URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2011, 11:39

Ei sunt cei care au primit rinichii poliţistului criminal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicii de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj au trebuit să selecteze doi din cei cinci pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare pentru a primi rinichii prelevati de la poliţistul Gabriel Venter, cel care şi-a împuşcat părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, iar în urma testelor de compatibilitate, au stabilit că aceştia vor merge la Nina Radu, 34 de ani din Medgidia, şi Andrei Ratcu, 17 ani, din Bucureşti.

Adolescentul s-a arătat foarte bucuros că a fost selectat de medici pentru operaţia de transplant şi speră că viaţa lui se va schimba radical. "Vreau să fac transplant ca să scap de dializă. Este foarte greu să faci dializă fiindcă toată viaţa ta este legată de aparate. De trei ori pe săptămănă mergeam la spital să fac dializă, iar între şedinţe nu puteam să merg departe de casă", a declarat ziariştilor Andrei Ratcu. "Nu mă deranjează că rinichiul este de la un criminal. Multumesc familiei acestuia. Nu mă interesează decât sănătatea mea", a mărturisit Andrei Ratcu.

La rândul ei, Nina Radu a spus că aşteaptă de o lună să primească un rinichi nou. "Vestea am primit-o cu mare bucurie, dar sunt surprinsă în acelaşi timp. Este destul de repede pentru mine. Am descoperit boala în 2007, total întâmplător cu ocazia unor analize", a spus femeia.

"În cei 43 de ani de meserie de foarte puţine ori am fost pus în faţa unui astfel de fapt, în care păcatul poliţistului tinde să fie răscumpărat prin gestul surorii sale de a-i dona organele", a spus reputatul profesor Mihai Lucan, cel care a efectuat operaţia de transplant.

Ficatul poliţistului a ajuns la un bărbat de 57 de ani, din Teleorman, care suferea de ciroză. "Parcă l-aş fi apucat pe Dumnezeu de picior", a spus bărbatul, nevenindu-i să creadă că a primit, în sfârşit, ficatul care i-a salvat viaţa.

Poliţistul Gabriel Cristian Venter şi-a împuşcat părinţii pentru că nu erau de acord cu iubita lui, după care s-a sinucis. Pentru că a ajuns la spital în moarte cerebrală, medicii au prelevat de la el mai multe organe şi ţesuturi care vor ajunge la cinci oameni.

Deşi sora sa şi-a dat acordul pentru prelevarea cordului, ficatului, rinichilor şi corneei, medicii nu au mai prelevat inima fiindcă nu au găsit un receptor compatibil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
radiatiile nu sunt sanatoase cine le intretine?
P.S.: trebuie sa te anunt ca s-a inventat intre timp electricitatea, apa calda, iar televizorul nu este unealta diavolului... da dar nu in Dormitor :)) deci hai sa privim natural unde va dosriti in PUSCARIE sau in natura , ce va doriti oxigen sau radiati: OMUL UCIDE OMUL tot ce e mult facut de om dauneaza:))) SANGELE inseamna viata se doneaza in caz de razboi atat, in rest respectati va , iubiti va nu va bazati in timp de PACE. de multe ori ma intreb nu este mafie si intre medici, nu sunt ucisi oamenii nevinovati sub pretexte sociale, Dretataea nu reflecta si realitatea intodeauna .
Postat 19 Iunie 2011, 09:49 de @Montesquieu
eu nu iau antibiotice
manac ff mult USTUROI (otrava) antibiotic natural, manac marar sa mi cresca silicoanele dar platiti si va mai spun:)) pe care il tine stomacu sa mi dea MMMMMM si in CUUUU il astept ORICAND , e ff isor sa ti bati joc de altii dar tu REZISTI la ceva NATURAL nu artificial, asta nu intelege OMUL ca evolutia trebuier sa fie natural de aceea gandim ca soareci de laborator si nu ca omul sanatos ca lasam pe altii sa gandesca pentru noi. DECI usturoi, ceapa, ardei iute, aloe, afine, coacaze si alte alimente curata lasati BEREA, COLA, astae sunt pentru MUIERI manechin.
Postat 19 Iunie 2011, 09:31 de @Montesquieu
stefan.tembelul
desertaciunea desertaciunilor este aceea ce nu crezi niciodata ca este cu adevarat.
Postat 19 Iunie 2011, 05:00 de stefan.tembelul
@anca
@ Anca: presupun ca in aceeasi logica este pacat sa faci transfuzie de sange, poate chiar si administrarea de antibioetice, sperand intr-o moarte naturala cauzata de o afectiune minora dar netratata... P.S.: trebuie sa te anunt ca s-a inventat intre timp electricitatea, apa calda, iar televizorul nu este unealta diavolului...
Postat 18 Iunie 2011, 22:01 de Montesquieu
Incredibil
Din punct de vedere bioetic este strict interzis dezvaluirea identitatii primitorilor! Nu pot sa cred ca citesc asa ceva...
Postat 18 Iunie 2011, 21:52 de Montesquieu
doctori sunt nebuni parerea mea
sa te crezi D-zeu nu este acceptabil, vor fi marcati cei cre au primit organele, dar e vina celor care au acceptat ,nici vorba eu nu accept organele NIMANUI, o viata am nu zece, noi trebuie sa invatam sa ne pretuim viata nu sa ne lasam pe mana celor care se joaca de a D-zeu, cand aud famili care isi ucid copii fugind la medic ma ingozesc, sa faci unui copil de nici 4 ani operatii pe creier cand el psihologic si imunitar nu e pregatit pentru durere si ironie tot moare copilul, legea e asa de aiurea fantastic, OMUL ucide omul intodeauna asa va fi, foarte rar vom fi lasati sa murim natural .
Postat 18 Iunie 2011, 16:49 de anca
hm
ciudat ca persoanele care au primit organele din politistul asa zis criminal..nu exista o intimitate a celor care au primit organele? daca la randul lor devin criminali datorita faptului ca ceva reactie chiiimmmiiiccccaaaa ii transforma si pe ei...uuuuuuuuuu aaaaaaaaaa...mah in locul lor nu-mi dezvaluiam identitatea decat atunci cand cei de la DISCOVERY, vroiau sa faca un mare reportaj...din care datorita organelor unui politist, foost pooolitist de fffrrrrrontiera...pana in 2009 incep sa simt ceva straniu.... la la la la la lai lai lai lalalalala
Postat 18 Iunie 2011, 12:51 de marcell
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON