URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2011, 10:23

Ginecoloaga Lacziko Szidonia, "născătoarea de tragedii", şi-a dat demisia de la Maternitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exponentă, împreună cu fosta manageriţă Liana Antal şi cu Doru Crăiuţ, a grupului medicilor universitari aflaţi în conflict cu fostul manager al Maternităţii, Gavril Grebenişan, doctoriţa Lacziko Szidonia a demisionat luni dimineaţă din funcţia de medic pe care o deţinea pe secţia OB II a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, înainte ca Grebenişan să-şi preia noua funcţie de manager al Spitalului Judeţean, ce include de puţină vreme şi fostul Spital de Obstetrică şi Ginecologie.

Informaţia, parvenită BIHOREANULUI din surse medicale, a fost confirmată marţi dimineaţă de doctoriţa Carmen Pantiş, aflată în ultima zi de conducere a Judeţeanului. "Doamna doctor Lacziko şi-a depus demisia la secretariatul Spitalului Judeţean, dar încă nu am văzut ce motive invocă. Ştiu doar că a menţionat că doreşte încetarea raporturilor de muncă începând cu data de ieri (n.r. - luni)", a declarat Carmen Pantiş pentru BIHOREANUL.

Aceasta a mai confirmat, de asemenea, că demisia lui Lacziko Szidonia survine pe fondul unor noi acuze de malpraxis, însă nu poate furniza detalii. "Ştiu că are nişte probleme din cauza unor cazuri de malpraxis, dar nu cunosc amănunte", a spus Pantiş, care miercuri îi va preda funcţia de manager lui Gavril Grebenişan.

De dragul coafurii

În luna mai, BIHOREANUL dezvăluia că în decurs de nici 45 de zile, pe numele doctoriţei Lacziko Szidonia au fost depuse trei plângeri de malpraxis, fiind găsită vinovată chiar şi de Comisia de Calitate a Maternităţii, deoarece din cauza greşelilor sale, multe elementare, câteva femei au fost mutilate, iar copiii pe care i-a asistat la naştere vor rămâne handicapaţi pe viaţă, chiar dacă starea lor de sănătate fusese perfectă în timpul sarcinii.

Cel mai revoltător caz s-a înregistrat pe 11 martie, când doctoriţa Lacziko a nenorocit o familie pentru că, în loc să stea alături de pacientă pe durata travaliului (în condiţiile în care fusese dinainte plătită), a lipsit trei ore din spital pentru a merge la... coafor.

Lacziko a internat-o pe orădeanca Cristina Duluş la ora 8 dimineaţa, iar până la ora 13 nu i-a făcut nicio investigaţie în vederea naşterii, deşi era obligată. La ora 14.30 a vizitat-o în sala de travaliu şi i-a comunicat că merge la coafor, pe motiv că avea programare făcută dinainte. S-a întors în jurul orei 17.30, şi abia atunci i-a administrat femeii aflate în travaliu un tratament perfuzabil. Ulterior, pacienta a fost pusă să meargă pe propriile picioare din sala de travaliu în sala de naşteri, deşi expulzia fătului era începută.

Rezultatul? Fătul a fost lăsat fără oxigen, iar creierul i-a fost grav şi definitiv afectat, copilul primind nota Apgar ½ (ceea ce înseamnă că singurul lucru pozitiv era că nu a murit la naştere).

Ulterior, la Cluj şi Timişoara, copilul a fost diagnosticat de către specialişti neurologi cu "leziuni necrotice în nucleii bazali şi talamus bilateral şi cortical-frontal bilateral convexitar, encefalopatie hipoxică ischemică severă, deficienţe ale căii piramidale şi extrapiramidale, retard". Pe înţelesul tuturor, porţiuni întregi din creier i-au "murit" în timpul naşterii!

"Sorbonică"

În ciuda gravelor greşeli profesionale, care i-au fost stabilite chiar şi de Comisia de Calitate a Maternităţii, alcătuită din şefii de secţii (mai puţin Doru Crăiuţ, şeful ei direct), doctoriţa Lacziko Szidonia s-a remarcat şi ca o activă protestatară împotriva conducerii numite anul trecut de primarul Ilie Bolojan în fruntea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie.

Astfel, lui Lacziko i se datorează în parte avertismentul scris dat de Comisia de Etică a Universităţii împotriva fostului manager Gavril Grebenişan, pe care l-a acuzat, împreună cu alţi "sorbonei", că a dat dovadă de "lipsă de loialitate" faţă de colegi universitari şi că "a obstrucţionat procesul de învăţământ cu studenţii". Motivul? Grebenişan a interzis unui grup de patru medici care nu aveau contracte de muncă cu Maternitatea să mai desfăşoare activităţi medicale, şi "a confiscat o imprimantă" găsită în Biblioteca spitalului, dar care aparţinea unui grup de cadre universitare.

La Facultate şi cabinetul privat

În pofida demisiei, doctoriţa Lacziko Szidonia nu va rămâne şomeră. Ea deţine o funcţie de asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde - ca şi la Maternitate - se subordonează direct profesorului Doru Crăiuţ, cu care colaborează strâns, traducând diferite lucrări de specialitate din limba maghiară şi engleză, aflate la baza altor lucrări semnate de cei doi, uneori împreună cu alţi "sorbonei".

De asemenea, Lacziko va activa în continuare şi la cabinetul privat pe care îl posedă pe strada Tudor Vladimirescu din centrul Oradiei.

Citeşte pe această temă şi articolul "Născătoarea de tragedii: Ginecoloaga Lacziko Szidonia lasă în urmă copii handicapaţi şi mame mutilate"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
in sfarsit o veste excelenta
am nascut in 2007 cu Locziko si inca regret ca nu am facut plangere pentru malparaxis. in timpul nasterii a fost total neprofesionaista, m-a muttilat de-a deptul, dar m-a asigurat ca la urmatorul copil o sa repare treaba. am stat in spital 3 saptamani, pt ca alti medici sa repare ce a stricat ea, iar apoi am facut tratamente doi ani pana m-am recuperat total
Postat 11 Decembrie 2011, 16:01 de Tina
nu poti lucra cu stres
mai Adriane ,pe mine doamna doctor ma operat de cezariana fara nici un euro,copilu e sanatos .dar sa spui ca nu-i pasa de pacienti e prea mult!!!o fi facut greseli normal cand toata conducerea e pe capul tau ca ia contestat ..chiar are o scuza!!!
Postat 14 Noiembrie 2011, 17:34 de ana-maria
pt cei care judeca....
eu am nascut cu Doamna Dr Laciko si mi se pare de necrezut cea ce se zvoneste despre ea!!!!cand am intrat seara in spital eu am fost examinata si de medicul de garda si a doua zi dimineata Doamna Dr a venit si m-a examinat dupa care am intrat in sala de travaliu!!! Dansa a asistat la foarte multe nasteri si multi au fost multumiti de ea si nu este corect sa se vorbeasca asa de ea!!!!!
Postat 31 Iulie 2011, 23:55 de cristina
Presa
Pacat de presa, ziare si restul care a ajuns cos de gunoi, masina de spalat presuri. Astea sunt problemele tarii, ale orasului dupa parerea voastra?. Vedeti-va de treaba. Intrati in salile de operatii si nu mai nenorociti pacienti, fiecare dintre voi. Toti ati avut rateuri si greseli, toti luati spaga. Sta omul la usa si moare acolo daca nu stie pe cineva sau daca n-are bani; in loc sa faceti ceva bun, lucrand impreuna, va dusmaniti mai rau ca lupii, va mancati intre voi, nu incapeti unii de altii. Sunteti medici, ce Dumnezeu, doar nu de asta ati facut o facultate sa va porcaiti prin ziare
Postat 19 Iulie 2011, 12:39 de Oradean
Maternitate
Saraca Lacziko. E atat de mica..... tanara.....Si ai impresia ca e cel putin director de spital la cat de tare il deranjeaza pe Chitulea & company. Daca ar fi un tip de calibru greu, asa cum se vrea a fi prezentat, asa cum il linge Cris si-l pupa in ... ma rog, unde vrea el, tare importanta trebuie sa fie biata Sidonia. Alege-ti unul de talia lui Craiut, conferentiar draga Chitulea, nu pe ea. Sau poate ti-a refuzat alte lucruri si de-acolo ti se trage. sau poate crapi ca esti un biet medic pe care doar un ticalos de talia lui Cris il poate lauda. jalnica povestea.Motiv de harta, de dat cu gunoi, de aruncat spalaturi peste altii.
Postat 19 Iulie 2011, 12:23 de Rezident
Lauda la vai de ei
Foarte inspirat titlu ala cu Premiere fericite bla bla bla. Pacienta cu uter extirpat o fi foarte fericita. Iar Chitulea cu buzunarul mut mai greu. Sa va traiasca. Asa ziar, asa laudati. Cris, nu uita sa te speli pe gura.
Postat 19 Iulie 2011, 12:14 de Medic
datul cu parerea
Voi care stiti tot, cine cu cine, Antal L. cu Bodog, Bumbu cu Burta, Bumbu cu Bungau, Mermeze cu studentele hartuite, Burta O. cu asistentele din spital etc. probabil ca aveti o camera ascunsa la decanat, judetean, municipal si maternitate, si cativa care vad prin usi si pereti de afirmati asemenea prostii. Sunteti lipsiti de orice scrupule si bun simt, pentru ca nimeni nu poate crede asemenea bazaconii. Din pozitiile in care sunt sau au fost, cu siguranta nu de asta s-au ocupat. Poate ar trebui sa puneti mana sa munciti, decat sa dati cu mizerii in toate partile. Niste gunoaie fara morala si raspundere, plini de frustari si invidie. sa va fie rusine!!!
Postat 19 Iulie 2011, 12:02 de Medic
delta dunarii
umbla un zvon ca s-ar duce la spitalul...."delta dunarii". Oare? interesant de urmarit in conditile in care mi-e greu sa cred ca o pacienta normala ar mai accepta serviciile ei....
Postat 16 Iulie 2011, 12:53 de dan justitiarul
@super
Slava Domnului,alte paciente nu vor mai fi speriate,la nastere,de Lacziko,pt ca si-a dat demisia.Ok,nu are decat sa trateze infectii si sa faca avorturi de acum incolo.\\'\\'In timpul nasterii mai apar si complicatii asa ca ciocu mic\\'\\'?Cum iti permiti sa ne jignesti pe noi,toti cei care avem copii nenorociti de incompetenta,neglijenta si neprofesionalismul aceastei doctorite?Fa tu ciocu mic si bucura-te ca ai avut noroc,iar pe noi,care suntem condamnati sa ducem o viata de cosmar,lasa-ne in durerea noastra sa ne bucuram ca nu mai poate nenoroci si alte familii impertinenta Lacziko!
Postat 16 Iulie 2011, 11:57 de cristina
super
dr lacziko e o super doctorita ,eu am nascut cu ea si am un copil de nota 10.O prietena de a mea a nascut in debrecen si copilul a murit la nastere,a intrebat ce s-a intamplat si au spus ca s-a strans cordonul ombilical in jurul gatului si ca se mai intampla,iar in presa locala nici un cuvant,spre deosebire de noi ungurii isi apara medicii iar in timpul nasterii mai apar si complicatii asa ca ciocu mic si nu mai blamati doctorii ca speriati pacientii degeaba.
Postat 16 Iulie 2011, 08:07 de super
biban
la maternitate sunt conditii bune
Postat 15 Iulie 2011, 16:13 de biban
sas
lasa ca bumbu e mincinos ,pe nora lui am operat-o cu cezariana si era multumit.acum vine cu smecherii ca nu e buna cezariana e un mincinos.Cand am operat-o pe nora sa i-a ras mustata acum nu ne buna cezariana?Bungau stie ce soune ca il va bate la bucutele goale
Postat 14 Iulie 2011, 22:18 de sas
boboc
Lasa ca dr chitulea e bun fata de bumbu care stim ce se barfeste ca face cu bungau. Bunbu e dis\perat ca afla nevata de bungau pe cant dr chitulea nu.DR Chitulea are rezidente frumoase dr paina si multe altele mult mai sexi decat bungau care e cam stafidita.Chitulea e judoca pecand Bumbu e cam cocarjat si cam obost
Postat 14 Iulie 2011, 21:41 de boboc
student
decanul bumbu + bungau =love
Postat 14 Iulie 2011, 21:33 de student
@Cetatean
Hic... bey bulan, Cris asta al vostru, o ter-me-nat facultatie in Cluju' nost ma! Hic...
Postat 14 Iulie 2011, 08:39 de beat-beton
@Asist.univ.
Citeste,te rog,cu atentie!!!!Dr.Lacziko nu era din greseala la locul nepotrivit,in momentul nepotrivit.Mi-a supravegheat sarcina pe bani buni,draguto sau dragutule! M-a ''asistat'' la nastere,tot pe bani buni,draga.Ce traiesc eu acum din cauza ei?COSMARUL vietii mele,pe care ti-l doresc si tie!!!!!Ca sa simti si tu cum e cu ''un amarat de asistent universitar''.Mi se rupe de fise de autoevaluare.Mi se rupe de universitate.Profesionalismul,umanitatea,nu sunt date de fise.De tot felul de fise va intereseaza pe voi,cei ce nu sunteti in stare sa ne tratati.
Postat 13 Iulie 2011, 18:56 de corina
Szidonia vs Antal
Doctorita Lacziko Szidonia nu isi respecta pacientii si nici macar nu isi asista pacientele pe durata travaliului sau a nasterii decat dupa multe rugaminti si in conditiile in care i s-au platit zeci de consultatii la cabinet si urma oricum sa primeasca o suma frumusica pentru asistarea la nastere. Sunt multe femei ce si-au pierdut copii pe mana doctoritei. Oricati bani i s-ar da nu poate face mai mult, cunostintele si competentele ii sunt limitate. Bine ca a plecat , a nenorocit destule familii.Doctorita Antal nu e departe de aceste performante
Postat 13 Iulie 2011, 12:20 de diagnostic gresit
Sesizare
Va legati de Dr. Lacziko, un amarat de asistent universitar, aflat din greseala la locul nepotrivit, in momentul nepotrivit. Dar fisa de evaluare a lui Chitulea Petru, oricare dintre ele, anuala sau cea depusa pt gradatia de merit, a verificat-o cineva? Cum sunt trecute la articole ISI tot felul de bazaconii? Si cum la Cursuri nou introduse in curicula universitara, dr. CP isi pune toate cursurile - no name, 2 bani, pe care le tine la Congrese organizate tot de el. Catedra Chirurgie i-a verificat Fisa? Sau fisele? Sau Cris? sau e prea ocupat cu alte "articole", d-nul Cris? sau CP este tabu? intrind in gasca celor de pieptanat, coafat, lins etc? Dar oare Chitulea si-a facut el fisa/fisele? sau stie ce e in ea? Ori a predat-o fara s-o citeasca? Este o adevarata capodopera fiecare fisa , cu fiecare an fiind tot mai prolific in cercetare, dr. Chitulea. De ce nu-l puneti pe el manager? Si decan? Macar asa s-ar armoniza facultatea cu Primaria si ar trai un concubinaj fericit, caracteristic?, pana la alegeri.
Postat 13 Iulie 2011, 11:49 de Asist. Univ.
Pt. toti
Indirect sau direct, multi dati cu pietre in\\\" Universitatea noastra\\\", in spitalele clinice, ca sa-l citez pe d-nul Chirila. 1. Sa nu dea Domnul sa vedem cu arata orasul Oradea, fara ea. Unde cluburi pline, chirii pe apartamente, magazine pt. tineri etc? 2. Ce mai scrie d-nul Cris, daca-si pierde obiectul muncii, sau altii ca el care tot la Sorbonica au terminat si apoi comenteaza de zor? 3. Cu ce o sa fie ocupati atatia \\\"comentatori\\\" daca articolele cu Sorbonica dispar? 4. Ce se va alege de atatia parinti de absolventi de licee care nu-si pot trimite copiii la studii in alta parte, pe locuri cu taxa, cand aici sint acasa? Asa cum e ea, Sorbonica aduce un venit urias orasului. Iar daca la alegeri politica se schimba, se va pupa Bihoreanul cu Sorbonica? sau poate Cris? Ar mai fi niste puncte, dar probabil niste oameni cu raspundere, asemeni celor ce dau cu bata, le vor deduce si singuri. Pe de alta parte, Cherchez la femme - si in acest "articol", ca de altfel peste tot. Din cauza femeilor nu puteti trai?
Postat 13 Iulie 2011, 11:27 de Cetatean
student
ARACIS e de oaie va dati seama ca universitatea oradea a primit calificativ bun in conditiile in care 50% din profesori citesc cursurile dupa foi ,nestiind sa predea liber ,despre asistenti si preperatori nici nu vorbesc nici nu stiu cum au luat bacul.Abia astept sa termin facultataea asta ca sunt satul pana peste cap.
Postat 12 Iulie 2011, 12:03 de student
rectur
lasa ma cioara ca or venit astia da la ARACIS comisia la peste imputit de la cap si mior dat calificare mai buna ca la oxford,prietenii stiu de ce asa ca ne vedem de treaba si nu ne incurcam cu plevusca .Taxati studentii la greu ca acum sun licentele si admiterea,punem bani de o parte pt zile negre si sa moara dusmanii nostri ca fraierul de contribuabil oradean scoate banu sa ne mearga noua bine.Doar primarul si GReBENISAN ne incurca jocurile.Sictir lasa ca vine LIANA si facem o clinica din bani deturnati si o sa traim fericiti pana la adinci batraneti.
Postat 11 Iulie 2011, 20:19 de rectur
cioara
domnu antal sunt eu ciara cel cu comisia de etica,am incurcato-o dr pantis a acceptat demisia lui dr lacziko sidonia.Eu zic sa o penalizam pe pantis asta ca nu da dovada de spirit de turma si nu o salveaza pe lacziko desi fata si-a cumparat postul de asistent universitar si conform sistemului nostru mafiot promisiunea e mai rea ca datoria.
Postat 11 Iulie 2011, 20:00 de cioara
blumed
acum un an am fost la blumed si am facut FBP si control au zis ca totul e in regula.Azi ma tratez cu cancer de col uterin stadiul 3 ,practic inoperabil multumita ungurilor de la blumed,as ca lasati cu medicii din ungaria ca fac greseli majore si ne iau de fraieri.Medicul din oradea la care am fost in urma cu o luna cand m-a consultat mi-a spus ca am cancer stadiul 3 din prima,nu mi-a venit sa cred pt ca cei de la blumed au zis ca nu am nimic,am mers la cluj si debrecen si s-a confirmat diagnosticul de la oradea,asa ca ginecologul meu e unom bine pregatit
Postat 11 Iulie 2011, 12:48 de blumed
asistenta
Bolojan a dovedit inca o data ca ii pasa de oradeni cand i-a numit pe GRABENISAN si DR DUSE la conducerea spitalului,unul un medic deosebit de bine pregatit si corect si care nu are titluri de la sorbonica(deci nu a dat spaga),iar celalalt un bun manager care va face ordine in sistemul sanitar din Oradea pt ca pacientii sa fie in siguranta.Scandalul in acest caz e benefic pt ca acum iese la suprafata ce sistem de invatamant avem ,iar universitatea oradea exceleaza la a scoate pe banda rulanta dobitoci cu diplome si doctorate,rectorul ar trebui sa-si dea demisia daca ar avea un dram de bun simt ,dar nu e cazul.
Postat 11 Iulie 2011, 12:35 de asistenta
rectorul
Toate cadrele nostre sunt bine pregatite pacientii sunt prosti ca nu rezista la tratamentele aplicate de medicii cadre universitare care sunt doctori docenti cu doctorate chia si in zborul in cosmos,funeriu sa traiasca pacientii sa faca sport si sa reziste la tratamente ca altcumva ii penalizeaza cioara prin comisia sa de etica.Uneori e etic sa mori pt ca stiinta sa se dezvolte,Stati ca vine Dr Antal din germania si atunci sa vedeti voi cazuri busite si mortalitate la nastere
Postat 11 Iulie 2011, 12:26 de rectorul
spital
Sunteti jalnici , de ce nu v-ati facut toti doctori ? Acum e mai bine , avem 2 spitale gigant , datorii de miliarde, internari 0 , ( numai urgentele ) asta da reforma la Bolojan , poti sa mori cu zile , siii - a poate noul director inginer sa gaseasca solutii ....
Postat 11 Iulie 2011, 09:05 de spital
Vai
nu are ce sa cauta in medicina!
Postat 10 Iulie 2011, 13:14 de Eli
Generalizari periculoase...
Toate comentariile generalizatoare de mai jos, care acuza, la gramada, corpul medical denota ca v-ati pierdut minimul respect fata de cei care s-au pregatit ani de zile ca sa incerce sa va ajute sa treceti hopurile pe care viata ni le scoate in cale tuturor. Nu intotdeauna reusesc, ca n-au leacul magic, iar noi ne suparam pe ei ca nu sunt perfecti, dar oare noi nu ar trebui sa fim un pic mai oameni ? Cel putin din cometariile de mai jos, vad mai mult fiare si gunoaie decat oameni, si-atunci avem ce meritam !
Postat 08 Iulie 2011, 15:08 de Pacient
Doctorita Antal
Dar de erorile medicale, de ingamfarea, de episoadele de "superioritate" ale doctoritei Liana Antal nu vorbeste nimeni??? Inclin sa cred ca este o practica obisnuita in Maternitate si spun asta deoarece tot ce am citit despre doctorita Lacziko i se pot atribui si doctoritei pe care am mentionat-o mai sus, Antal.Intr-un cuvant , TOTI medicii care sunt incompetenti d.p.d.v. medical, afiseaza fata de pacienti un aer de superioritate, iar diagnosticele si tratamentele se dau la nimereala....Fericiti si norocosi cei carora le nimereste diagnosticul si apoi tratamentul.In Bihor, putem numara pe degete medicii care stau si discuta cu pacientul "de la egal la egal" si formeaza o comisie medicala cu care se consulta pentru diagnosticare si tratament....Restul ....sunt prea ocupati cu achizitionarea masinilor, a locuintelor, a vacantelor scumpe....
Postat 07 Iulie 2011, 10:49 de Maria
bravo
bravo
Postat 06 Iulie 2011, 15:23 de om
pt. rezident
asta pentru cand o sa ajungi medic specialist: tubul de dren se scoate de catre medicul curant si nu de catre asistenta, asa ca ai grija cum inveti si de la cine inveti pentru ca altfel si tu o poti pati. NU DA vina pe asistenta, pt. ca ea trebuie sa urmareasca doar starea pacientei si sa anunte medicul de garda sau medicul curant daca apar modificari ale starii generale sau complicatii nu sa faca manopere. Iar PACIENTA are perfecta dreptate. Vezi ca in curand poate termini rezidentiatul si o sa devii specialist si atunci crezi ca daca acum lingi sau pupi pe cineva vei avea post in spital. Te inseli, din pacate tot Anglia, Germania sau Franta sau oricare tara vrei tu te asteapta si pe tine, cape altii care au devenit deja specialisti cu ceva timp in urma.
Postat 06 Iulie 2011, 14:37 de medic
raca
S-A DEPASIT ORICE LIMITA A BUNULUI SIMT.DIN RACA ACEASTA CARE DE FAPT DUREAZA INCA DE CAND CEI DOI CRAIUT SI CHITULEA AU INTRAT IN SPITAL FARA CONCURS SI S-AU BAZAT FIECARE PE PILELE CE LE AVEAU.TOATA MIZERIA IN CARE SUNT JIGNITI SI OAMENI CARE MERITA SI CEI CARE NU MERITA.BOLOJAN SAU CARP SAU AMANDOI AR TREBUI SA SE GANDEASCA LA FAPTUL CA NOI CARE SUNTEM INSARCINATE SI VREM SA NASTEM IN ORADEA SUNTEM STRESATE O DATA IN PLUS DE ACEST CONFLICT MEDIATIC.NU SUNT IN STARE SA SE POTOLEASCA ?E NEVOIE SA MERGEM MAI DEPARTE ?RUSINE CELOR CE SUNT IMPLICATI IN ASTA.SE VEDE DIN NOU CRAIUT CU PILELE LUI CHITULEA CU ALE LUI.CARE E VINA NOASTRA SI A MEDICILOR CARE NU APARTIN GASTILOR?EU NU AM BANI SA MERG IN UNGARIA ( AM MERS LA CONTROL O DATA SI AM FOST CRUNT TAXATA LA ORA 12 NOAPTE- ASA FAC CONSULTATII SA NU PLATEASCA TAXE) VREAU SA NASC AICI SI VREAU LINISTE.DACA SE VA INTAMPLA CEVA CU MINE SAU COPILUL MEU II VOM INCRIMINA NU PE MEDICI CI CONDUCERILE
Postat 06 Iulie 2011, 12:30 de pacienta
@mamica
Cat esti tu de desteapta!Poate vii tu sa conduci vreun spital.Ai vrea tu!Tocmai aceasta este problema ta,ca vine cineva sa faca ordine.Eti si prost informata din moment ce nu stii ca reclamatia lui Chitulea nu a fost facuta de apartinatorii pacientei,carora li s-a explicat cazul si au inteles,ci de CRAIUT.Iar de anchetat a fost anchetat inclusiv de comisie din minister (nu ca si altii).Si?Nu i s-a putut imputa absolut nimic din pdv al conduitei terapeutice aplicate.Ca voi ati fi vrut sa il terminati,alta problema....Insa,aveti ghinion.Una este sa greseti flagrant,si cu totul altceva complicatiile date de starea precara a pacientelor pe care faci tot posibilul sa le salvezi.
Postat 06 Iulie 2011, 10:39 de colegiul
@medic
Hai ca stim din care gasca faci parte.Doar voi,cei care sunteti deranjati,decand cu noua conducere,de faptul ca toti sunt tratati la fel,l-ati bagat in seama pe Carp.In rest,nu prea multi.De ce?Pt ca Bolojan este cel care are atributii in numirea conducerilor si aceasta pt ca EL RASPUNDE.Nu este tras la raspundere Carp in cazul in care reforma,unificarile,nu dau rezultate.Simplul fapt ca este medic si viceprimar,nu-i da dloc dreptul sa dirijeze raport de garda in vreun spital.(Aceasta doar in mintea voastra e asa,ca doar am vazut cum v-ati bulucit atunci la raportul de garda,in rest...pauza.Absentati,cu toate ca este obligatoriu).''Conizatiile'' au fost conizatiE.1)Reinterventia s-a facut din cauza unei sangerari care a intervenit din cauza ca atunci cand i s-a scos femeii drenul,asistenta a tras prea tare de el.2)Reinterventia a fost facuta de medicul curant,nu a trebuit sa intervina unul si altul.3)Nu poti compara gravitatea faptelor,doar daca nu esti medic sau esti medic din gasca lui Antal-Craiut.Da,voi,cei care ati facut ce ati vrut in acest spital,obraznicindu-va cu noi,toti.Cat sunteti de tari se vede din DRG si din complexitatea cazurilor rezolvate de voi.Asa ca,hai sictir.
Postat 06 Iulie 2011, 10:32 de rezident
dar doctorul de garda?
Inteleg ca madam Lacziko a gresit, a distrus viata copiilor si familiilor, e groaznic. Dar in afara de ea, nu mai era alt medic in spital? medic de garda nu exista? Stiu ca daca cotizezi la un medic in perioada sarcinii, exista prostul obicei ca alt medic sa nu te bage in seama cand ajungi in spital, pe motiv ca esti pacienta lui X. Dar acest obicei trebuie schimbat si asta nu se poate face decat daca si medicii de garda sunt luati la rost. Si acestia au niste obligatii. Nu poti lasa o pacienta sa moara, pt ca medicul la care cotizeaza e dus la coafor sau cu pluta...
Postat 06 Iulie 2011, 09:12 de Ama
mamica
Ce prosti sunteti! Unguroaica care a asistat sute de nasteri s-a gandit ca mai bine castiga mii de euro intr-o alta tara decat in Oradea unde inginerii conduc spitale si vor sa asiste nasteri prin tava de esapament. S-o fi saturat si ea de toti nemernicii din primarie care sub lozinca ca fac ordine iau spagi uriase din demolari si constructii! Ati uitat ca se schimba sistemul de termoficare la Maternitate! Acolo sunt banii mai, ce conteaza niste doctori sau pacienti! Mai bine duca-se in alta parte ca abia asteapta in Germania, Franta sa mai plece de la noi niste doctori tineri si competenti si sa ramana nesuferiti de batranii in andropauza care omoara cu buna stiinta paciente! Ati uitat de Chitulea care este reclamat pentru omor din culpa sau Muresan care dupa ce a omorat un copil s-a laudat ca a salvat mama! HA-Ha! Bine ca a plecat doctorita, numai cateva sute de femei se necajesc.
Postat 06 Iulie 2011, 07:00 de mamica
pt. domnul Carp
parca la ultima vizita la Maternitate ai spus sa nu mai apara articole in ziare despre medici si ca legile sa fie aceleasi pentru toti doctorii din maternitate. Ma intreb daca doamna doctor este chiar singura care a avut cazuri problema in ultimul timp ( vezi conizatiile la care s- a reintervenit ale unor doctori pentru ca au singerat la nici 24 ore de la interventie) sau asta se poate intimpla oricarui doctor daca nu se numeste Lacziko. Aha, acum am inteles va dreptatea este numai pentru unii. As dori sa vad ce reactie o sa aveti vizavi de acest articol care se vede de la o posta ca este scris la comanda si banuiesc ca stiti cine este in spatele lui, dar sunt sigur ca un va primi nici macar un avertisment, ci din contra va fi promovat (de la coordonator de sectie externa la de ce NU director medical), mai ales ca ii place foarte mult sa pupe pe altii.
Postat 05 Iulie 2011, 21:41 de medic
@dan oradeanul
dane si eu ma gandisem ca a folosit intetionat redactorul forma asta dar eu am tinut sa il corectez pe abet care a luat-o rau pe ulei cu forma "propusa" dar inexistenta de fapt. oricum vad ca s-a incetatenit uzanta formelor stomatoloaga, ministra, directoare...etc...e mai usor si mai elegant - nu mai spun cat de corect este - sa folosesti doamna ministru, doamna medic stomatolog, doamna director ...etc. dar oricum ar fi se pare ca parerile noastre converg ...
Postat 05 Iulie 2011, 21:31 de oradean
gramatica
@oradean: cel mai bine este ca atunci cand nu esti sigur pe forma corecta a unui cuvant(indiferent ce este el)sa gasesti un substitut. nu e mai simplu sa spui: medic ginecolog, medic stomatolog si exemplele pot continua(mie personal nu imi place sa spun "doctor" ci "medic"). In cazul acestui articol insa este posibil ca autorul sa fi folosit intentionat forma "ginecoloaga"!
Postat 05 Iulie 2011, 20:51 de dan justitiarul
EU
Romanu adevarat = esti romanu' PROST
Postat 05 Iulie 2011, 20:50 de AU
unguroaica dracului
Î- Cat timp tine o unguroaica kktul in ea? R- 9 luni.
Postat 05 Iulie 2011, 20:27 de Românu adevărat
unguroaica dracului
Bravo Bolojan, hai PNL, SCOATETI PE TOTI NEMERNICII din sistemul de sanatate. Ne bucuram ca respectati cuvantul dat, asteptam si alte decapitari de medici ultra corupti. Mare grija la medicii bozgori care dovedit fac niste "greseli" intentionate, in urma carora mii de romani au murit, sau au ajuns handicapati....IN INCHISOARA CU EI si AFARA CU BOZGORII DIN TARA!!!
Postat 05 Iulie 2011, 20:21 de @GOGU
@Abet
nene abet forma corecta pt acest cuvant este GINECOLOG. din gramatica pe care am studiat-o io pa vremuri se spunea ca este defectiv de feminin. la fel ca ministru, director, stomatolog si lista poate continua.
Postat 05 Iulie 2011, 20:01 de oradean
@Maria
intamplarea a facut sa fiu pacienta amandurora, si a dr. Lacziko, si a dr. Blaga si cred ca te inseli in privinta lor.
Postat 05 Iulie 2011, 19:47 de Doina
@comentatori pro Lacziko
Nu va este rusine?Aveti copii,nerusinatilor?EU AM,CU APGAR1/2.Din cauza EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Articol scris la comanda?Nu iti dai tu comanda la un asemenea copil?Ori tu,Daniel?Daca ai fi in situatia noastra (ca suntem cateva familii nenorocite de nemernica aceasta),nu ai vrea sa-i pedepsesti pe cei cu pacat?Aveti atat bun simt si taceti!
Postat 05 Iulie 2011, 19:45 de corina
dle decan Bumbu!
Dle decan Bumbu,ce faceti?Sunteti cumva in concediu?Aceasta dna este cadru universitar,preda la facultatea condusa de dvs.La atatea erori medicale comise de distinsa doamna,ati avut vreo secunda curiozitatea sa va interesati,sa stiti exact ce a facut?Cum?Simplu.Sunt foi de observatie,sunt protocoale operatorii (nemaivorbind de faptul ca dansa a trecut si printr-o comisie de calitate,unde trebuie sa existe un raport).CUM PUTETI PERMITE SA MAI PREDEA?CE SA-I INVETE PE STUDENTI?NE RASPUNDETI SI NOUA,DLE DECAN CUM E CU CALITATEA SERVICIILOR OFERITE DE FMF?
Postat 05 Iulie 2011, 19:20 de iuliana B.
habar nu aveti
Ar fi fost corect sa fie anchetata pt erorile comise.Da,intr-adevar,doar cei ce nu lucreaza nu gresesc,dar noi,cei din spital,stim cel mai bine ce facea dna Lacziko.Stim ce erori flagrante facea,stim atitudinea ei flegmatica vis a vis de colegi (si aici nu vorbesc doar de noi,rezidentii).Este de o obraznicie rar intalnita.Sunt convins ca s-a speriat ca acum,cu revenirea dlui Grebenisan,va fi luata la rost pentru tampeniile facute si a sters-o.In orice caz,cine a sfatuit-o sa plece i-a facut un mare bine.Doar ca nu asa trebuia sa se intample.Trebuia bagata din nou in comisie,anchetata si pedepsita pt erorile ei.
Postat 05 Iulie 2011, 19:12 de rezident
Pietrele ...
Sa arunce primul cu piatra acela care este fara pacat ... sau care nu a gresit niciodata in profesia pe care o desfasoara. Medicii oricum sunt de doua categorii: cei care gresesc si cei care nu (isi) recunosc greselile.
Postat 05 Iulie 2011, 18:39 de Daniel
eu
No comment A. Cris. Inca un articol (= 0) scris la comanda!
Postat 05 Iulie 2011, 18:18 de eu
Ginecolog
Forma corecta la feminin este GINECOLOGA.
Postat 05 Iulie 2011, 16:46 de Abet
ING.
Faimosul cabinet...din podul unei case, cu 4 scaune in sala de asteptare...si unde trebuie sa stai sa astepti cu orele, ca doamna face programarile, dar uita sa le si noteze...si daca tot astepti vezi si cum pilele doamnei vin, intra, ies...si tu to astepti. Asta se poate intampla doar odata ca la cat e de priceputa sigur nu mai dai pe la ea a doua oara....Ar rebui sa se ia de mana cu Blaga Janeta de la Blumed pentru NEPROFESIONALISM; LIMBAJ de toata jena pentru un doctor, MATERIALE proaste cu care lucreaza, ATITUDINE de superioritate fata de pacient, ca de le stie ea pe toate ...etc.
Postat 05 Iulie 2011, 10:53 de Maria
OK
ma rog, pana la urma bine a facut. nu inteleg de ce carmen pantis spune ca nu stie ce motive invoca in demisie. DEMISIA nu trebuie motivata, madam
Postat 05 Iulie 2011, 10:44 de dan justitiarul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON