URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2014, 15:54

Ghilea îi răspunde lui Matei: "Nu pot accepta catalogarea ca baron local din partea unui bufon trist cu veleităţi de macho man"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul local al PMP Bihor, Mircea Matei, l-a făcut pe preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea să răbufnească, după ce, miercuri, într-o conferinţă de presă, a spus că acesta este un "baron local" şi că firma lui - Construcţii Bihor - a primit "ilegal" prin negociere directă lucrările de finalizare a Podului Dragoş Vodă (Macio).

Într-o conferinţă de presă organizată joi, Ghilea a precizat că, "în cazul în care există cel mai mic indiciu de nerespectare a legii în cazul aprobării acestei proceduri" (n.r. HCL-ul de acordare a lucrării), îi cere prefectului de Bihor "să refuze acordarea avizului de legalitate".

"Nu pot însă să accept catalogarea ca baron local din partea unui bufon trist cu veleităţi de macho man, îmbătrânit în rele, un chelner de bacşişuri mici, care nu s-a remarcat în spaţiul public decât prin traseism politic, traseism sentimental şi escapade bahice nocturne soldate cu avarierea autoturismului de serviciu şi fuga de la locul accidentului, dar care muşcă fără ruşine mâinile celor care l-au hrănit aşteptând momentul propice de a le sări la beregată", a afirmat şeful PDL Bihor, fost coleg de partid cu Matei.

Replica dură a lui Ghilea nu s-a oprit aici, democrat-liberalul numindu-l pe Matei "inamicul public numărul unu al Oradiei şi orădenilor". "Nimeni nu poate împiedica însă orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim prin adoptarea hotărârii amintite, deci nici măcar pe domnul cu pretenţii de politician, apucături de Grivei şi renume mediatic de Jidvei să se adreseze instanţei de contencios administrativ competente în vederea anulării acesteia. Un demers care de altfel s-ar înscrie perfect în linia celor întreprinse anterior, care l-au consacrat pe acest cavaler al tristei figuri drept inamicul public numărul unu al Oradiei şi orădenilor", a spus Gavrilă Ghilea.

PDL-istul a adăugat şi că Matei este responsabil de "condamnarea societăţii Electrocentrale la lunga agonie a insolvenţei prin sancţiunile arbitrare impuse în virtutea unei demnităţi publice efemere pe care a deţinut-o fără niciun merit, ca pe toate sinecurile carierei sale".

Deşi tocmai îi răspunsese cu acceaşi monedă preşedintelui PMP Bihor, Ghilea a precizat apoi că nu-şi doreşte să mai abordeze astfel de teme. "Eu sper că ne oprim aici cu aceste proceduri de prost gust şi să-şi vadă fiecare de campania lui. M-am ferit de a intra într-un joc mizerabil cât am putut, dar cetăţenii au dreptul să afle adevărul, acela că nimeni cu nimeni n-a făcut niciun târg şi niciun troc", a mai precizat Ghilea, referindu-se la faptul că Matei a dat de înţeles că PDL a făcut "blat" politic pentru primirea lucrărilor la Podul Macio.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret a PDL, bihoreanul Sorin Moldovan, care a ajuns în Oradea cu caravana tineretului din Partidul Popular European, care-şi propune să promoveze tinerii şi problemele acestora în vederea alegerilor europarlamentare. Moldovan este şi el pe lista candidaţilor PDL însă pe o poziţie neeligibilă.

Totodată, joi, Gavrilă Ghilea a criticat din nou măsurile Guvernului Ponta şi a arătat că PDL susţine moţiunea de cenzură iniţiativă de PNL căci "noi facem opoziţie adevărată". La rândul său, Cristian Puşcaş, preşedintele PDL Oradea a vorbit despre campania electorală, lăudând echipa democrat-liberală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
baronul
Sau cum ar zice conul Fanica:baronul si bufonul...
Postat 15 Mai 2014, 21:07 de conul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON