URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2019, 20:54

Fostul prefect Claudiu Pop, atac la Ioan Mang: „PSD Bihor nu mai reprezintă nimic la nivel naţional”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obţinerea unui loc marginal, al 14-lea, neeligibil, pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare pentru actualul eurodeputat orădean Emilian Pavel, a prilejuit un nou atac al fostului prefect Claudiu Pop (foto dreapta) împotriva preşedintelui filialei judeţene, Ioan Mang (foto stânga).

Într-o postare pe Facebook, pe care a intitulat-o "PSD Bihor nu mai reprezintă nimic la nivel naţional!", Pop afirmă că "din nou vocea oamenilor din judeţ, a celor care chiar au muncit pentru rezultate, nu s-a făcut auzită şi impusă la Bucureşti", astfel că Pavel, despre care fostul prefect susţine că ar fi meritat un loc între primele opt, a ajuns pe o poziţie neeligibilă, în condiţiile în care în faţa sa sunt persoane ca Maria Grapini.

Vina, spune Claudiu Pop, este a lui Ioan Mang, pentru că "din nou nu s-a bătut" pentru colegii din PSD Bihor, pe care doar "îi vrăjeşte cu promisiuni şi cuvinte deşarte".

Spre comparaţie, Pop arată că filiale PSD din Ardeal cu rezultate mai slabe au mai mulţi reprezentanţi la vârful administraţiei (de pildă cea din Bistriţa Năsăud un vicepremier, un ministru şi doi secretari de stat, cea din Cluj cinci secretari de stat şi doi subsecretari, iar cea din Satu Mare un ministru şi un secretar de stat), pe când PSD Bihor este reprezentată doar de "dna Debelka (n.r. – Lila Debelka, secretar de stat) la Ministerul pentru Românii de pretutindeni şi dl. Cosma (n.r. – Felix Cozma) la ANFP (n.r. – Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici)".

"Ce au aceste organizaţii în plus faţă de cea din Bihor? Rezultate mai bune? Nici vorbă! Lideri judeţeni mai bătăioşi, mai persuasivi, mai apropiaţi de membrii de partid? Se pare că da!", spune Claudiu Pop, adăugând că "interesul actualului lider judeţean din Bihor pentru a promova orice bihorean (...) este sublim, dar... lipseşte cu desăvârşire!".

În final, Pop îşi permite o ironie faţă de Mang, afirmând că mai există şi o altă posibilitate care să explice lipsa de reprezentare a filialei Bihor, şi anume neputinţa şefului PSD Bihor: "Dacă nu am dreptate şi acest lider se bate cu toate forţele pentru membrii organizaţiei judeţene, pentru primarii săi - datorită cărora el este unde este, atunci înseamnă că... are vocea cam subţire şi nu reprezintă nimic!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Incapacitatea schimbarii PSD
Din ce se aude, i se pregateste locul lui Emilian Pavel. Un singur lucru as dori sa mentionez, din umilele mele observatii. Domnul Mang s-a remarcat in special prin atacuri gratuite si uneori penibile la adresa opozitiei (Bolojan care nu face, care e corupt) care indicau faptul ca singura strategie era sa arunce in spatiul public tot soiul de invective. In rest, CJ are in subordine drumurile judetene (care sunt intr-o stare ingrozitoare), aeroportul (trist), iar aici in Oradea, printre altele, cladirile fostei Policlinici de pe Republicii si a Filarmonicii (ambele intr-o stare deplorabila). Au reusit totusi sa demareze lucrarile la Parcul Industrial Tileagd, ceea ce e laudabil. Dar bilantul e mai mult decat subtire, sub nota 5 in opinia mea. Ce e mai interesant e ca Emilian Pavel, posibil viitorul lider PSD Bihor, s-a remarcat efectiv printr-o abordare similara, recent, in scandalul Kovesi, care-l discrediteaza aproape total. Desigur, in PSD e presiunea foarte mare de sus, insa in primul rand cred ca ar trebui sa se remarce candidatii prin cate ceva (niste proiecte, niste drumuri reabilitate etc) si apoi sa se ocupe de atacuri politice. Pana ce nu vom avea un reset la valorile de bun simt (sa facem totusi cate ceva cu efect concret), PSD va fi perceput in Bihor prin prisma cuplului Pasztor-Mang, cel mai slab poate din toate timpurile (si cred ca am proprietatea cuvintelor). E doar un feedback, nu un atac.
Postat 26 Martie 2019, 09:51 de parker
Era timpul...!
...Sa vedem reactii! Cutite lungi...scurte; pe la spate; ...Oricum, deja a ajuns la os! Nelu,ai pus-o!
Postat 25 Martie 2019, 21:55 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON