URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 IANUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cum arată bugetul Oradiei, e clar că cele peste o sută de investiţii se vor întinde pe mai mulţi ani. Asta pentru că în România este imposibil să-ţi planifici ceva şi să iasă la timp. Cauzele sunt multiple, de la suprasolicitarea personalului, la greşeli elementare, la lipsa proiectanţilor şi a constructorilor, toate pe fondul unei birocraţii ucigătoare, bine întreţinute de funcţionarii puşi politic în posturi. Totuşi, Primăria are două restanţe pe care nu mai are voie să le rostogolească pe anii viitori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Nici peisajele, nici simpla existenţă a pârtiei nu asigură, de la sine, dezvoltarea aşezării. A dovedit-o episodul de la finele anului trecut, întins pe încă două săptămâni anul acesta, când autorităţile locale s-au dovedit incapabile să menţină în funcţiune telescaunul. Ratând vârful sezonului de schi, oraşul a pierdut încasări serioase
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Prea multă lume nu a auzit de Adrian Berinde! Nici nu prea avea cum, din moment ce singurul post de radio care îi mai scapă câte o melodie în eter este România Cultural. În Oradea, Radio Transilvania, ce îl mai difuza sporadic, și-a banalizat grila de programe la fel ca restul radiourilor comerciale, iar singurul post românesc ce difuzează exclusiv muzică românească, Național FM, pornit tot din Oradea, nu are și nu a avut niciodată o melodie de Adrian Berinde în playlist.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, legislaţia României permite oricărui cetăţean să aibă acces la informaţiile de interes public, arătând expres ce categorii de informaţii nu sunt considerate de interes public. În ceea ce priveşte procedura prin care cetăţeanul poate avea acces la informaţiile de interes public, Legea nr. 544/2001 prevede că autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Trichineloza este o boală parazitară acută produsă de Trichinella spiralis (un vierme cilindric lung de 1-4 mm şi cu diametrul de 0,04 mm), care parazitează animalele carnivore, porci mistreţi, urşi, vulpi, câini, pisici, şobolani etc. Sursa de infecţie pentru om este carnea infestată şi insuficient preparată termic...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Inteligenţa este râvnită în ziua de azi ca un atribut fără de care persoana nu se poate descurca eficient în viaţă. Adevărul este însă că inteligenţa corelează extrem de bine cu probleme de ordin mental, afectiv şi social. Oamenii cu IQ ridicat întâmpină mai multe dificultăţi în a se integra în societate, mulţi suferă de depresie, anxietate sau alte tulburări, iar o mică parte au chiar şi boli mintale.
19 Iulie 2010, 13:18

Groza dă replica!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drept la replică

Articolul publicat în numărul 501 al ziarului dvs, din săptămâna 5-11 iulie 2010, intitulat "Jaf la stat", aflat pe prima pagină a ziarului, cu trimitere la pagina a treia a ziarului cu titlul: "Criza, pentru fraieri", semnat de jurnalista Laura Gal, conţine o serie de calomnii la adresa mea şi o serie de informaţii false, care dezinformează opinia publică. În virtutea dreptului la replică, vă rog sa publicaţi următoarele precizări:

1. Am preluat conducerea sucursalei Hidroelectrica Oradea la data de 06.05.2009, când exista un număr de 277 angajaţi. În acest moment sunt 289 de angajaţi ai Hidroelectrica Oradea. Triplarea numărului de angajaţi este o minciună sfruntată, care aduce o atingere gravă a demnităţii mele în condiţiile în care am precizat jurnalistei dumneavoastră că în timpul mandatului meu s-au făcut doar un număr de 14 angajări şi 2 pensionări, de către SC Hidroelectrica SA, sucursala din Oradea neavând personalitate juridică.

2. Pentru a demonta acuzele cu privire la angajări pe pile, relaţii de partid şi de afaceri vreau să precizez că cele 14 persoane care au fost angajate în timpul mandatului meu au ocupat posturile prin concurs şi nu sunt membrii vreunui partid. Pentru a avea o imagine completă despre factorul politic, trebuie să ştiţi că la instalarea mea în funcţia de manager nu am demis nicio persoană din vechea structură de conducere.

3. Afirmaţia că am primit o primă de 80.000 de lei este o minciună. În ceea ce priveşte sumele exorbitante de "40.000 şi 80.000 de lei" menţionate în ultimul paragraf al articolului ca fiind premii primite în parte de unii salariaţi ai sucursalei Hidrocentrale Oradea, vă asigur că nu sunt reale, fiind chiar exagerate în scop evident.

4. Contractul de pază, despre care articolul comentează că ar fi un contract dirijat politic, a fost atribuit firmei SC Group Est Security SRL în urma unei licitaţii care a respectat prevederile legale în vigoare, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor confirmând prin decizia nr. 6322/C1/7359/19.11.2009 corectitudinea procedurii de atribuire. De asemenea, Curtea de Apel Oradea, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ şi Fiscal susţine, prin decizia irevocabilă nr. 209/CA/2010-R din 22.03.2010, corectitudinea procedurii de atribuire a contractului de pază.

5. Afirmaţia că amenajările interioare au fost făcute de firma Zalder nu este reală. Vă informez că firma respectivă a avut oferta cea mai avantajoasă (1.790 RON) pentru un obiect de decoraţiune interioară, o perdea de apă, care este montată în hol, la parterul clădirii. Designul amenajării interioare aparţine unui salariat al sucursalei, care a făcut proiectul cu titlu gratuit.

Regret faptul că, deşi jurnalista dvs. a avut toate informaţiile pe care le-a solicitat, atât din partea Serviciului de PR şi Comunicare al Companiei, cât şi în urma unei lungi convorbiri cu mine, a preferat să scrie o serie de lucruri neadevărate. Prin publicarea acestui drept la replică, integral şi în condiţii similare de poziţionare în paginile publicaţiei şi pe site-ul dumneavoastră, se va asigura o corectă informare a opiniei publice şi se va putea evita o acţiune în justiţie împotriva ziarului dumneavoastră şi a jurnalistei care a semnat articolul în cauză.


BIHOREANUL este nevoit să admită că a greşit, în mai multe din informaţiile esenţiale publicate în articolul incriminat, cauzele fiind de mai multe feluri: pe lângă insuficienta documentare a redactorului şi folosirea unor surse de informaţi incerte, proasta comunicare cu reprezentanţii PR din Bucureşti ai companiei, dar şi interdicţia dată directorului sucursalei de a furniza informaţii într-un mod explicit. Prin publicarea replicii domnului Mihai Groza, facem cuvenita reparaţie faţă de acesta.

Redacţia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Despre dovezi relevante (in general).
I. Liste de plata și "fluturași" cu salarii. Cele reale! II. "...cele 14 persoane care au fost angajate în timpul mandatului meu au ocupat posturile prin concurs și nu sunt membrii vreunui partid". Care sunt cele 14 persoane angajate? Pe ce posturi? Cu ce salarii de încadrare? III. "afirmația că am primit o primă de 80.000 de lei este o minciună. În ceea ce privește sumele exorbitante de "40.000 și 80.000 de lei" menționate în ultimul paragraf al articolului ca fiind premii primite în parte de unii salariați ai sucursalei Hidrocentrale Oradea, vă asigur că nu sunt reale, fiind chiar exagerate în scop evident." Cu ce se susțin aceste afirmații? PS Despre noțiunea de concurs pe post, (și) în "Epoca portocalie", sa o lăsăm mai moale dle (cadru didactic universitar) Groza!
Postat 21 Iulie 2010, 18:49 de stefan
s-a dovedit inca o data
dihoreanu' e un ziar mincinos.
Postat 20 Iulie 2010, 08:22 de aurel
cititor, alt, re
Cand o sa semnati si voi cu numele adevarate am sa fac si eu la fel! Interesant este ca atunci cand am postat comentarii acide la adresa lui tarle si carp n-ati observat. e adevarat insa ca am o apetenta sporita pentru "portocale". prietenii stiu de ce!
Postat 20 Iulie 2010, 00:03 de dan oradeanul
@dan oradeanul
bah kaboou, cretin ai fost si asa vei fi, pana in ceasul in care ai sa dai coltu'
Postat 19 Iulie 2010, 23:40 de cititor
zvon press
Respect pt domnul Groza ! Iata un exemplu viu, despre cum presa poate crea imagini false despre un cetatean !
Postat 19 Iulie 2010, 23:36 de alt oradean
atasat cu multumiri...
Din cit inteleg acest Dan Oradeanu poate fi Dan Liberalu. Chiar nu poti face diferenta intre un articol real (poti sa-l accesezi alaturat) si rautatile din urbea locala a presarilor manipulati fie ei si de un alte dan h'o'radeanu. Unde-i jafu din articol ? unde's angajatii de la 100 triplati ( ..."mosteniti...?), unde's premii de sute de mil ROL ? Unde-i energia vanduta la baietii destepti ? Unde's contractele dubioase ? In capu unui alde Dan butoneanu de la PNL care toata ziua denigreza ! Joaca cinstit oradeanu dan, zi cum te cheama si ce comportament ai tu INGER COBORAT sa denigrezi. Ingerii din ceata lu Luciferu....Pana si Bihoreanu isi recunoaste vina, voi NICIODATA !
Postat 19 Iulie 2010, 20:28 de re dan oradeanu
gro(a)za, acelasi comportament
de cand il "observ" eu, are exact acelasi tip de comportament: la vremea aceea nu eram eu, am mostenit situatia, eu nu...., eu de fapt sunt ingerul coborat pe Pamant si asta este ceea ce am gasit. sunt lucruri care in 2008 mi s-au spus "face to face", deci nu inventez. evident atunci vorbea despre Primarie, acum spune aceleasi lucruri la Hidroelectrica
Postat 19 Iulie 2010, 19:34 de dan oradeanul
bihoreanu, v`ati facut de ras. si totusi.
si totusi, la 3-4 zile dupa publicarea articolului de catre doamna Gal in bihoreanul, si in presa centrala a aparut stirea ca la hidroelectrica nepotismul e legalizat (un articol pe care dvs l`ati citat,,,daca sunt note asemanatoare la angajarea cuiva, va avea prioritate cel ce are rude ce lucreaza in hidroelectrica), lucru care groza nu l`a negat in dreptul lui la replica, si nimeni nici in presa centrala. ps. am auzit ca una din electra or energetica, dupa reorganizare va fi vanduta turcilor...?!? de la un directoras hidro...sper ca`i doar un zvon.
Postat 19 Iulie 2010, 18:30 de unu
SCORTEALA
DE ANI BUNI REDACTIA ASTA ESTE CLAR ASERVITA INTERESELOR PNL !!!
Postat 19 Iulie 2010, 13:25 de SCORTOSUL
count display

FOTO BIHOREANUL

 • 'Infractor chestor şi infractor avocat': Afişe cu avocatul Răzvan Doseanu şi fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, lipite pe instituţii din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • Accident în Ungaria: Cinci români au fost răniţi în apropiere de Borş, după ce maşina lor a fost lovită de TIR şi aruncată-n şanţ (FOTO)
 • 'Sunt sechestrată!' O tânără a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • 'Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii'. O tânără orădeancă a lansat o carte cu ponturi de vânzări (FOTO)
 • Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)
 • Incendiu de proporții la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea (FOTO/VIDEO)
 • La polul frigului: În debutul geros al anului, BIHOREANUL a făcut o incursiune în cea mai rece așezare locuită din județ (FOTO / VIDEO)
 • An nou, aceleaşi bătălii... PNL-iştii au boicotat prima şedinţă din 2019 a Consiliului Judeţean, iar un proiect de 7 milioane euro a fost din nou amânat! (FOTO/VIDEO)
 • Un bebeluş de 7 luni, bolnav de rujeolă, este în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Părinţii acuză doctorii că ar fi ascuns riscul de îmbolnăvire (FOTO)
 • Accident pe Calea Borşului: Un BMW a ieşit în decor, două persoane au fost rănite (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON