URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2011, 08:22

Fraţii Maghiar fac un spital Pelican de 50 de milioane de euro la Cluj

Fraţii Maghiar fac un spital Pelican de 50 de milioane de euro la Cluj La trei ani de la inaugurarea spitalului Pelican de la Oradea, fraţii Doru şi Adrian Maghiar se pregătesc să inaugureze un nou spital privat, la Cluj
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Pelican Impex, controlată de fraţii Teodor şi Adrian Maghiar, a început să construiască la Cluj-Napoca un spital care va avea o suprafaţă totală de 23.000 metri pătraţi şi care va necesita o investiţie de 50 de milioane de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, care îl citează pe medicul Adrian Maghiar, proiectul va fi sprijinit printr-un credit de la Erste Bank, instituţie care a finanţat şi primul spital al grupului Pelican, construit la Oradea în 2008. Atunci, valoarea lucrărilor s-a ridicat la 15 mi­lioane de euro.

"Investiţia de la Cluj a fost demarată. Am achiziţionat terenul, am obţinut autorizaţiile necesare construcţiei, iar în prezent suntem în faza de realizare a fundaţiei viitorului spital. Estimăm că până în vara anului viitor spitalul Pelican de la Cluj va deveni funcţional. Totodată această investiţie va genera câteva sute de noi locuri de muncă", a declarat Adrian Maghiar.

Spitalul Pelican din Cluj va avea o capacitate totală de 330 de paturi, 10 săli de operaţie multifuncţionale, două săli de naştere naturală, două săli de cezariene, dar şi o sală de naşteri cu bazin cu apă. De asemenea, unitatea va beneficia de un centru de imagistică, cabinet de radiote­ra­pie, laborator de analize şi laborator ana­tomo-patologic. În cadrul unităţii vor funcţiona şi ca­binete de cercetare uni­ver­sitară.

Dacă această investiţie se va realiza, ar fi unul dintre cele mai mari pro­iecte de spital anunţate până acum pe piaţa locală, mai menţionează sursa citată.

Compania Pelican Im­pex, care administrează şi spi­talul din Oradea, este deţinută de medicii Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Maghiar, Ovidiu Gogu Cacuci şi farmacista Felicia Sotoc.

Conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice, compania Pelican Impex a fost înfiinţată în anul 1992 la Oradea, înregistând în 2009 o cifră de afaceri de 28,4 milioane de lei (circa 6,7 milioane de euro), cu un număr mediu de 214 angajaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
informativ
as dori citeva informatii(daca este posibil):cind se va deschide spitalul din Cluj;unde se poate trimite un CV?;personalul sanitar(as.med.)vor fi selectionate in baza unui concurs sau experientei de lucru?Va scriu toate acestea pt. ca sunt interesata sa lucrez in acest spital.Actualmente lucrez in strainatate ca si as.med.,esperienta de lucru atit in sistemul sanitar romanesc cit si in afara de peste 10 ani si ma gindesc f. serios sa ma intorc pe meleagurile natale.VA MULTUMESC SI VA DORESC MULT SUCCES!!!!!
Postat 20 Iunie 2012, 11:56 de corina
nu va mai stresati nasc la domiciliu:))
decat la CLUJ sau unguri, nasca acasa improvizez si o capita cu fan si gata cu plaiul mioritic , ce atatia galbeni imi fac o salba si mi las TATELE obraznice sa le reflecte stralucirea ce mai, UDREA e nimic pana nu ajunge si ea mamica de alaptat pui la sfarcuri :))
Postat 28 Mai 2011, 12:02 de anca
erata DAN ORADEANUL
:0))) soooo vrem maternitate privata unde imi nasc gemenii:))
Postat 28 Mai 2011, 11:59 de @ok
Succes!
Place sau nu, initiativa privata in sanatate este cheia normalizatii actului medical romanesc. Succes intreprizatorilor, indiferent de numele pe care-l poarta!
Postat 28 Mai 2011, 11:28 de safe
sorbonica
dar cu banii fraudati de la sorbonica cum ramine,nu se recupereaza nimic?
Postat 28 Mai 2011, 09:41 de luky
Cum se face ”cinstit”, primul milion (de euro).
Licențiații, absolvenţii de masterat şi de doctorat, făcuţi ”muncitoreşte”, pe la tot felul de ”Sorbonici”, ca şi cei care au avut de-a face cu sistemul vamal, poate ne spun cum l-au făcut ...unii.
Postat 28 Mai 2011, 01:18 de stefan
@serie
si dupa aceea sunt obligati sa plateasca taxe foarte mari ca sa-si scoata decedatul din spital !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Mai 2011, 00:58 de zone
malpraxis
scrieti fratilor despre cazurile de malpraxis din ungaria, unguri de pe aici dau ortu' popii prin spitale in ungaria.
Postat 28 Mai 2011, 00:50 de serie
@nume
:)))) esti in buda pana peste cap. puti de la kilometri distanta. esti tot (din cap pana in picioare un kkt !) huuuu jegosule! huu mincinosule ! huuu ordinarule ! crezi ca si aici e ca la unguri ? huuu......porcule! huu.......
Postat 28 Mai 2011, 00:44 de bulanbator
Titlu
Fara sa contest profesionalismul, priceperea devotamentul, patriotismul, si nu in ultimul rand empatia medicilor de la pelican, pun o simpla intrebare. De ce trebuie facuta o operatie de 4-5 ori pana la reusita? Ca la urma sa ne dam seama ca se putea la fel de bine din prima. Binenteles bani sunt luati la fiecare operatie indiferent de reusita, la care se mai adauga durerea suportata de pacient. Oare asa se strang fonduri pt. noul spital ?
Postat 27 Mai 2011, 22:46 de Nume
mda
Dar eu cred ca si Oradea merita o asemenea investitie...
Postat 27 Mai 2011, 21:58 de mmm
aa
intrebare/????DACA NU ERA TATICU UN MARE HOT SI SPAGAR DIN CE BANI MAI FACEAU SPITALUL?
Postat 27 Mai 2011, 20:30 de aa
OK
Foarte bine dar sa nu angajati "doctori" ca si "nascatoarea" de tragedii laczico! lasati-o pe asta sa mearga sa presteze in ungaria !
Postat 27 Mai 2011, 19:47 de anca
si oradea vrea maternitate privata
la oradea de ce nu faceti maternitate ? eu zic ca suntem foarte deficitari in oradea la acest capitol; daca va uitati la judetele din jurul nostru toate au maternitati private . cred ca spitalul pelican sau altcineva ar trebui sa se gandeasca ca si aici , in oradea, ar trebui sa existe o maternitate ca alternativa la cea de stat ,dar cu medici competenti.
Postat 27 Mai 2011, 12:47 de anda
Mult succes!
Mult succes in toate proiectele familiei Maghiar! Doamne ajuta!
Postat 27 Mai 2011, 11:21 de Montesquieu
superrr
nastere in apa vrem si in Oradea, auzi CLUJ si noi nu avem maternitate care sa ofere calitate , ati inebunit! Normal mergem in UNGARIA facem traghet acolo:))
Postat 27 Mai 2011, 09:16 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON