URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2017, 16:30

Florica Cherecheș, noua preşedintă a Organizației Femeilor Liberale la nivel naţional: “Voi fi lider, nu șef”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputata PNL de Bihor Florica Cherecheş a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), cu 692 voturi, faţă de contracandidata sa, deputata Cristina Trailă, care a obţinut 485 de voturi. La Congresul OFL România, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului, au participat peste 1.200 de delegate din toată ţara.

În faţa delegaţilor, Cherecheş s-a prezentat ca fiind "o femeie obişnuită din Oradea, căsătorită, am patru copii şi o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri, mi-am început cariera ca inginer, dar apoi a trebuit să mă tot reinventez".

"Mă lupt să dezvoltăm şcolile de meserii de care România are atât de multă nevoie, mă lupt să corelăm oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii, ca să se poată angaja toţi absolvenţii şi să ne rămână copiii în ţară", a declarat bihoreanca, a cărei moţiune s-a intitulat  "Forţă în Unitate".

După anunţarea rezultatelor, noua lideră a femeilor liberale a declarat: "Vă promit că voi fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care vor să fie active în politica românească. Vă asigur că vă voi fi lider, nu şef. Voi fi un lider care crede că forţa noastră vine din unitatea noastră".

Noul Birou Executiv al OFL, ales cu acelaşi prilej, mai are în componenţa sa două bihorence, pe Florica Chintovan, vicepreşedinte - mediul de afaceri, şi Camelia Buhaş, membru cu rang de vicepreşedinte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Egal este egal (în cazul tău, cu orice)
Am citit "la obiect", în schimb, tu nu ai subiect. A debita = a tăia un material în forme și dimensiuni potrivite pentru prelucrarea ulterioară (dacă asta ai vrut să spui). Debitaţii este, probabil, un neologism asimilat doar de tine. Legat de răspuns, ţi-am răspuns înainte (nu "înapoi", cum greşit citeşti, scrii şi înţelegi). În privinţa lucrării de diplomă îţi dau dreptate, pare a fi mai mult o lucrare de doctorat! Dacă mai ai timp, şi nu te deranjez de la alte lucrări de diplomă, poate îmi explici dacă "prima dată" este "înainte"). P.S. Sper ca moderatorul să aplice Regulamentul în cazul "destinsului" comentator. Mulţumesc!
Postat 21 Decembrie 2017, 11:38 de eutanasiu
RE: Egal este egal (în cazul tău, cu orice)
Şi ce să-i facem? Să-l pedepsim pentru că nu scrie corect? :)
Postat 21 Decembrie 2017, 16:39 de Moderator
Forta in unitate =Lider=Lidera
@Eutanasiu! Eutanasiaza-te! Daca citea-i mai atent si la obiect ceea ce am scris la primul comentariu , nu ai mai fi scris debitatiile care le-ai scris.Nu permit unui novice asa ca si tine ca sa imi raspunda inapoi si sa-mi bata obrazul ca am scris gresit gramatical romaneste , nu este o lucrare de diploma , document oficial , etc, este doar un comentariu la un articol on line.@Eutanasiu prima data telefoneaza la UPU asta inainte te eutanasiezi ca poate scapi teafar .@Unulgalben
Postat 21 Decembrie 2017, 09:41 de Unulgalben
FIRE'
Coana! Atenție la instalația din brad! Să nu mai provocați iar un incendiu!
Postat 21 Decembrie 2017, 00:01 de TDS
"Voi fi un lider care crede că forţa noastră vine din unitatea noastră"
Forţa "îi vine" din "unitatea" de primiri urgenţe. @galben(pai): decide-te! Îmi scri (ca să te imit) mie, îţi scrii singur sau nu mai rezişti? Poate că tanti Florica te face şef de promoţie la U.P.U.. Nici lui Bolojan nu i-ar strica unul ca tine să-i ţină de urât. Sper că sunteţi mai mulţi la fel de carismatici! P.S. Cred că îţi reuşeşte să scrii cu doi i numai când îţi tremură mâna (până acum te stăpâneşti perfect).
Postat 20 Decembrie 2017, 22:58 de eutanasiu
Lider=Lidera
@eutanasiu ai dreptat in ce ai scris, numai ca modalitatea in care te exprimi, tonul voci , cuvintele, mimica fetzei si gesturile din timpul discursului in fatza multimi pe care o manipulezi ,te fac lider carismatic.@Eutanasiu iti recomand sa te eutanasiezi.@#Unulgalben
Postat 20 Decembrie 2017, 18:50 de Unulgalben
Lider=şef
Diferenţa între lider şi şef este dată de limba în care te exprimi. P.S. Faceţi se scrie fără cratimă (cu excepţia cazului în care este un citat de-al liderului)!
Postat 20 Decembrie 2017, 11:15 de eutanasiu
Lider versus Sef
Antecomentatori mei terminati cu prostiile ! Diferenta dintre un Lider si un Sef care este? Liderul spune ` Hai sa facem toti impreuna !iar un Sef spune si ordona .... Sa face-ti voi singuri (fara mine)! Felicitari doamna deputat Florica Chereches!Fiind un galben apreciez pe doamna deputat Florica Chereches , dar nu prea o simpatizez.Fiecare barbat are cate ceva contra unei femei( mai ales daca aceasta este lider).@Unulgalben
Postat 20 Decembrie 2017, 10:05 de Unulgalben
!!!
Florico, ȋţi mai aminteşti vorbele Moşului, fie-i ţӑrȃna uşoara, ,,o nulitate ridicata la orice putere, rӑmȃne tot o nulitate” ?
Postat 20 Decembrie 2017, 05:33 de pinonel
LIDERITA
@elev: Dacă zici tu...
Postat 19 Decembrie 2017, 20:15 de TDS
A ajuns! La sfârşit... (la capăt)
Orchestra de blockflote din PNL va avea în sfârşit o suflătoare profesionistă.
Postat 19 Decembrie 2017, 19:15 de eutanasiu
@tds
Lache.....vad ca te-ai minunat. In democratie exista un lider, exista leadership. La ciurda psd exista un vacar (penal) care va aduna cu fluierul. Sau daca nu-l ascultati pune potaia sa va sperie un pic. Acesta e nivelul vostru, e normal sa-ti pice fata citind ca exista si altceva in afara de debilismul patentat de al tau vrajnic partid.
Postat 19 Decembrie 2017, 19:02 de elev
!!
hahahahah...cu banii pocaitiilor..e normal...
Postat 19 Decembrie 2017, 18:18 de Tinas
FLAUTUL FERMECAT
Ha ha ha! What a joke ( cum zic americanii) ! Voi fi lider!
Postat 19 Decembrie 2017, 17:25 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON