URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2010, 13:36

Gheorghe Funar la Oradea: Tokes e Satana în sutană!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gheorghe Funar, secretar general al Partidului România Mare, a declarat sâmbătă într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că Laszlo Tokes, pe care l-a numit "Satana îmbrăcat în haine preoţeşti", este "un duşman al statului român".

Prin prisma acestui fapt, fostul primar al Clujului a afirmat că România ar trebui să modifice Constituţia. "Ar trebui să fie eliminată prevederea referitoare la expulzări, iar cetăţeni care nu sunt loiali României să fie expulzaţi", a declarat Funar. Mai explicit, secretarul general al PRM a afirmat că "un individ ca şi Tokes nu are ce să figureze ca cetăţean al statului român. Să fie expulzat!", a spus Gheorghe Funar.

Acesta a mai adăugat că până când Constituţia va fi modificată, Tokes - despre care a spus că foloseşte un nume fals, deoarece în buletin este trecut Ladislau în loc de Laszlo - ar trebui "judecat, condamnat şi băgat în puşcărie". "Dacă aş fi orădean aş propune Consiliului Local să-l declare pe Tokes cetăţean nedemn al Oradiei", a încheiat Funar.

Nu-i lăsaţi în Oradea!

Fostul primar al Clujului le-a dat orădenilor şi alte sfaturi. De data aceasta în privinţa Congresului Naţional al UDMR, care este programat să se desfăşoare la sfârşitul lunii februarie la Oradea. "Am înţeles că vor să vină aici la Congres. Ar trebui să solicitaţi să nu-i aducă pe teritoriul Oradiei pe aceşti duşmani", a afirmat Gheorghe Funar.

Funar a mai declarat că UDMR urmăreşte să dezbine România. "Trebuia lichidată demult această organizaţie antieuropeană. UDMR urmăreşte să dezmembreze România", a mai spus secretarul general al PRM.

În acelaşi timp, Funar a condamnat decizia preşedintelui Traian Băsescu de a pleca din ţară tocmai de Ziua Naţională a României. "De 1 Decembrie, preşedintele României a fugit de acasă ca să doarmnă prin Kazakhstan. Este o ruşine ca preşedintele să nu fie prezent de Ziua Naţională".

Planuri diabolice

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Funar a avertizat în privinţa mai multor pericole care, în opinia lui, ar pândi statul român, ca urmare a unor "planuri diabolice". "În ultimii 21 de ani, dar şi în continuare, în România se desfăşoară un Holocaust. Este unul mult mai grav decât cel al evreilor în al Doilea Război Mondial", a estimat fostul edil de Cluj.

"Străinii care au pus mâna pe România, ajutaţi de câţiva papagali de la conducere, au trei obiective: lichidarea populaţiei României, punerea în aplicare a proiectului de mutare a Israelului în România, la care se adaugă acest pericol al ungurilor, care visează la refacerea Ungariei Mari", a enumerat Gheorghe Funar "planurile diabolice".

PRM-istul a declarat că niciunul dintre preşedinţii României de după 1989 nu a fost român: "Mama preşedintelui alogen Ion Iliescu a fost evreică. Constantinescu şi Băsescu au părinţi evrei", a spus acesta. Funar a afirmat cu tărie că se vrea ca Israelul să fie mutat... în România. Ca să-şi susţină afirmaţiile, a precizat că marile privatizări ale firmelor din România au fost făcute către evrei, iar că tot mai mulţi au venit să locuiască în ţară. "Recensământul populaţiei din 2011 confirma că în România au venit peste 1.000.000 de evrei. Însă, probabil, aceştia se vor declara români".

Ardealul la unguri

Gheorghe Funar a mai afirmat că sărăcirea României prin "pulverizarea agriculturii" şi împrumuturile la FMI sunt parte dintr-un plan de a ceda Ardealul, Ungariei. "Această sărăcire a poporului şi exterminarea noastră ca români fac parte din proiectul diabolic al Holocaustului", a spus acesta.

"În tot acest mecanism s-a urmărit îndatorarea României pentru ca apoi să piardă Ardealul. Datoria externă a României este acum de 140 de miliarde de euro, iar în primăvara anului viitor statul se va împrumuta din nou", a afirmat Gheorghe Funar. "Traian Băsescu şi Emil Boc, cel mai hulit dintre ardeleni, doresc să-i lichideze pe pensionari", a mai adăugat acesta.

Pentru viitor, prezicerile gândite de Funar sunt sumbre. "Se va înfiinţa un tribunal internaţional care va judeca România şi unde se va decide că vom pierde Ardealul". "Trebuie să ne deşteptăm, aşa cum spune imnul naţional", a adăugat secretarul general al PRM, prevestind o revoluţie. "La un moment dat oamenii vor ieşi în stradă şi vor face din nou o revoluţie", a conchis acesta.

Gheorghe Funar este prezent sâmbătă la Oradea pentru a conduce Conferinţa anuală a Consiliului Judeţean al PRM Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
fundatia" milton G.lehrer"
Propun ardealului infiintarea fundatiei "Milton G.Lehrer" inchinata celui mai mare jurnalist american si cel mai sincer si devotat prieten al romanilor,"ARDEALUL PAMANT ROMANESC".De asemenea propun creaerea unei statui cu acest om valoros si punerea acesteia in cel mai inalt loc,sa fie vazut de toti patrioti romani si de toti dusmanii acestei tari.Infiintarea unei universitati de jurnalistica pe numele acestui jurnalist care a scris si sustinut drpturile romanilor in transilvania ocupata.
Postat 06 Ianuarie 2011, 17:39 de marin timisoara
kkt
Traiesti in Romania, trebuie sa vorbesti romaneste si sa te supui legilor Statului Roman!
Postat 14 Decembrie 2010, 19:32 de bulan bator
pt. brrr
esti un * frustrat ! nu iti convine in Romania, marsh in hungaria!
Postat 14 Decembrie 2010, 19:00 de dem
plan
"Mama preşedintelui alogen Ion Iliescu a fost evreică. Constantinescu şi Băsescu au părinţi evrei" - domnule funar si mama ta era unguraica!!!
Postat 13 Decembrie 2010, 10:55 de brrr
Out
ungurilor, are dreptate Funar ! Deageaba fierbeti in suc propriu. Udemeristii trebuie scosi in afara legii iar lui tokes sa i se interzica sa mai traiasca in Romania. Sa mearga in ungaria si sa faca separatism acolo.
Postat 13 Decembrie 2010, 01:15 de alt oradean
Trist, dar adevarat.
Sa multumesti UDMR-ului si lui Tokes pentru tot ceea ce esti azi,tovarase Funar!
Postat 12 Decembrie 2010, 17:36 de saaffe
drepturi de autor
wow, pai asupra sintagmei "satana in sutana" am drepturi de autor! Pai eu am lansat-o: "satana in sutana" sau "suvitzatul intru domnul"!!!! E drept ca referindu-ma la acel personaj, am avut in vedere alte aspecte. acuma, se pare ca se potriveste amandurora, cu atat mai mult cu cat se spune prin targ ca AMANDOI au talentul de a da cu spatele! Sigur, e vorba ca amandoi intorc spatele cetatenilor(sper ca nu ati inteles altceva).
Postat 12 Decembrie 2010, 09:52 de dan oradeanul
student
Bai Hadrian copilu vrajeala, da ce a facut Tőkés László in 89? Ai uitat? Nu vezi ca Funar zice prosti, cand insusi Basescu si Boc il baga tara asta in datorii!!! Care-i relatia cu Tőkés László, ce are el cu datoriile tarii???
Postat 11 Decembrie 2010, 18:13 de Szabolcs
funarrrr
Prin prisma acestui fapt, fostul primar al Clujului a afirmat că România "ar trebui să modifice Constituţia. Ar trebui să fie eliminată prevederea referitoare expulzării, iar cetăţeni care nu sunt loiali României să fie expulzaţi", a declarat Funar,DACA PE LINGA ACESTIA II EXPULZEZI PE TOTI POLOTICIENII SI ACEII OAMENI CARE AU FURAT ACEASTA TARA, EU TE OI VOTA SI ITI VOI FACE PROPAGANDA!!! MENTIONEZ...IS UNGUR.OPAAAAA AM UITAT TE VEI EXPULZA SI PE TINE INSUTI...CA SI TU AI FURAT DESTUL....CIT DESPRE TOKES DAL DRACULUI DE PROST...EL TREBUIA SA STEA LA SUTANA,DAR CIND A VAZUT CA OAMENI CA TINE FAC AVERE A VRUT SI EL....SO PROSTIT CE SAI FACI...
Postat 11 Decembrie 2010, 18:06 de pip
...
Exact ! Tokes Persona non grata! Nimic bun nu a facut omul acela pentru cetatenii judetului Bihor.(Sa numai zic de restul Romaniei)
Postat 11 Decembrie 2010, 17:00 de Adrian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON