URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2019, 18:30

Elevi bihoreni, premianţi la un concurs naţional organizat la Iaşi, pe tema normelor de protecţie a muncii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultate meritorii pentru elevii bihoreni participanţi la a şaptea ediţie a concursului naţional "Ştiu şi aplic", organizat de Inspecţia Muncii şi de Ministerul Educaţiei, pentru verificarea cunoştinţelor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în rândul tinerilor din ciclul liceal, clasele IX-XII.

La ediţia din acest an, desfăşurată la Iaşi, locul I a fost obţinut de un echipaj de la filiera tehnologică a Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea, format din Bianca Scorţea şi Karina Kadas, iar o altă echipă, formată din Laurenţiu Cătălin Dan şi Oana Elena Popa, de la Colegiul Naţional Avram Iancu din Ştei, a obţinut premiul III.

De asemenea, un echipaj de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea, format din Mihai Româneac şi Alexandru Marius Vlaicu, a obţinut un premiu special, la fel şi doi colegi ai lor de la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei, alcătuit din Sebastian Diniş şi Sergiu Soran, şi alţi doi de la Colegiul Naţional Avram Iancu, tot din Ştei, format din Radu Alexandru Pele şi Maria-Emilia Grămadă.

Concursul "Ştiu şi aplic" este organizat în România în condiţiile în care se consideră că introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar este o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate.

Potrivit ITM Bihor, statisticile actuale arată că tinerii lucrători din Uniunea Europeană au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze, între care lipsa de informare, lipsa de experienţă şi lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători prin informarea şi educarea tinerilor.

Scopul concursului este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

La ediţia din acest an a concursului au participat 250 de elevi din 30 de judeţe, competiţia desfăşurându-se în două etape:"Cât ştim despre securitatea şi sănătatea în muncă", probă scrisă, şi "Identifică riscurile, stabileşte şi alege corect echipamentul individual de protecţie", probă practică, în cadrul căreia concurenţii au identificat riscurile la locurile de muncă şi au ales echipamentele individuale adecvate pentru protecţia muncii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON