URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2011, 11:33

Filialele PNL şi PSD Bihor vor semna protocolul de colaborare direct la Bucureşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii filialelor PNL şi PSD Bihor vor semna protocolul de colaborare a celor două partide în plan local, marţi, 22 februarie, de la ora 15.30, la sediul PSD din Bucureşti. "Semnarea protocolului era programată pe mâine (n.r. vineri), dar era greu de ajuns acolo în timp util, mai ales cu mijloacele de transport pe care le avem astăzi", a declarat senatorul Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor joi într-o conferinţă de presă.

Popa a explicat că, deşi negocierile pe marginea protocolului s-au ţinut la Oradea, semnarea acestuia se va face la Bucureşti pentru a întări litera acestuia. "Probabil semnarea se va face sub oblăduirea tătucilor noştri de la Bucureşti", a spus senatorul. Liderul PNL Bihor a lăsat să se înţeleagă că măsura a fost luată "pentru a elimina orice moft sau orgoliu din partea vreuneia dintre părţi".

Candidaturi pe sondaje

Cornel Popa a mai spus că protocolul care va fi încheiat la nivel central între PNL şi PSD nu va împiedica cu nimic buna funcţionare a alianţei PNL-UDMR existente în plan local la nivelul judeţului Bihor. "Protocolul cadru nu exclude alte alianţe, decât cu PDL", a declarat Popa.

În ceea ce priveşte înţelegerea făcută cu social-democraţii bihoreni, senatorul a afirmat că viitorii candidaţi la alegerile locale ai alianţei PNL-PSD vor fi aleşi pe baza cifrelor din sondajele de opinie. "Va trebui să discutăm la rece şi să vedem cine are şanse mai mari, pentru că în politică trebuie să îl alegi pe cel câştigător", a spus senatorul.

Bolojan pentru Primărie

Conform înţelegerii făcute, în cazul în care unul dintre partenerii alianţei câştigă postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, respectiv cel de primar de Oradea, unul dintre posturile de vicepreşedinte, respectiv viceprimar va reveni partenerului de alianţă.

"În ceea ce priveşte candidatul la Primărie, Ilie Bolojan nu va avea probleme. Va fi mai mult decât firesc ca cele două formaţiuni să susţină acest candidat. Pentru Consiliul Judeţean nu ştiu să spun deocamdată un nume", a declarat Popa.

Senatorul de Bihor a mai spus că alianţa PNL-PSD a fost aprobată de Delegaţia Permanentă a filialei cu unanimitate de voturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
replica la PeNaLii preteni galbeni pishatii
@ANi DIICOT ai dreptate pretene galben in tot ceea ce ai afirmat despre PSD Bihor.NO COMMENT@Claude galben penal am votat cu Mircea Geoana PSD ,sunt un roman simplu cu nick name-ul Romanul Simplu si scriu pe acest forum al saptamanalului Bihoreanul cu multi ani inaintea ta.@Claude mai ai de scris romane intregi pe forumurile locale @Oradean ai dreptate in afirmatii ma cheama Gheorghe da a Vishliului nu a ,,Chistului ``.@Oradean familia mea este saraca si cinstita nu penala,poate crezi ca m-ai gasit @oradean ?dar si eu @Romanul Simplu am sa te gasesc, ca sa-mi demonstreazi ca cei jigniti de mine sunt cinstiti,drepti si morali si fac ceva pentru poporul roman simplu drept sarac cinstit truditor pentru o bucata de piine si pentru tara noastra ROMANIA, si nu-mi veni la mine @Romanul Simplu cu amenintzari ,,sa te linistesti....pentru tine poate fi prea tirziu`` @Oradean am sa te caut si in gaura de sarpe ,si in originile tale am sa te caut si am sa te gasesc FERESTE-TE de @Romanul Simplu,nu-i sta in calea . @Oradean baga la cap ,,Omul nedusmanit este un nimeni`` sa-ti para bine bah @Oradean ca te-ai ales cu un nou dusman @Romanul Simplu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Februarie 2011, 21:32 de Romanul Simplu
Desteapta-te, romane!
Place sa nu, Bolovanul va mai ramane un mandat. Cu siguranta, liberalii vor renunta la serviciile lui Tarle, iar Cornel Popa isi va asuma candidatura pentru Consiliul Judetean Bihor. PSD-ul iesind din cursa, vom asista la o disputa intre PNL si PDL pentru cele doua functii cheie ale judetului. Ramane de vazut ce joc va face promotoarea prostitutiei politice, UDMR. Bolovan contra Ghilea, respectiv Popa contra Seremi, dispute intermediate de cuplul udemerist Rozi-Kiss. Nu sunt excluse surprizele. Rozi sa devina primarita sau Kiss presedintele Consiliului Judetean, totul depinde de modul in care va fi modificata legea electorala si de prezenta la vot. La o prezenta la vot de 80%, surprizele udemeriste sunt excluse. Desteapta-te, romane!
Postat 18 Februarie 2011, 18:05 de Apolitic.
@Romanul Simplu
Romane, alias Gheorghe a Chistului, nu mai folosi cuvantul penal,atata timp cat in familia ta sunt intr-adevar penali. Te-am gasit, Romane! A sosit timpul sa te linistesti, altminteri, toti cei jigniti de tine vom uita ca esti bolnav si dus de acasa. Lasa politica in seama celor care au discernamantul minim sa faca politica. Asculta-ma, Romane, azi, deoarece, maine pentru tine poate fi prea tarziu!
Postat 18 Februarie 2011, 17:46 de Oradean.
Romanul Simplu
Esti tipic Romanul Simplu care l-a votat pe Basescu cu ai lui, dar pe langa asta esti si analfabet, asta e grav, sunt sigur ca tu esti PSD-ist, iar in cabina de votare ne stiind sa citesti ai pus stampila pe PD. Sa nu mai folosesti Romanul Simplu, sa folosesti Sunt Romanul Analfabet Si Prost, si nu vreau sa te jignesc tare penttru ca a-si putea..
Postat 18 Februarie 2011, 09:48 de Claude
Partidul Scursorilor Decazute
Auzi! PSD-istule! Cred ca tu confunzi PSD-ul cu PNL-ul! Daca vrei sa faci ceva si te dai asa de mare-n gura, scotand atatea p...li pe dansa incat ma mir ca nu te-ineci, baga-ti tot, dar absolut tot ce ai de bagat, in gura lui MANG! Fa ordine in partidul tau de kakat, mai ordinar si mai **** ca PSD nu exista! Voi astia v-ati f..t colegii, i-ati batjocorit, ati pus pe scaune numai betivi, vagabonzi si kurve penale! Sa ziceti mersi ca in Bihor ati fost acceptati de PNL si sa nu credeti ca " din dragoste" ca doar stie toata lumea ca partidul lui Manga si al Beizadelei CHR nu face nici doua parale! Ati vrea voi sa aveti macar 10% din oamenii P.N.L.-ului! Cand vei putea da suturi in fund la gunoaiele din PSD, revino si stam de vorba!
Postat 17 Februarie 2011, 20:28 de ANI DIICOT
replica la articol
BAH Popa Cornel Ciordel da-te bah fereacului cu partidul tau de PeNaLi nu vrem membri simpli de PSD nu vrem ca pareidul tau de penali sa ne dicteze ce si cumsa votam, SA FOUTI PE MATA Popa Cornel Ciordel cu filiala ta cu tot de PeNaLi Bihor de penalii pouscariashi :))=))BAH Ciorde le Cornele sa te voteze penalii tai in frounrte cu senatorul PSD Ioan Mang pentru ca noi membtri simpli de PSD nu te votam,nah sa foutzi pe mataa care ter-o facut bah Cornerle Ciordele bagamiash poula imn goura ta pe romanedste spous.:))=))BAH Cpornele Ciordsele i-a mai fu-te tu dreaculucu partidul tau de poponari,cu Antronescu poponaru homalaul homosexualu foputetzai pe matasa in goura Cviodele Cornele :))=))BAH Ciordele Cornele poponele daca crezi ca PSD Bihor capitulewaza asa usor te inseli bah !foutetzaoi pe mata de PeNaL.:))=))BAH Cornele Ciodele du-te bah in piuzda ;la mata de PeNaL n8u bne com anda in Bihor ,sa dfoutzi per mataaaaaa aceeea p[adureanxca care bte-o facuirt :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 17 Februarie 2011, 13:23 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON