URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2019, 13:36

Finanţele au dat raportul prefectului, fost şef al AJFP Bihor: Au crescut încasările la buget şi sumele recuperate prin executări silite

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit unui raport de activitate prezentat miercuri, în reuniunea Colegiului Prefectural condusă de prefectul Ioan Mihaiu, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor a înregistrat în primele 7 luni ale anului curent o creştere cu 54,22% a încasărilor la bugetul de stat, cu 787,247 milioane lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, suma totală strânsă în judeţ pentru bugetul statului în această perioadă fiind de 2,239 miliarde lei.

Cea mai mare creştere, de 58,48%, a explicat directorul adjunct al AJFP Bihor, Marius Fandly, s-a înregistrat la bugetul asigurărilor sociale, pentru care s-au colectat cu 318,22 milioane lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Explicaţia acestei creşteri, a precizat directorul adjunct al AJFP Bihor, constă în faptul că din noiembrie 2018 administrarea fiscală a contribuabililor mijlocii a fost preluată din nou la nivel judeţean, după mai mulţi ani în care această activitate s-a derulat la nivelul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice din Cluj.

Pe de altă parte, potrivit raportului, au crescut şi încasările de la contribuabilii mici, cu suma de 259,20 milioane lei, adică 17,88% mai mult decât în primele 7 luni din anul precedent.

Directorul adjunct Marius Fandly a mai arătat că încasările la bugetul de stat au crescut şi din activitatea de executare silită a datornicilor, din 1 ianuarie 2019 până la 31 iulie 2019 fiind emise 38.220 somaţii de plată pentru o sumă totală de 402,41 milioane lei, 24.029 popriri bancare în valoare de 240,46 milioane lei, 2.654 popriri la terţi în valoare de 59,91 milioane lei, precum şi 495 sechestre pentru bunuri mobile şi imobile în valoare de 56,62 milioane lei.

Fost director al AJFP Bihor, prefectul Ioan Mihaiu a lăudat bilanţul foştilor colegi, arătând că încasările la bugetul de stat sunt în creştere continuă de mai mulţi ani, dar în continuare gradul de colectare este scăzut în comparaţie cu celelalte state ale UE.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
o stire ar fi fost ...
ca (colegu) sa-l informeze pe prefect si prefectul la randul lui pe topmodelul de la finante despre batjocura legislativa instituita prin oug 43 in sectorul constructiilor si faptul ca nenorocitii care platesc aceste taxe nici macar nu le-au putut calcula si declara in termen datorita incompetentei celor care legifereaza si iau decizii fara a gandi...jegurile din ministere ar trebui doar sa lasa mediul privat sa functioneze si sa inceteze cu reglementarile peste noapte pe care nu sunt in stare sa le gandeasca pana la capat sau sa vada implicatiile incompetentei lor.
Postat 28 August 2019, 15:34 de Traian
cee???
ce tari suntem ca am adunat banii de la palmasi ! ce sa zic? Pe cand un raport cu simplificarea, eficientizare si/sau eliminarea birocratiei? hhhaaaaaaa??? Sa ma iertati, dar pentru contribuabil nu e o stire de lauda. Sau e pentru bugetari??
Postat 28 August 2019, 15:09 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON