URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2020, 17:02

Furtul bolidului patronului Cidan Service a fost suprins de camerele de supraveghere. VEZI VIDEO!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Camerele de supraveghere montate pe casa patronului Cidan Service, Ciprian Baba, i-au surprins pe cei doi hoţi în timp ce-i furau acestuia autoturismul Audi din curtea casei, filmarea fiind postată pe Facebook de omul de afaceri. "Cât tupeu poţi să ai!", a scris Baba lângă filmare.

În imaginile fimate se observă cum, la un moment dat, pe stradă apare o maşină, iar apoi în autoturismul din curtea casei lui Baba se aprinde lampa de habitaclu. În mașină se vede o persoană în haine deschise la culoare şi cu capişonul tras pe cap care cotrobăie prin maşină, apoi iese, uitându-se din greşeală spre clădire şi lăsând apoi capul repede jos, semn că a descoperit camera.

Acesta se îndreaptă spre dispozitivul care acţionează poarta automatizată şi, după ce îl manevrează câteva minute, uşa se deschide, iar de afară intră un alt bărbat, îmbrăcat în haine închise la culoare. Acesta din urmă se urcă la volan, iar complicele său pe scaunul din dreapta şoferului, după care se fac nevăzuți.

Înregistrarea a fost postată de proprietarul maşinii pe Facebook, în speranţa că autorii furtului vor fi recunoscuţi şi prinşi, iar autoturismul recuperat. 

După cum se ştie, autoturismul Audi aparţinând patronului service-ului auto Cidan din Oradea, Ciprian Baba, a fost furat în zorii zilei de luni, între 4 şi 5 dimineaţa, chiar din curtea casei sale situate în cartierul Grigorescu. 

Hoţii, doi la număr, au deschis poarta casei şi au luat maşina fără ca proprietarii locuinţei să audă ceva. Furtul a fost descoperit de Ciprian Baba în momentul în care voia să meargă la serviciu, bărbatul sunând imediat la 112.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Bolid?
Un banal crossover nu poate fi un automobil de mare viteză.
Postat 11 Februarie 2020, 13:48 de oradeaveche
excalibur NeluKolonelu
Te lăudai că ai in jur de 50 ani, că ești om matur, și uite cu ce te ocupi. ...
Postat 11 Februarie 2020, 11:11 de sandu1260
cont suspendat
Sandu1260, îți suspendăm contul pentru 3 zile, pentru încălcarea repetată a regulamentului privind comentariile!
Postat 11 Februarie 2020, 11:57 de Moderator
Neutryno
Mea culpa: Nu primarul e de vina.Colonelul sts pensionar &pfa I.Rosie,responsabil cu securitatea orasului Oradea, pe baza unui contract de prestari servicii de vreo 5000lei/luna.Cu mai putin de 5000 lei instalezi un sistem complet de supraveghere cu 8 camere de >4MP.Nu e razboiul meu, intrebati-l pe nelukolonelu .Deci repet,primarul Orazii nu are nici o vina ca la giratoriile selgros/auchan/etc nu sunt camere de supraveghere.Sau poate sunt...oricum nu are legatura cu grigorescu
Postat 10 Februarie 2020, 22:58 de excalibur
Mda, penibilitatea comentariilor atinge cote alarmante
Daca va uitati, primii doi care au reactionat prin comentariu ( adevaratii postaci stau permanent la datorie) socotesc ca e de vina primarul pentru acest act de hotie.
Postat 10 Februarie 2020, 22:47 de Neutryno
Bullet proof fence
Metoda 2: In spatele gardului de la strada tragi niste fire,puse la 220v.Evident, pui si o placuta avertizoare,spre curte: "Atentie,gard electric".Pentru detalii tehnice,se face o vizita la Lidl.In Oradea.E legal.(www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/electrosoc-si-groaza-lidl-si-a-inconjurat-cu-gard-electric-terenul-din-strada-onestilor-din-oradea-147829.html)
Postat 10 Februarie 2020, 22:36 de excalibur
P.S.
In eventualitatea in care furtul a fost real, cei doi soricei cocalari din filmare, care sigur va uitati la comentariile de pe Bihoreanul...sa ne * p* la toti. Si daca n-a fost real, la fel sa faceti. Jegosilor!
Postat 10 Februarie 2020, 22:35 de DanD
Doar o chestie...
Este cumva singurul Q5 din oras? Sau o fi cel mai tare din oras? De ce sa intri la om in curte, sa trebuiasca sa sari gardul, sa deschizi porti...cand poti lua un Q5 din fata unui bloc din oras? De ce a intrat in curte, sunt destule masini in oras, nepazite, nebagate in curti...ciudata treaba oricum.
Postat 10 Februarie 2020, 22:32 de DanD
Mda...
O găsești daca ai noroc la dezmembrari, nu i o mașină scumpă sa bată serii pe ea sau sa fie duplicat. Hoții la fel cv gainari sa furi o mașină care sa o vinzi cu max. 5000€. Patroane, doi ciobanesti caucazieni in curte si azi nu mai trebuia sa dai mâncare câinilor i mânca cu haine cu tot. Pe la vreo trei noapte un tip la mine in curte la furat ,m am trezit de cum urla hotul in timp ce caucazianul de 110 kg mi l aducea ciors in fata uși, nu a avut decât 14 zile le spitalizare...Acum am patru căini de genul si sunt curios daca următorul care sare gardul mai merita spitalizat:))
Postat 10 Februarie 2020, 21:35 de Adrian_Preda
Domnul primar...
dom primar pune camere in intersectii doar ca sa ii prinda pe aia care trec pe rosu...
Postat 10 Februarie 2020, 20:29 de TanarSiNelinistit
Security
Poarta culisanta,foarte usor de escaladat.Apoi ,cu o cheie speciala s-a pus in mod manual,dezangajat motorul electric,culisare manuala.Filmarea e facuta de pe monitorul sistemului,cu telefonul,nu stim ora,nu se vede clar cum ajunge hotul in habitaclu si mai ales,ce procedura a folosit pentru pornirea motorului.Naspa.Camerele de supraveghere isi pierd eficienta daca hotul isi protejeaza fata.Masina avea alarma?Era armata?Dinspre grigorescu se aud cam des ispravi cu efractii,probabil apartine de oradea la impozite si dezvoltare.Niste patrule periodice,mai ales noaptea,niste camere la intersectii,monitorizate de politie,ar fi culmea sa nu se afle rapid in ce directie au luat-o.Sinmartinul e full de camere, giratoriu auchan? selgros? Unde-s camerele,dom primar?Megasistemul ala nou? Pui garda la granitele orasului,ca sa vezi cine intra si pleaca,in caz de...
Postat 10 Februarie 2020, 19:59 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON