URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2010, 13:31

Familia fetiţei de 5 ani care a murit în spital a depus plângere penală împotriva medicilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mama micuţei, Delia Scorţe, a declarat pentru BIHOREANUL că avocatul familiei, Bogdan Meşter, a depus, în cursul zilei de marţi, o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, acuzându-i pe cei doi medici care s-au ocupat de cazul micuţei de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

"O să cerem şi suspendarea doctoriţelor Georgeta Călinescu, cea care s-a ocupat de Patricia, şi Ildiko Lenard, cea care a internat-o, pentru că nimeni nu i-a făcut nicio analiză. Aşteptăm şi rezultatul autopsiei, să vedem cauza morţii, dar e evident că cei de la Spitalul de copii ar fi trebuit anunţaţi mai repede. Nu s-a respectat procedura", a spus Delia Scorţe.

Trupul micuţei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Bihor, pentru efectuarea necropsiei. Avocatul familiei, Bogdan Meşter, a explicat că în opinia lui, este vorba de un caz clar de malpraxis, deoarece micuţei i s-a administrat doar algocalmin, şi nu antibiotice, aşa cum se procedează în asemenea situaţii, şi a fost dusă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu în ultima clipă, când nu se mai putea face nimic.

"Ildiko Lenard i-a făcut internarea micuţei fără a-i face vreo analiză medicală şi chiar l-a ameninţat pe tatăl său când i-a cerut să facă ceva, iar Georgeta Călinescu, medicul care s-a ocupat de Patricia, a tratat-o cu algocalmin când fetiţa avea febră 42", a declarat BIHOREANULUI avocatul Bogdan Meşter.

Pe de altă parte, dr. Claudia Cladovan, directorul medical al Spitalului Municipal Gavril Curteanu, a confirmat că la ora la care a ajuns micuţa în unitatea spitalicească pe care o reprezintă, nu se mai putea face nimic pentru ea. "Starea ei a fost extrem de gravă, era în agonie, în şoc endotoxinic", a afirmat dr. Cladovan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Fara fumige... "Cristi(na)"!
I. Detalierea, în comunicatul DSP Bihor, a tratamentului medicamentos specific administrat, sau explicarea "plimbatului" bolnavei, în mod nejustificat dpdv medical și fără o implicare conforma a medicului de caz, necesita așteptarea rezultatelor finale, ale autopsiei? II. Are, din păcate, dreptate Președintele Băsescu: "Vom fi 16 milioane de romani"! Bine ca avem centurii de inspectori, (prea) BINE bugetate, nu putini fiind și cadre didactice universitare! III. Unora ca Cristi(na): încercați sa nu va faceți de ras (și) profesia! PS Sper ca adevărul sa nu fie "îngropat" și în acest caz!
Postat 28 Mai 2010, 15:25 de stefan
Este mare pacat...
Insa eu cred ca pana nu este gata rezultatul autopsiei micutei,atat parintii cat si noi cei ce ne dam cu parerea,nu suntem in masura sa catalogam si sa ne dam cu presupusul in ceea ce s a intamplat,desigur,nu ne opreste nimeni sa aruncam vina de la unii la altii insa in acest moment cu totii vorbim in necunostinta de cauza!!! D zeu sa o odihneasca si fie ca adevarul sa iasa la iveala in primul rand pt linistea parintilor acelui ingeras care cauta un raspuns disperat in acest moment desi,nimeni si nimic nu le poate alina din durere! Sincere condoleante familiei!!!
Postat 28 Mai 2010, 00:11 de cristina
Tratamentul corect si complet?
Cine ne poate comunica, care era tratamentul corect si complet, care trebuia aplicat și care ar fi dus la salvarea fetitei? Poate cineva de la Catedra de "Igiena" a FMF Oradea.
Postat 27 Mai 2010, 23:23 de stefan
Juramantul lui Hipocrate. Varianta "potocalie".
I. Jur! Voi indura îngrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cât ma vor ajuta puterile și mintea, și ma voi feri sa le fac orice rău și orice nedreptate..." Jur! Daca voi respecta acest legământ fără sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata și de meseria mea, pururi cinstit de ceilalți; iar dacă îl voi nesocoti și voi fi un sper jur merit sa am o soarta dimpotriva! 1. Ținând seama de starea grava a fetitei, ce a făcut medicul de la Spitalul municipal, care a preluat cazul, pentru a opri o transferare inutila, la celalalt spital? Care or fi fost motivele pentru care părintele a luat aceasta decizie? O fi fost "ajutat"? II. ref. afirmații "șocata", "anca" & "doctor": 1. Ce bine ar fi ca UNII medici, sa aibă doar pacienți sănătoși! La externare... fiecare cu imunitatea sa! 2. DSP Bihor ce acțiuni preventive de masa EFICIENTE, a desfășurat, în ultimii ani, pe linie de toxiinfecții alimentare, demne de a intra într-un curs de "Istoria medicinii", sau de "Statistica ...mai ceva ca în Epoca de aur"?
Postat 27 Mai 2010, 23:01 de stefan
vreau sa ne realatati
cati oameni mor de toxinifectie.sincer familia isi varsa amarul unde nu trebuie............sau cati oameni mor de cancer si medicul nu POATE FACE nimic bola ii macina secunda cu secunda hai sa i dam pentru malpraxism , haideti sa i crucificam......sunteti penibili, oamenii bolnavi cu incarcatura negativa energetica.....MI A MURIT copilu sa l omoram pe medici.........penibili, cu probleme serioase psihice, pericol social!
Postat 26 Mai 2010, 13:13 de socata
vinovati
de ce davidescu si foncea sau invers, ordinea nu conteaza, au inchis laboratorul de analize medicale? de ce in 4 ani de mandat cei doi nu au investit niciun leu in acest spital in timp ce la tbc se cumparau vitamine si' unsori de reuma' de miliarde de lei? de ce au fost lasati medicii sa lucreze in conditii greu de descris in cuvinte iar bolnavii sa incerce sa-si vindece bolile printre gongi, igrasie, ploi prin tavan si mult, mult frig. de ce copii bolnavi au trebuit sa indure toate astea? de ce va faceti ca nu vedeti domnilor ziaristi aceste aspecte? pentru voi toate astea nu conteaza. conteaza doar ca davidescu sau foncea si-au pierdut functiile. si copilul asta poate e o victima a acestor doi indivizi.
Postat 25 Mai 2010, 22:47 de medic din spital
@Bill
dragule bill, te poti alatura si tu pacientilor ... si mai vedem ce grad de handicap ai... poate esti recuperabil...poate nu, cine stie? Tu stii? (ca prea le stii pe toate!- Toata lumea stie azi medicina si medicii nu-si mai au rostul)
Postat 25 Mai 2010, 20:47 de doctor
aaaaaaaaaaaaaaa!
Intoxicatia alimentara (toxiinfectia alimentara) este o afectiune datorata consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau parazitii. Cum sunt contaminate alimentele? Alimentele pot fi contaminate prin urmatoarele metode: - pe parcursul procesului de preparare. In mod normal organele si tesuturile animale pot fi colonizate de diferite tipuri de microorganisme (in special la nivelul intestinelor), astfel ca acestea pot contamina persoana care manevreaza carnea - pe parcursul cresterii si anume in cazul fructelor si legumelor, care pot fi contaminate mai ales daca sunt folosite ingrasamintele naturale sau daca este folosita irigatia cu apa dintr-o sursa contaminata - in timpul procesului de preparare al alimentelor si anume in cazul persoanelor care sunt purtatoare a unui tip de microorganism (de exemplu stafilococ) sau in cazul persoanelor bolnave, care de asemenea pot contamina alimentul - prin contaminare din mediul inconjurator, cu microorganisme patogene care se pot gasi in praf, pamant, apa. Dintre aceste microorganisme amintim Cryptosporidium parvum (un parazit), Clostridium botulinum (bacterie care provoaca botulismul) sau Clostridium perfringens (o bacterie care in cazuri grave poate provoca diaree sanghinolenta).
Postat 25 Mai 2010, 19:32 de aaaaaaaaaaaa!
esti o mama ratata ca cultura pericol social
Antibioticele nu sunt folosite in mod normal pentru tratarea salmonellozei, deoarece salmonella nu raspunde de obicei la antibiotice si medicamentatia poate intarzia indepartarea bacteriei din corp. Dacă e să uităm de ironie, cuvântul "antibiotic" din latină se traduce: "împotriva vieţii".
Postat 25 Mai 2010, 19:26 de anca
atentie mame hraniti va coilul sanatos nu cu antibiotice sau mamle eviati antibioticele
Un studiu efectuat de specialisti canadieni pe un esantion de 12.082 de copii si publicat in US Journal Chest, arata ca bebelusii sub un an, tratati cu antibiotice, prezinta un risc dublu de a se imbolnavi de astm, fata de cei carora nu li s-au administrat antibiotice. Cercetatorii au constat ca, in plus, acest risc se poate pastra pina tirziu. Devine din ce in ce mai evidenta conexiunea dintre utilizarea antibioticelor in copilarie si astmul infantil, sugereaza studii medicale.
Postat 25 Mai 2010, 19:21 de antibioticele
in Marea Britanie
propun ca in Marea Britanie parintii sa raspunda penal de educatia copiilor pana la varsta de 16 ani inchisoare de la 12 ani de cine tine educatia in ce priveste regimul alimentar ? de medici? daca tu te numesti mama de vina sunt cei de la protectia copilului impreuna cu familia ta sa fereasca D zeu sa va mai dea copii, atibioticele distrug imunitatea se dau in cazu de viata si moarte, dar fetita trebuie sa lupte ....fetita s a simtit bine si brus i s a facut rau toti care isi dau sufletul trec prin aceste simtome.......practic ea era pregatita sa si ia la revedere de la voi........dar tu mama OARBA spiritula nu ai inteles nimic.......NIMIC zero spiritual sunteti, nu aveti credinta.......altfel nu erati loviti asa de rau..........si nebuna vei fi tu, vei umbla pe strazi stigandu ti copilul l ai omorat cu un CREMES.....halal mama! mai existi?
Postat 25 Mai 2010, 19:11 de anca
@bill
Deci in opinia ta , parintii nu au nici o vina ca i-au dat prajitura cu salmonella doar doctorii sint de vina ca nu au putut salva copilul de parintii inconstienti . Sint sigur ca parintii nu au vrut sa faca ceva rau copilului lor dar la fel sint de sigur ca nici doctorii nu au vrut sa ii faca ceva rau . Pur si simplu organismul plapind si firav fetitei de 5 ani nu a rezistat la atacul infectiei la fel de bine cum a rezistat organismul celorlalti adulti otraviti . In general Pacientii isi abuzeaza corpul cu mincare otravita , cu nicotina din tigari si cu alcool pina isi duc corpul in ultimul stadiu si apoi cind nu se mai poate face nimic dau in judecata doctorii pentru bani . Rusine lor si rusine avocatilor care incearca sa faca bani din aceasta tragedie .
Postat 25 Mai 2010, 17:08 de rick
verifica
Doamna Elena Marinescu , Va rog frumos sa verificati afirmatia cum ca la copil nu i s-au dat antibiotice , doar algocalmin. Pare a fi falsa aceasta informatie pe care o aveti de la avocat . Verificati din surse independente si apoi reveniti .
Postat 25 Mai 2010, 17:02 de anonim
@anca
draga, esti dusa cu pluta. Nu ar strica sa te tratezi. eventual la cei care au ingrijit-o si pe fetita, poate scapa lumea de o nebuna.
Postat 25 Mai 2010, 16:58 de bill
caz similar
a fost cazul fetitei ucise la banca de mobilier normal ca instanta alege pedeapsa cea mai usor de suportat dar cum ati vazut penal cu privare de libertate nu a raspuns nimeni...nu toti rezistam in fata legii...societatea considera pedeapsa cea mai grea prin care trece un vinovat este constiinta sa te poti ierta pe sine stiind clar ca puteai opri, evita moartea ei..........sper ca toate mamle , tati si bunicii sa inteleaga ca prea multa lacomie din Dragoste ucide............salvati copii, iubiti cu adevarat!
Postat 25 Mai 2010, 14:28 de un caz similar
da plangere penala
se poate invoca si mamei ea raspunde pentru ce da in gura copilului....atentie medicii raspund pentru ceva realativ? ei nu dau viata o salveaza daca pot, practic noi bolnavii suntem cobai, ei nu au de unde sa stie cati anticorpi avem, cum reactionam e ca si astrologia, medicina nu este o stiinta exacta mai ales la toxinfectii, stiti cate bacterii traiesc in organismul nostru?.........dosar penal i as dechide eu mamei personal cum sa dai unei fetite de cinci ani OUA ca la un adult........atentie va ucideti copii fara sa realizati ce faceti.....si s au mai imbolnavit inca opt persoane? mancati voi si pe urma dati copilului.......e logic.....nu va ucideti copii din neglijenta ! salvati
Postat 25 Mai 2010, 13:48 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON