URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 NOIEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că primarul Ilie Bolojan se ghidează în viaţă după principiul "repetiţia este mama învăţăturii". Altfel nu se explică de ce, după episodul dureros cu Gavril Grebenişan la cârma Spitalului Judeţean, a recidivat cu Dacian Foncea ca manager la Municipal.
Zic şi eu
Adrian Cris
Până săptămâna trecută, credeam că între finaliştii prezidenţialelor trebuie să existe o dezbatere, ba chiar să fie legiferată, dar aşa încât să nu degenereze în ţigănie. În câteva zile, societatea s-a împărţit între unii care, fiindcă Iohannis refuză "confruntarea" cu Dăncilă, îl acuză de laşitate, şi alţii care, ştiind ce a făcut fiecare, consideră dialogul imposibil. Tema "Marele Mut vs Proasta Statului" a devenit ea însăşi temă de campanie pentru turul decisiv.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Klaus Iohannis știe că nu e un tip șarmant cu electoratul. I-ar plăcea la maxim dacă n-ar trebui să interacționeze cu nicio ființă umană, să nu fie nevoit să zâmbească fals în fața camerelor, să nu dea mâna cu nimeni niciodată. Trecerea de la dezinvoltura balcanică a lui Băsescu la seriozitatea atât de neromânească a lui Iohannis a fost prea brutală pentru publicul larg, în ochii căruia președintele ar trebui să fie un tip de viață, chefliu, cu vicii, slobod la gură, cu râs zgomotos și cu inima bătând în ritm de manea...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine veți vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, poprirea este operaţiunea prin care, prin intermediul unui executor judecătoresc şi în temeiul unui titlu executoriu, un creditor încearcă să obţină banii datoraţi de o altă persoană (a treia persoană) debitorului său. Procedura popririi presupune o adresă se înfiinţare a popririi emisă de executorul judecătoresc şi comunicată terţului poprit (care, de regulă este fie angajatorul debitorului, fie o bancă).
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diagnosticul de infarct miocardic acut (IMA) se bazează pe durerea toracică severă şi celelalte simptome (nelinişte, anxietate, paloare, transpiraţii), fiind completat de datele de laborator, electrocardiogramă şi tehnicile imagistice. Bolnavul cu IMA prezintă unele modificări sanguine nespecifice (creşterea numărului de leucocite şi a VSH) şi unele modificări specifice (creşterea cantităţii de enzime specifice muşchiului miocardic ca urmare a necrozei).
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
10 Septembrie 2019, 15:51

Good Chefs. Producătorii bihoreni de alimente tradiţionale şi operatorii din turism vor fi aduşi pentru prima dată la aceeaşi masă

Good Chefs. Producătorii bihoreni de alimente tradiţionale şi operatorii din turism vor fi aduşi pentru prima dată la aceeaşi masă Nicolae Pop şi Simona Bişboacă, doi dintre iniţiatorii proiectului Good Chefs
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cârnaţ, caşcaval, pastramă, bere, cidru... Gastronomia locală are oferta proprie pentru fiecare mâncare ori băutură. Doar că e necunoscută...

Made in Bihor

Proiectul "Good Chefs Oradea", iniţiat de un grup de bihoreni pasionaţi de arta culinară, va fi lansat pe 19 septembrie printr-un eveniment în cadrul căruia producătorii bihoreni de alimente tradiţionale şi operatorii din turism vor fi aduşi, pentru prima dată, la aceeaşi masă.

"Este foarte important să adunăm micii producători de alimente şi băuturi tradiţionale şi să îi punem în contact cu prestatorii de servicii gastronomice şi cu cei din industria ospitalităţii pentru că, să fim sinceri, există un aspect dezamăgitor: astăzi, dacă îţi vine un străin în ţară nu ştii unde să îl duci să mănânce ceva tradiţional", a declarat Simona Bişboacă, managerul firmei Phenalex, specializată în produse naturiste, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Complexul President din Băile Felix.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, oferta există, dar nu este cunoscută. "Avem produse, servicii, lanţuri hoteliere şi săli de evenimente excepţionale. Nu trebuie decât să le promovăm", a spus, la rândul său, Nicolae Pop, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Reciproc avantajos!

Concret, circa 300 de producători locali, profesionişti în industria ospitalităţii şi reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniu se vor întâlni, în seara de 19 septembrie, la Complexul President, pentru a se cunoaşte şi lega relaţii de colaborare reciproc avantajoase.

"În urma acestui eveniment vom avea o bază de date cu toţi producătorii locali şi oferta din industria ospitalităţii care va fi pusă gratuit la dispoziţia tuturor doritorilor", a declarat Pop.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul Good Chefs Oradea vizează, printre altele, prezentarea şi promovarea micilor producători de alimente şi băuturi tradiţionale, valorificarea potenţialului turistic şi produselor specifice ale comunelor bihorene şi stabilirea de parteneriate între producătorii locali şi industria HORECA şi promovarea învăţământului profesional dual local cu specializările "bucătar" şi "cofetar-patiser".

Delicatese cu licitaţie

De altfel, în cadrul întâlnirii din 19 septembrie, producătorii locali vor avea propriile standuri cu produse care vor putea fi degustate, vor avea loc prezentări de tunici de bucătar, uniforme şi veselă, vor avea loc discuţii libere între potenţialii parteneri, precum şi demonstraţii de artă culinară susţinute de maeştri bucătari.

"Fiecare invitat special, şi vor fi minimum trei, va găti, live, trei porţii de mâncare, care se vor vinde la licitaţie către participanţi. Sumele colectate vor fi direcţionate către unul dintre proiectele Good Chefs Oradea", a spus Pop.

Banii adunaţi vor constitui venit pentru bursele care vor fi acordate elevilor celor două clase de învăţământ profesional dual.

Pentru anul viitor, iniţiatorii proiectului îşi doresc lansarea "Good Chefs Academy", în cadrul căreia vor fi iniţiate cursuri de formare şi certificare recunoscute în Uniunea Europeană în domeniile de "bucătar" şi "cofetar – patiser" cât şi masterclasses pentru amatori şi profesionişti organizate cu specialişti de top.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3172 RON
  • 1 EUR = 4.7776 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON