URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2013, 16:53

Florian Pantea este preşedintele Consiliului de Administraţie al Parcului Industrial "Eurobusiness"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Inginerul constructor Florian Pantea a fost desemnat preşedinte al Consiliului de Administraţie al Parcului Industrial Eurobusiness. Pantea a fost anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Adunarea Generală a Acţionarilor l-a desemnat să ocupe această funcţie începând cu această săptămână.

"Prima sarcină care îmi revine este de a pregăti planul de management al societăţii astfel încât să poată fi prezentat în cadrul şedinţei AGA din 4 martie", a declarat Pantea.

Acesta intenţionează să includă în planul de management, pe lângă popularea cu firme a parcului industrial, şi lărgirea ariei de acţiune a societăţii. "Eu aş propune ca, alături de societăţi de producţie şi servicii, în parcul industrial să existe măcar o şcoală profesională, pentru că tot vorbim de corelarea sistemului de învăţământ cu necesităţile de pe piaţa muncii, o bancă şi chiar o sală de conferinţe", a spus omul de afaceri.

Alături de Florian Pantea, din Consiliul de Administraţie al Eurobusiness mai fac parte directorul Parcului Industrial, Delia Ungur, şeful Direcţiei Economice a Primăriei, Eduard Florea, adjunctul acestuia, Nadia Haş şi inginerul Anamaria Sava.

Orădean de origine, Florian Pantea este absolvent al Facultăţii de Construcţii Timişoara şi al Facultăţii de Electromecanică Oradea, şi a urmat un master în management. De-a lungul timpului Pantea a făcut parte din conducerea Trustului de Construcţii Bihor, după care şi-a condus propria firmă de construcţii Domus, pe care a închis-o în urmă cu câţiva ani pe fondul unor probleme de sănătate. În perioada 2000-2008 a obţinut consecutiv două mandate de consilier local pe listele PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
o intrebare...
... as avea si eu, daca nu va e cu suparare: e vreunul bun in conducerea locala? Vreunul pe care sa nu-l balacariti imediat ce e numit sau ales?! Daca e sa ne luam dupa vot, parca nu erau atatia neputinciosi in echipa lui Bolo, parca a luat peste 50% din voturile oradenilor, nu? Toti ce-i care sunt acum in functii de conducere in primarie si cele de pe langa ea au fost in echipa lui si in mandatul trecut. Cum naiba de majoritatea oradenilor i-au ales din nou?!
Postat 21 Februarie 2013, 13:39 de dan oradeanul
"BUGETARUL " Pantea
Asta e un fost patronas care atunci cand nu a mai avut accea la bugetul PMO a dat faliment !! Asa se va intampla si cu acest parc industrial : FALIMENTUL il asteapta !!! Pantea nu sttttie numai cu bani garla de la buget !!!!
Postat 21 Februarie 2013, 12:25 de s.
dihoreanul
cind in JB scrie de preturile la utilitati care au explodat in Oradea si bolovanul impreuna cu cetul ne jegmaneste pe fata,dihoreanul nostru continua osanalele la binefacerile aduse in urbe de gibon dar care din pacate pina in prezent nu aduc nici un beneficiu cetateanului de rind,cit luati de la primarie de-i sustineti neconditionat?
Postat 20 Februarie 2013, 13:25 de luky
Carp iii
Carp iii De 20 de ani nu mai traiesc in Oradea. Dl Pantea mia sost coleg de liceu si coleg la Trustul de constructi. Este un domn in puterea cuvintului..De ce vorbit prosti de el?
Postat 20 Februarie 2013, 13:17 de Kovács Béla
Cainii latra ursul pleaca.
Gura mica; Ce aveti ma nestiutorilor,,, Pantea are Creer si este de o omenie rar intilnita, plus omul asta a condus ceva in viata lui,, de data asta a reusit si Bolojan sa promoveze un om care nu acum isi incepe cariera, ba dinpotriva experienta lui de om trecut prin viata va aduce un plus de valoare. Si cu siguranta nu va cauta sa se inbogateasca, el are cit ii trebuie lui de acum inainte,, eu sunt pentru promovarea tinerilor dar ia sa urce toti ierarhic pe scara, avem tineri capabili dar sa faca putina experienta prima data fiind ca nu este nimic ca scoala vietii unita cu o capacitate a unei persoane.
Postat 20 Februarie 2013, 00:04 de Constructor
!?!
Alei, parcări, semafoare, bancă, minihotel, magazin alimentar cu de toate cele, cârciumă, săli cu destinaţii diverse, sedii şi birouri, depozite şi spaţii de prezentare/vânzare, personal care mişună în toate direcţiile, bodyguarzi şi curve, chelneri şi cântăreţe, tarnsportatori şi cumpărători ... etc, etc. Oglinda Oradei, pusă pe 15 ha. Iar în fruntea bucatelor şi serviciilor, aşezat Pantea Florian alias Kovacs Bela de două ori, primul la bord şi celălat la adăpost.
Postat 19 Februarie 2013, 23:14 de Carp III
Oarea doar PESEDIST o fost?
Doua mandate de consilier local PESEDIST o avut "CAMDO-DATA"? Oare nu minte? In pozele de pe la depuneri de coroane aparea ca PEREMIST? Sigur el nu-si mai aduce aminte. Ce mai conteaza pentru el partidul! Sef sa fie! Si cand te gandesti ca a fost copil sarac de la noi din Sabolciu ...
Postat 19 Februarie 2013, 21:34 de fost PRO Rector
a
poti sa pui banca in parcul industrial la fel de bine cum poti sa pui un hotel, o farmacie, un magazin....
Postat 19 Februarie 2013, 20:04 de a
pt. florin
Florin! Mult succes si multa sanatate!!!!!!. Bela Kovács.
Postat 19 Februarie 2013, 18:43 de Kovács Béla
Se întorc elefanţii !?!
Pensionarii să stea frumos acasă, la căldură ... pe internet dacă vor să mai afle ce se mai întâmplă în lume ... şi altele, cum ar fi *în intimitate şi nicidecum în public, etc, etc. Dar să iei, la vîrsta asta, caimacul de la gura lui Bolojan ... înseamnă că e ceva e putred în România ... sau numai în Oradea mai merg elefanţii în parc !?!
Postat 19 Februarie 2013, 18:32 de Carp III
?
Cum sa pui o banca in parcul Industrial??????
Postat 19 Februarie 2013, 17:15 de BMW
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON