URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2012, 11:07

Grefiera care şi-a aruncat fetiţa din taxi zice că a făcut-o pentru că micuţa era în pericol

Grefiera care şi-a aruncat fetiţa din taxi zice că a făcut-o pentru că micuţa era în pericol (foto: rtv.net)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Antiţa Bar, fosta grefieră a Curţii de Apel Oradea care, la începutul lunii octombrie, şi-a aruncat dintr-un taxi pe podul Grant din Capitală, le-a spus medicilor că a recurs la acest gest deoarece simţea că fetiţa ei era în primejdie şi, aruncând-o, a încercat să o salveze.

Potrivit rtv.net, femeia a recunoscut că i s-a recomandat un tratament psihiatric şi că l-a întrerupt fără avizul medicilor, deoarece a considerat că s-a făcut bine. Antiţa Bar este internată la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală încă din 11 octombrie, când s-a petrecut teribilul incident. Ea le-a spus medicilor că n-a vrut să îi facă rău fetiţei.

"Are însă o frică, întrucât simte că fetiţa ei este în primejdie, că cineva vrea să-i facă rău şi spune că a mai avut asemenea trăiri", preciza medicul Rodica Năstase, după internarea femeii.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu se ştie dacă femeia a avut discernământ, acest aspect urmând să fie stabilit de o comisie de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici". INML va examina atât pacientul, cât şi documentele întocmite de Spitalul Obregia, într-o comisie multidisciplinară.

Cazul este anchetat de procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti. După cum se ştie, Antiţa Bar a plecat în Bucureşti în 11 octombrie cu trenul, împreună cu fetiţa ei de un an şi jumătate. Ajunsă în Capitală, de la Gara de Nord femeia s-a urcat cu copilul într-un taxi, iar când a ajuns pe Podul Grant, a deschis portiera şi a aruncat-o pe fetiţă din maşină.

Copilul a scăpat cu viaţă şi a fost internat cu escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor. Mama a fost reţinută de poliţiştii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul "Alexandru Obregia", în condiţiile în care aceasta avea tulburări de comportament evidente, iar după primele verificări a reieşit că este luată în evidenţă ca suferind de afecţiuni psihice.

După incident, fetiţa a fost luată de către tatăl ei, Radu Ovidiu Bugariu, cu care nu mai locuise până atunci, şi a fost dusă într-un sat de lângă Timişoara, unde bărbatul locuieşte singur. Acesta a lucrat timp de zece ani ca învăţător, dar acum nu mai are un loc de muncă. Iar în prezent micuţa merge la creşă. Fetiţei îi este greu să se obişnuiască fără mama ei şi plânge frecvent de dorul acesteia.

Citiţi pe această temă şi articolul "Delir pe Grant: Fosta grefieră care şi-a aruncat copilul din taxi, o nebună fără tratament"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON