URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2019, 12:18

Filmuleţ șocant, distribuit pe Facebook: Un adolescent din Oradea şi-a asmuţit câinele pe o pisică şi a filmat în timp ce era ucisă (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O înregistrare făcută de un adolescent orădean în care acesta îşi filmează câinele în timp ce fugăreşte şi ucide o pisică a stârnit indignarea iubitorilor de animale care au distribuit masiv postarea pe Facebook, cerând autorităţilor judiciare să ia măsuri împotriva lui. 

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de mai mulţi cititori consternați de cele întâmplate. În înregistrare se vede cum tânărul scutură un copac în care pisica se refugiase din calea câinelui. La un moment dat, aceasta cade, încearcă să scape, dar este prinsă şi ucisă de câine.

Potrivit internauților, filmuleţul ar fi fost postat pe Facebook chiar de proprietarul câinelui, despre care spun că se numește Vlad M. și este elev la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, cu menţiunea "aşa stăpân, aşa câine”.

"Şi-a asmuţit câinele pe o biată pisică, pe care a ucis-o. Comentariul lui la acest video a fost "aşa stăpân, aşa câine". Să înţelegem că a recunoscut singur că e criminal în devenire. V-aş ruga să distribuiţi în toate grupurile, ca toată România să-i cunoască fapta", scrie o orădeancă, reproducând filmarea și postând imagini cu profilul adolescentului în cauză. Aceasta a mai menționat și că persoana „care a postat iniţial a fost ameninţată şi constrânsă să şteargă filmuleţul”.

Întâmplarea s-ar fi petrecut în cursul zilei de luni. Marți, adolescentul şi-a închis contul de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, a anunţat, miercuri, că poliţiştii au declanşat deja o anchetă în caz. "Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Oradea s-au autosesizat în urma postării apărute în mediul online şi efectuează verificări urmând ca în funcţie de rezultat să se dispună măsuri legale", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, comisarul şef Dinu. 

Legea 205/2014 privind protecția animalelor sancţionează actele de cruzime asupra animalelor şi prevede o pedeapsă de la 3 luni la 1 an de închisoare sau amendă pentru "uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept", lăsând la latitudinea instanţei şi posibilitatea de a dispune ca pedeapsă complementară autorului interdicţia de a deţine animale pe o perioadă de la 1 la 5 ani.

Vezi mai jos înregistrarea. Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
teoretic nu e la prima fapta
Pe prima nu o filmezi... Dupa ce "iese treaba" de cateva ori si ai "antrenament", apoi iti dai seama ca faptele tale de "vitejie" nu sunt cunoscute de nimeni. So, what's the point...? Daca tot o fac, sa o fac in asa fel sa o vada si altii, sa am cu ce sa ma laud... O sa scape ieftin, nici nu stiu daca are 14 ani. Poate, totusi, o sa invete ceva din lucrul asta. Am surprins o discutie in urma cu cateva zile intre doi adulti, trecuti de 40 de ani, in care unul zicea ca o sa-si cumpere o arbaleta sa omoare pisicile care-i tranziteaza curtea. Deci se poate si la alte varste, fara nicio problema. La educatia din scoli, suntem deficitari, cei 7 ani de-acasa lipsesc! Incep sa apara "reclame" cu hraneste-ti copilul la san sau petreceti cat mai mult timp cu copilul dvs, pe langa alea cu spalatul pe dinti si bautul de apa. Nu avem nicio sansa atata timp cat punem pe primul loc religia in detrimentul educatiei si stiintei. Ascultam de elucubratiile unor asa-zisi lideri religiosi, care fac politica in loc sa-si vada de treaba lor. La revedere, stupid people!
Postat 28 Martie 2019, 06:57 de Kid
Copil cu handicap mintal
Un prost redus mintal ...cam asta este descrierea unui labar ca ăsta! Dacă unul din caucazienii mei iar scutura de gât ciobanescul german cum ar fi ? Iar plăcea oare sa si vada câinele rupt de un caucazian de 110kg si 95 in greaban?...cum crezi ca s a simțit proprietarul pisicii care poate era un copil? Esti un copil f prost ...
Postat 27 Martie 2019, 20:07 de Adrian_Preda
Educatia
Tot mai multi dezaxati printre copiii din ziua de azi. Unul a spanzurat o pisica, altul a dat foc uneia, asta cretinul o da jos din copac ca sa o omoare Cum poti sa simti o placere cand ucizi sau torturezi un animal lipsit de aparare? Criminali in devenire, ce mai.... Un imbecil caruia merita sa-i faceti numele public, poate daca isi primeste ocarele binemeritate invata ceva...
Postat 27 Martie 2019, 13:13 de Cata78
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON

Atenție, conținut explicit, interzis minorilor. Prin continuarea navigării, vă asumați că aveți peste 18 ani.