URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2010, 11:42

Fiul adjunctului de la Jandarmi, trimis în judecată pentru trafic de droguri

Fiul adjunctului de la Jandarmi, trimis în judecată pentru trafic de droguri Sebastian Lung, fiul adjunctului Jandarmeriei orădene, Petru Lung (foto), a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Oradea sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Adrian Mircea Bot, de 21 de ani, fiul unui ofiţer MapN în rezervă, Sergiu Dumitru Diaconescu, de 22 de ani, băiatul unui patron de local din Rogerius, Raul Negru, de 18 ani, şi Sebastian Lung, de 25 de ani, cel din urmă fiul adjunctului şefului Inspectoratului de Jandarmi Bihor, Petru Lung, au fost prinşi în flagrant pe 18 februarie, în timp ce îi plasau unui poliţist al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, 30 de pliculeţe cu Special Gold, substanţă cu efect psihotrop.

În urma flagrantului, doar doi dintre ei, Bot şi Diaconescu, au fost iniţial arestaţi, la propunerea DIICOT, procurorii neavând probe împotriva celorlalţi doi tineri implicaţi. Ulterior, însă, şi aceştia au fost eliberaţi de Curtea de Apel Oradea. "În cursul săptămânii trecute, poliţiştii antidrog din cadrul BCCO Oradea au finalizat cercetările, iar procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au propus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor patru tineri orădeni", a precizat marţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În cazul în care cei patru vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 10 şi 20 de ani.

Substanţa activă a drogului Special Gold, mefedrona, cunoscută sub numele popular de "sare de baie", face parte din lista substanţelor interzise, fiind considerat drog de mare risc.

Sarea de baie a fost introdusă pe lista substanţelor interzise odată cu alte 35 de substanţe aşa-zise etnobotanice, începând din 15 februarie, prin OUG nr. 6/2010 care a completat Legea privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante.

În plus, pe 22 iulie a intrat în vigoare o nouă hotărâre de guvern, respectiv H.G. nr. 575/2010, care incriminează comercializarea şi consumul altor 8 substanţe halucinogene, care erau comercializate legal până la această dată.

Ulterior, vânzarea acestor substanţe a continuat, fiind descoperite în timpul controalelor făcute în mai multe magazine cu profil etnobotanic. "Poliţiştii antidrog în colaborare cu Garda Financiară - Secţia Bihor au efectuat mai multe controale la magazinele cu profil etnobotanic din judeţul Bihor, fiind ridicate în vederea distrugerii circa 300 pliculeţe de astfel de produse incriminate", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
bafta la toti
fiecare sa isi primeasca rasplata cuvenita exact dupa ceea ce a facut
Postat 19 August 2010, 22:43 de adi bot
Ati ajuns la sapa de lemn
Sebastian Lung Aka Morcov si Sergiu Dumitru Diaconescu aka Didi sunt niste prizatori la greu oricum daca prinzi la control A6-le lui Diaconescu gasesti pliculete >:)
Postat 04 August 2010, 16:14 de Liku
pt Mishu
exact, iar cretinii de care zici tu lucreaza la bihoreanu'.
Postat 04 August 2010, 15:52 de alex
Cretini
Cum zice Badea suntetzi niste ciumpalaci, ce conteaza cine e tata? fiul are 25 ani si e responsabil pentru faptele lui !!! Poate fi diferenta de caractere intre tata si fiu, tata cu drumul lui si fiul cu cel al lui, numai niste cretini fac asociere intre parinte si fiu !!!
Postat 04 August 2010, 12:39 de Mishu
epoleti de alcoolic
Hai lasati textele, ca stie toata lumea, cum e fiul asa si tatal, sesesh si afemeiat la greu. Nu e de mirare ca juniorul a ajuns sa traga pe nas, de mirare e ca nu l-a putut salva taticu...
Postat 04 August 2010, 01:06 de obsy
buna
Nu va mai bagati inseama aiurea. Pastrativa ideile pentru voi nu tot ce scrie in ziar este adevarat oricum nu stiti adevaru.Stima si Respect pentru Familia Lung NOROC
Postat 03 August 2010, 17:18 de xxx
pt "avocatul" jegosilor
sa scrie de fiu-sau, nu sa tot il bage in fatza pe lung. sunt convins ca l-a crescut bn pe ala mic, dar daca a ales un anturaj gresit, e treaba lui. sa mearga la gherla, daca e adevarat. apropo, cap sec esti tu, fraiere.
Postat 03 August 2010, 15:04 de @@cititor
jegos e cine zice
da nu-i tata-sau, ba, ci fi-su, pe care se presupune ca l-a educat, cap sec. Dar daca l-a crescut de smecher, ca d-aia are tata epoleti sa dea bani multi de buzunar si masina la scara, ca sa aiba baiatul bani de prafuri, atunci e treaba lui.
Postat 03 August 2010, 13:53 de @cititor
luati laba jrgoasa de pe epoletii lui lung
sa va fie rusine ca va tot luati de om adevarat. ce-ar fi daca si noi, cititorii, v-am reprosa non-stop ca tatal directorului vostru a fost colonel de securitate? fiecare raspunde pt faptele lui. lung e un tip ok si ar fi cazul sa-l lasati in pace.
Postat 03 August 2010, 13:16 de cititor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON