URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2017, 18:53

Florica Cherecheş cere demisia ministrului Educaţiei după demiterea a 13 şefi de Inspectorate Şcolare din ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş, vicepreşedinte al Comisiei de Învăţământ a Camerei, cere demisia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care „pentru a netezi calea membrilor sau a simpatizanților PSD către conducerea inspectoratelor școlare județene sau a unităților școlare”, a demis vineri seara târziu, „după bunul obicei al PSD de a face lucruri nepermise noaptea”, 13 inspectori școlari județeni, anunțându-le decizia prin fax.

Printr-un comunicat de presă dat publicităţii marţi, Cherecheş subliniază că ministrul „își permite să demită niște inspectori școlari care ocupă aceste posturi în urma unui concurs, și îi înlocuiește cu alți oameni, după bunul său plac, sau mai bine zis, după culoarea roșie a carnetului de partid”, iar acest lucru se întâmplă în plină desfășurare a sesiunii de toamnă a bacalaureatului şi cu trei săptămâni înainte de începerea anului școlar.

“Nu contează nici că foștii inspectori aveau un contract de management în desfășurare, nici că nu a existat vreo evaluare a performanței lor, pentru care să fie pedepsiți, ci pur și simplu, s-a trecut peste orice, din interese de partid”, spune deputatul bihorean, amintind că unii dintre cei şefi de Inspectorate Şcolare au anunțat deja că vor contesta în instanță această măsură, situaţia în care cetățenii vor deconta “actul intempestiv” al ministrului.

De asemenea, Cherecheş arată că în mai puțin de două zile în 22 de județe, adică în jumătate din țară, vor fi numiți, “după bunul plac” al lui Pop, inspectori școlari generali şi inspectori școlari generali adjuncți, ceea ce “ne face să ne gândim la interesul PSD de a alimenta clientela politică cu bani din lucrări de renovări de unități școlare, producere de manuale și alte accesorii, dar și de a asigura mediul propice răspândirii ideologiei unui partid care nu are drept obiectiv dezvoltarea potențialului fiecărui copil pe care-l trimitem la școală, ci ne vrea dependenți de ajutoare sociale”.

Parlamentarul bihorean condamnă faptul că “în loc să se ocupe de problemele serioase și grave ale sistemului de învățământ, de a adapta curricula școlară și planul de școlarizare astfel încât sistemul educațional să fie corelat cu nevoile pieței muncii, ca să nu ne mai plece tinerii din țară, în loc să facă ceva pentru reducerea abandonului școlar, în loc să susțină dezvoltarea învățământului profesional pe care îl îngroapă de câte ori poate, prin activiștii din minister sau din parlament”, ministrul Liviu Pop s-a trezit să facă demiteri de șefi “a căror vină a fost probabil, că nu au ascultat orbește comenzile politice”.

În finalul comunicatului, deputatul liberal îi cere demisia lui Pop, “cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru viitorul învățământului din țara noastră”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
si porcii?
gata cu mirosul de la ferma de porci? ne-am reprofilat pe altele ca doar nu suntem in campanie electorala? of of.... mai mai.....
Postat 24 August 2017, 08:07 de denis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON