URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2019, 15:51

Good Chefs. Producătorii bihoreni de alimente tradiţionale şi operatorii din turism vor fi aduşi pentru prima dată la aceeaşi masă

Good Chefs. Producătorii bihoreni de alimente tradiţionale şi operatorii din turism vor fi aduşi pentru prima dată la aceeaşi masă Nicolae Pop şi Simona Bişboacă, doi dintre iniţiatorii proiectului Good Chefs
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cârnaţ, caşcaval, pastramă, bere, cidru... Gastronomia locală are oferta proprie pentru fiecare mâncare ori băutură. Doar că e necunoscută...

Made in Bihor

Proiectul "Good Chefs Oradea", iniţiat de un grup de bihoreni pasionaţi de arta culinară, va fi lansat pe 19 septembrie printr-un eveniment în cadrul căruia producătorii bihoreni de alimente tradiţionale şi operatorii din turism vor fi aduşi, pentru prima dată, la aceeaşi masă.

"Este foarte important să adunăm micii producători de alimente şi băuturi tradiţionale şi să îi punem în contact cu prestatorii de servicii gastronomice şi cu cei din industria ospitalităţii pentru că, să fim sinceri, există un aspect dezamăgitor: astăzi, dacă îţi vine un străin în ţară nu ştii unde să îl duci să mănânce ceva tradiţional", a declarat Simona Bişboacă, managerul firmei Phenalex, specializată în produse naturiste, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Complexul President din Băile Felix.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, oferta există, dar nu este cunoscută. "Avem produse, servicii, lanţuri hoteliere şi săli de evenimente excepţionale. Nu trebuie decât să le promovăm", a spus, la rândul său, Nicolae Pop, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Reciproc avantajos!

Concret, circa 300 de producători locali, profesionişti în industria ospitalităţii şi reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniu se vor întâlni, în seara de 19 septembrie, la Complexul President, pentru a se cunoaşte şi lega relaţii de colaborare reciproc avantajoase.

"În urma acestui eveniment vom avea o bază de date cu toţi producătorii locali şi oferta din industria ospitalităţii care va fi pusă gratuit la dispoziţia tuturor doritorilor", a declarat Pop.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul Good Chefs Oradea vizează, printre altele, prezentarea şi promovarea micilor producători de alimente şi băuturi tradiţionale, valorificarea potenţialului turistic şi produselor specifice ale comunelor bihorene şi stabilirea de parteneriate între producătorii locali şi industria HORECA şi promovarea învăţământului profesional dual local cu specializările "bucătar" şi "cofetar-patiser".

Delicatese cu licitaţie

De altfel, în cadrul întâlnirii din 19 septembrie, producătorii locali vor avea propriile standuri cu produse care vor putea fi degustate, vor avea loc prezentări de tunici de bucătar, uniforme şi veselă, vor avea loc discuţii libere între potenţialii parteneri, precum şi demonstraţii de artă culinară susţinute de maeştri bucătari.

"Fiecare invitat special, şi vor fi minimum trei, va găti, live, trei porţii de mâncare, care se vor vinde la licitaţie către participanţi. Sumele colectate vor fi direcţionate către unul dintre proiectele Good Chefs Oradea", a spus Pop.

Banii adunaţi vor constitui venit pentru bursele care vor fi acordate elevilor celor două clase de învăţământ profesional dual.

Pentru anul viitor, iniţiatorii proiectului îşi doresc lansarea "Good Chefs Academy", în cadrul căreia vor fi iniţiate cursuri de formare şi certificare recunoscute în Uniunea Europeană în domeniile de "bucătar" şi "cofetar – patiser" cât şi masterclasses pentru amatori şi profesionişti organizate cu specialişti de top.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON