi "dinozauri" vechi, fac numai construcţii de beton şi metal, în timp ce la Universitate sunt o mulţime de absolvenţi care ar putea veni cu idei noi şi inovatoare. Cred că tinerii noştrii de valoare nu ar trebui lăsaţi să plece şi Primăria ar trebui să facă un parteneriat cu Universitatea pe această temă", a declarat liderul Mişcării Verzilor miercuri, într-o conferinţă de presă, referindu-se la arhitecţii municipalităţii.

Horea Vuşcan este nemulţumit şi de faptul că municipalitatea a decis să achiziţioneze modelele de chioşcuri de ziare din Italia, în loc să caute soluţii pe plan local. "Primăria a decis să achiziţioneze chioşcuri din Italia în loc să consulte nişte tineri de la Facultatea de Arte Vizuale sau de la Arhitectură. Poate aveau idei mai bune şi mai puţin costisitoare. Era o mândrie şi pentru studentul care îşi vedea creaţia peste tot în Oradea şi pentru Universitate şi pentru municipalitate care poate ar fi plătit mai puţin", argumentează Vuşcan.

Un alt subiect abordat la conferinţa de presă a Mişcării Verzilor au fost rezultatele de la bacalaureat, despre care Vuşcan a susţinut că reprezintă rezultatul a 20 de ani de reforme proaste. "Nu tinerii care au dat bacul sunt de vină pentru rezultate. Ei au suferit pentru cele 100 de reforme făcute în învăţământ în ultimii 20 de ani", a declarat Horea Vuşcan.

De asemenea, liderul Verzilor bihoreni, l-a critica şi pe primarul Ilie Bolojan despre care a spus că nu şi-a respectat promisiunea din campania electorală din 2008 când a promis studenţilor o Casă de Cultura, iar tinerilor artişti un Centru de Expozitii, nu s-a ţinut de promisiune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
ha, ha, ha, ha
eu sunt PESTELE, ha, ha, ha deci va invit la masa, pofta buna sa avem! VUSCAN inainte ai vocatie de lider cu alcool fara alcool pana iese educatia comunista impregnata de pe cerebel ai toate sansele sa te vindeci, pe ei doar moartea ii vindeca, TINERI sa nu renunte sunt cei, cei, cei mai BUNI in comparatie cu cei actuali, caliti va cu ei, pe cale de disparitie, ori voi ori ei,PUNCT.
Postat 08 Iulie 2011, 11:42 de anca
...
@ds.nu`l promoveaza nimeni ...este vorbe despre ideile care le are.....dreq il sustine pe el ca persoana...in fine..fiecare cu ..opiniile lui :D el a omorat 3 persoane..e micutz....guvernu omoara o tara intreaga prin infometare si ale chestii ...:))
Postat 08 Iulie 2011, 00:27 de jorj
scuze acceptate
@anca: am sentimentul ca de data aceasta ai fost un pic mai clara. adica presupun ca ai vrut sa spui ca "anca va fi una din ramele vii si dupa moarte". n-as fi sigur! daca vreun pescar te da momeala la vreun PESTE, ce te faci? te haleste PESTE-le cu "fulgi" cu tot si mori!
Postat 08 Iulie 2011, 00:05 de dan justitiarul
scuze acceptate
@jorj: sa stii ca redactarea unui comentariu nu imi ia foarte mult timp! imi iese din prima! in rest fiecare e liber sa-si spuna opinia, am precizat chiar ca e bine sa existe opinii contradictorii, doar ca nu suport(NU SUPORT)maltratarea limbii romane si incoerenta.
Postat 08 Iulie 2011, 00:01 de dan justitiarul
dan`e
Dan`e scuze ca miam spus opinia!!!!!si ca ...nu stau ...sami verific exprimarea...in text ....cand o sa am timp ...asa mult ca si tine ...voi scrie mai corect ..o seara placuta
Postat 07 Iulie 2011, 23:48 de jorj
e foarte simplu
tinerii trebuie sa distruga orice sursa de hrana ilegala a comunistilor, respectai legea si comunisti vor muri natural, SIMPLU! Tineri vor castiga, restul harna la lupii:))Vuscan nu e un betiv nu are nnnnn crame la activ ca cei din functii:)) betivi sunt cei din neamul ...... dar ii stiti ii vedeti zi de zi nu merita limba mea sa le amintesca numele de mizerie:))
Postat 07 Iulie 2011, 22:02 de anca
DAN JUSTITIARUL ANCA VA RAME VIE SI DUPA MOARTE IN SUFLETUL TINERILOR
DAR COMUNISTII ii vom ingopa, nu mai vrem spagari nu mai vrem munca la negru, nu mai vrem copii fara viitor, ne am satutrat de hotii toaletizati in branduri furate de la SECOND, si nespalati duhnenesc a tarni e gena:)) ha, h,a h, ah taranul pute a * de animale mirosul vine din sange fhainele nu pot camufla ORIGINEA:))
Postat 07 Iulie 2011, 21:55 de anca
jorj-ica
@jorj: mai, cred ca tu esti de fapt...anca noastra cea iubita! sau macr unul care a dat bac-ul anul acesta si a picat la romana! zau asa, pana la urma parerile exprimate in comentarii sunt contradictorii si tocmai asta e bine. dar sa te "esprimi" in halul asta??!
Postat 07 Iulie 2011, 20:50 de dan justitiarul
Bai puscatilor!!!!!
Voi ...nu stiti de cat sa judecati omu ..ce a facut ce ii ..si cum se imbraca..macar daca ati sta oleaca sa cititi mai atent ...articolul cu ideeile care...vine ...f bune tineretul care iese dupa bancile facultati ....cu diploma si munceste ...ca si casier la un peco sau ..vanzator in lotus ...in articolul asta este vb despre logistica si niste rampi de lansare pt acei stundeti , ...bani care se arunca pe niste bodegi de ziare...cumparati de la italieni bine inteles pe banu nostru ...in loc sa lasam un student sau mai multi sa se afirme...sa faca ceva .. pe bani poate mai putin cu material de la noi ...orice...!!!!Lasati comentariile astea de nonsens...ca ce a facut Vuscan ...sau unde isi tzine ..intalnirile cu reporterii ..sau alte minune...care..sunt sigur ca regreta..sau nu ....Macar daca tot stiti sa dati niste comenturi ..asa bune ..haideti fratilor cu ideei ...faceti ..o organizatie ceva ..daca nu va place de Vuscan ..pt ca se poate..in fine...sper sa vedeti si partea buna a unelor ideii si subliniez unelor !!!!! is constient ca poate nu toate ideiile lu vuscan is bune ..hai pa ca mam saturat de scris
Postat 07 Iulie 2011, 20:41 de jorj
Ionica
ce cofrag are papagalu asta. conferinta de presa in pantaloni scurti. ce cretin. Pe de alta parte, are sanse in politica, loc in care sunt altii si mai cretini ca el. Cine voteaza un dobitoc ca asta e mai mare dobitoc decat el. HAHHAHAHA!
Postat 07 Iulie 2011, 16:33 de ion
horea vuscan
Esti penibil dl Vuscan , ai o mutra de ..cat alcool bei zilnic nu ma mir ca debitezi asa prostii.Ce tare te crezi ,tu faci politica in birturi ,uita-te in oglinda vezi acolo un BETIV ?Cine sa conduca primaria un alcoolist?fereasca-ne sfiintii. Cine te asculta ? drogati ca tine?
Postat 07 Iulie 2011, 13:43 de trifa
eu nu mai inteleg nimic
da dar prima data o acuzi pe ea si pe urma pe cei care au judecat cazul:)) nu ai rabdare si lucrezi cu PUBLICUL, un test psihologic ar fi recomnadabil:)))) cei care lucreaza cu publicul sa fie apti profesionali. DAR undeva exista un abuz profesional, asta trebuie retinut, tergiversarea cu buna stiinta inseamna ca incalsi dreptul celui acuzat folosind TORTURA :))
Postat 07 Iulie 2011, 10:05 de wooooow
si totusi...
@vb prostii:in speta cu procuroarea(daca este exact asa cum a fost descrisa)eu totusi nu vad unde este "vinovatia"procuroarei(adica a denuntatoarei). ea a precizat doar ca il banuieste pe respectivul x. mai departe rezulta ca procurorii care au condus ancheta nu au facut-o profesionist. insist ca procuroarea denuntatoare nu a facut in fapt o denuntare calomnioasa. despre asta e vorba(desi sincer subiectul nu are nici o legatura cu textul articolului, asa ca nu pricep de ce dan bihoreanul l-a pus in discutie aici??!!)
Postat 07 Iulie 2011, 08:53 de dan justitiarul
asa cum el a fost torturat psihic
poate si procuroarea sa fie la fel si asta se deduce din continutul lung al procesului , depuneti si aparati va altfel sunteti manipulati de justitie, sa primesca ce a dat : tortura .Orice functionar poate raspund pentru abuz in serviciu dar sa fi acuzat pe nedrept anii la rand e crima si nimeni nu e vinovat.
Postat 07 Iulie 2011, 08:31 de vb prostii
nuante
@dan Bihoreanul: orice infractiune presupune si o latura subiectiva. denuntarea calomnioasa se savarseste cu intentie. in teoriile de drept s-au conturat doua opinii: intentia poate fi directa sau indirecta. din caracterul intentionat al infractiunii rezulta ca nu este suficient ca invinuirea sa nu corespunda realitatii sau ca probele produse sau ticluite sa fie mincinoase, ci mai este necesar ca faptuitorul sa fi cunoscut acest caracter al invinuirii sau al probelor. speta reprodusa este cel putin ciudata pentru ca din expunere se deduce ca procuroarea a fost de buna credinta, ea cel mult aflandu-se intr-o eroare neintentionata. in plus daca persoana respectiva a si fost trimisa in judecata inseamna ca si procurorii au considerat acelasi lucru, ca persoana se facea vinovata. deci o plangere penala daca este facuta cu buna credinta, autorul denuntului avand convingerea intima ca asa stau lucrurile nu poate fi tras la raspundere pentru denuntare calomnioasa!
Postat 07 Iulie 2011, 00:19 de dan justitiarul
dan JUSTITIARUL care stie sa scrie corect:))
Verificati in cautare saptamanal sa nu aveti instalat de vreun "prieten" un keylogger (program ce monitorizeaza toate tastele ce sunt apasate+print-screenuri si le trimite acestuia pe e-mail) sau un virus , sparge id -urile:)))
Postat 06 Iulie 2011, 22:43 de anca
justitiarul oradean va face DREPTATE
O procuroare,a facut o plangere penala - CU AUTOR NECUNOSCUT - sustinand ca a fost amenintata printr-o scrisoare. Totodata,in cuprinsul plangerii,spune ca banuieste pe X ca ar fi autorul. In baza acestei banuieli,X a fost cercetat penal,urmarit penal,trimis in judecata ca INCULPAT,procesul tinand 3,6 ani. In final,X a fost achitat,dovedindu-se clar,stiintific,faptul ca nu este el autorul. In aceasta situatie,X,poate face plangere penala impotriva procuroarei ce l-a banuit nejustificat,in urma acelei banuieli ajungand sa fie torturat psihic timp de 3,6 ani ? Care ar fi motivarea in drept ? Raspuns: Art. 259. - Denuntarea calomnioasa Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani. Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76. Invinuitul se poate constitui parte civila daca sunt intrunite conditiile raspunderii civile a acestuia, printre care si existenta unui pejudiciu material sau moral. In privinta celorlalte aspecte, ar trebui sa detaliezi un pic. In primul rand, denuntarea calomnioasa presupune o plangere din partea celui afectat de denuntul calomnios. In rest, textul este clar, este necesar ca invinuirea facuta prin plangerea penala sa fie una mincinoasa adica nereala, bineinteles sa existe vinovatie. Ideea este ca cei care fac o plangere penala impotriva unei persoane sa o faca cu responsabilitate, pentru ca altfel isi asuma un risc, acela al raspunderii pentru denuntare calomnioasa, dar numai daca sunt intrunite conditiile acestei infractiuni, deci nu in mod automat. Partea vatamata poate sa isi schimbe declaratia, dar nu inseamna denuntare calomnioasa automat, pentru ca si daca ar recunoaste aceasta fapta,instanta nu poate pronunta o condamnare doar pe baza acestei declaratii, ci este necesara coroborarea cu alte probe. Plangere penala pt infractiunea de denuntare calomnioasa ( art. 259 Cod penal), si constituire de parte civila ( pt daune) sau pe calea dreptului comun civil, daca puteti demonstra ca s-a cauzat un prejudiciu. Citeste mai mult: |displayTopicPage?topicID=220617&pageID=0#160686#ixzz1RLzzldGO
Postat 06 Iulie 2011, 22:08 de dan Bihoreanul
propunere
@anca: eu te-as propune pe tine! din partea societatii civile(ma rog, teoretic societatea civila asa ar trebui sa ramana dar...). ce zici? dupa cat de corect scrii eu zic ca esti "ospataritza". acum nu stiu daca esti si "harnicutza"??!! as opta pentru varianta "NU"!
Postat 06 Iulie 2011, 20:05 de dan justitiarul
mie groaza pe cine vom vota
aceeiasi dinozauri comunisti, ce femei candideaza pentru primarie dar nu PDL< PSD si UDMR asia sunt unsi cu toate alifiile alunecosi spre DNA:))) nu merita votul acordat , timp irosit, mai Vuscan promoveaza si tu o Primarita nu conteaza ca i ospatara sa fie harnicuta ca o furnicuta nu siliconata si in calduri cat e ziua de scurta :))
Postat 06 Iulie 2011, 20:00 de anca
mie groaza pe cine vom vota
aceiasi dinozauri comunisti, ce femei candideaza pentru primarie dar nu PDL< PSD si UDMR asia sunt unis cu toate alifiile alunecosi spre DNA:))) nu merita votul acordat , timp irosit, mai Vuscan promoveaza si tu o Primarita nu conteaza ca i ospatara sa fie harnicuta ca o furnicuta nu siliconata si in calduri cat e ziua de scurta :))
Postat 06 Iulie 2011, 19:59 de anca
da, da..
O, da, la oradea e o "adevarata" scoala de arhitectura, ce sa spun!!! horica tata, stii cum se intra in epoca la arhitectura? greu, extrem de greu! si pentru ca era o selectie ca lumea ieseau si arhitecti valorosi! sigur, existau si exceptii. una dintre ele s-a numit la oradea andrei luncan. nu stiu exact ce varsta are protejatul popii, emodi, cel care vrea sa distruga centrul vechi al orasului dar banuiesc ca a absolvit dupa 1990.
Postat 06 Iulie 2011, 19:42 de dan justitiarul
lol
Horea Vușcan ar trebui înlocuit cu un cocean de porumb.
Postat 06 Iulie 2011, 19:10 de Dorin
facultatea de arhitectura ?
CINEVA SI-A GASIT O AMANTA LA ARHITECTURA? :))
Postat 06 Iulie 2011, 19:09 de CS
niciotreaba
Nu il mai bagati in seama pe individul asta. Este penibil.
Postat 06 Iulie 2011, 18:19 de paralel
raspuns
si cu ma bucuram la celalalt articol ca am scapat de fiu lui tati, si iata bagati un articol....:)) ar fi cazul sa va decideti, pro sau contra
Postat 06 Iulie 2011, 17:27 de raspuns
A vorbit si cremenalul....
"Nu tinerii care au dat bacul sunt de vină pentru rezultate. Ei au suferit pentru cele 100 de reforme făcute în învăţământ în ultimii 20 de ani", a declarat Horea Vuşcan. Sa ne zica cremenalul VUSCAN, daca intre cele ,,100 de reforme'', a fost una care prevedea ca liceul este obligat sa acorde diploma de bac, indiferent de nivelul de pregatire al loazelor ?! Daca nu a fost data o astfel de ,,reforma'', cremenalul minte (face ce stie mai bine !), asa ca elevii care au invatat, au luat bacul ! Ceilalti, copiangii din generatie in generatie, ghinion ! s-a introdus bacul de tip BIG BROTHER !
Postat 06 Iulie 2011, 17:24 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON