URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2018, 17:06

Golani cu bani: Caii unei asociaţii din Betfia, antrenaţi să se ocupe de copii cu dizabilităţi, au fost fugăriţi până la epuizare şi loviţi cu o maşină de teren (FOTO)

Golani cu bani: Caii unei asociaţii din Betfia, antrenaţi să se ocupe de copii cu dizabilităţi, au fost fugăriţi până la epuizare şi loviţi cu o maşină de teren (FOTO) foto: Facebook, Caii din Vale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi cai antrenaţi să se ocupe de copii cu dizabilităţi au fost răniţi, în noaptea de luni spre marţi, de persoane rămase neidentificate, care au intrat pe o păşune privată din satul Betfia cu o maşină de teren şi au fugărit până la epuizare animalele. Cel puţin 5 cai s-au ales cu tăieturi, răni şi picioare rupte, o iapă de doar 2 ani fiind irecuperabilă.

Coincidenţe nocturne

Caii aparţin unor săteni din Betfia, reprezentanţilor Asociației Crescătorilor de Animale Betfiana, respectiv bazei de agrement Caii din Vale. „Păşunea este îngrădită cu gard electric. Sunt în jur de 30 de cai acolo. Au intrat cu maşina, au fugărit caii, i-au lovit. Cel puţin 5 cai sunt răniţi, unul irecuperabil”, a declarat BIHOREANULUI preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale Betfiana, Cristian Bot.

Autorii, spune Bot, nu se cunosc, însă au lăsat urme pe păşune, care a fost distrusă în întregime. „Au distrus toată păşunea. Au fost criminaliştii, au luat probe. S-a găsit o bucată de spoiler, una de oglindă. Tot se va găsi autorul”, zice preşedintele Asociaţiei Betfiana.

Cel puţin curios e că, în aceeaşi noapte și în aceeași zonă, o maşină de teren deţinută de o firmă a fraţilor Ioan și Viorel Micula a lovit alte două autoturisme parcate pe şoseaua care coboară de la crater, de unde bănuiala localnicilor că e vorba de unul şi acelaşi "agresor".

Cert este că incidentul cu cele două maşini lovite a fost asumat, miercuri la prânz, de un orădean de 52 ani, care s-a şi prezentat la sediul Poliţiei Băile Felix, fiind sancţionat cu 10 puncte amendă pentru încălcarea Codului Rutier. Şoferul cu pricina nu a făcut, însă, nicio referire la incidentul din ţarcul cu cai.

Golani la volan

Coincidență sau nu, în timp ce șoferul se afla în sediul Poliţiei Felix, în faţa instituţiei a apărut şi un BMW în care se afla, ca pasager, şi Victoraş Micula, fiul milionarului Viorel Micula.

„Maşina a venit, a intrat pe contrasens, iar după ce a trecut de sediul Poliţiei, şoferul a ambalat şi a plecat în trombă. Apoi s-a întors, a deschis geamul şi ne-a arătat un semn obscen. Au fost de faţă mai mulţi oameni, eram acolo să depunem plângeri”, declară Bot.

Gestul golănesc a fost văzut şi de Alina Silaghi, proprietara bazei de agrement Caii din Vale, care a rămas fără iapa de 2 ani, antrenată special pentru a lucra cu copii cu dizabilităţi. „Eram pe scările Poliţiei. A făcut trei ture, ultima oară şoferul lui a dat geamul jos şi ne-a arătat degetul. Este revoltător modul în care s-au comportat”, spune Silaghi.

Pericol public

La fel ca şi ceilalţi păgubiţi, Alina Silaghi a depus plângere penală pentru distrugere, cruzimi asupra animalelor şi tulburare în posesie. „Aşteptăm să vedem ce se întâmplă, să ştim împotriva cui să ne îndreptăm, să se identifice persoana. Am avut doi accidentaţi. Un cal nu a mai putut fi salvat. Unul e sub tratament, are două tăieturi la picioarele din spate. Calul pe care l-am pierdut îl avem de la 2 luni, de atunci l-am antrenat pentru echitaţie terapeutică”, explică ea.

Paguba bazei de agrement se ridică la câteva mii de euro, la fel şi prejudiciul Asociaţiei Betfiana şi al celorlalţi proprietari de cai „Dar nu paguba mă îngrijorează, ci pericolul social. Mergi şi alergi nişte cai pe câmp, le rupi picioarele. Ce urmează după treaba asta? Vor fugări oameni?”, a mai declarat Silaghi.

Cazul, care nu a fost comunicat din oficiu de către Poliţia Bihor, se află în ancheta Poliţiei Băile Felix. „Poliţiştii din Băile Felix efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de cruzimi contra animalelor. S-a început urmărirea penală în cauză, in rem. Dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cercetările urmând să fie efectuate sub supravegherea unui procuror”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
iar a facut o de...cal
ca si cu toate cele stiute si nestiute de oameni,multe acoperite deja,la judetean cand a fost incatusat pe drum spre casa tot spitalul a fost afara si au vazut ca el a fost la volan,dar nu sa audiat ca sa prezentat ca si acum un alt sofer,probabil tot ala e si acum,sofer care ar trebui sa si bage mintile n cap ca la o ancheta retro acolo si una acum pe bune,nici un ban din lume nu l mai scapa indiferent cat a primit saracul tap ispasitor.
Postat 26 Aprilie 2018, 16:10 de User anonimizat
beizadele....
Maşina BMW a lui Ianis Hagi (19 ani) a fost implicată, miercuri seară, într-un accident care a avut loc la intrarea în parcarea Sălii Sporturilor din Constanţa. Poliţia a anunţat că bolidul nu era condus de mijlocaşul ofensiv al Viitorului, dar declaraţiile martorilor susţin altceva.UPDATE | Oficialii campioanei au reacţionat după ce au apărut zvonuri conform cărora Ianis Hagi ar fi fost cel care conducea maşina, în momentul accidentului: "La ora accidentului, Ianis se afla la antrenament, a avut antrenament până târziu. Azi dimineaţă iar am avut antrenament. Starea lui era una ok. Cred că dacă ar fi fost la volan nu ar fi avut o stare prea bună", conform gsp.ro. În jurul orei 21:15, maşina deţinută de Ianis Hagi a lovit un biciclist în apropierea Sălii Sporturilor din Constanţa, iar victima accidentului a fost transportată la spital în stare stabilă. Imediat, Poliţia şi-a făcut apariţia la faţa locului pentru a oberva ce s-a întâmplat, iar oamenii legii au ajuns la concluzia că nu Ianis se afla la volan, ci George Salina, un bărbat în vârstă de 30 de ani. Potrivit raportului întocmit la faţa locului, acesta conducea un BMW cu numărul B-90-VHK, maşina lui Ianis, şi l-a lovit pe Emil Ionuţ Dicu, un biciclist care circula regulamentar pe pista special amenajată. Însă martorii care au asistat la accident au înaintat o altă variantă: "Ianis Hagi se afla la volan, dar altcineva a suflat în fiolă în locul lui. Dacă Poliţia va face rost de filmările camerelor de supraveghere, se va convinge", a spus unul dintre martori, sub protecţia anonimatului
Postat 26 Aprilie 2018, 15:44 de pinonel
Na!
Gunoaiele cu mașină de teren să fie fugăriți până la epuizare - tot cu o mașină de teren (poate fi una mai mică; n-are importanță) - apoi, după ce rămân lați, ar trebui careva să le cresteze copitele cu un bomfaier. Ce luzări, man...
Postat 26 Aprilie 2018, 12:37 de Shogun
!!!!
Haideti sa vedem daca Politia se atinge de smecherasul fara bac...
Postat 26 Aprilie 2018, 10:22 de Tinas
Animali
Cei care au facut asta ar trebui tratați la fel
Postat 25 Aprilie 2018, 20:13 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON