URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2015, 17:17

E oficial: Primarul Oradiei va deveni secretar general al PNL. Bolojan: "Nu demisionez, rămân în continuare primar"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat luni, după reuniunea Comisiei de unificare a PNL, că acest partid urmează să treacă printr-o adevărată "schimbare la faţă".

Deocamdată, primele măsuri comunicate public se referă la promovarea primarului Oradiei, Ilie Bolojan, în funcţia de secretar general unic al partidului, la instalarea în fruntea organizaţiei municipale Bucureşti a prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu şi la adoptarea unui set de zece reguli privind integritatea viitorilor candidaţi ai PNL. 

Prin consens

"S-a discutat unificarea Secretariatului General. În urma discuţiilor multiple pe care le-am avut cu dl Blaga, cu colegii noştri, am luat decizia de a face un pas înainte, iar pasul acesta înainte a însemnat ca Secretariatul General să devină o funcţie unică. Am făcut un vot în comisia politică şi propunerea noastră să ocupe această funcţie este colegul nostru dl Ilie Bolojan", a spus Gorghiu după şedinţa Comisiei de unificare a PNL care a avut loc luni.

"Este o decizie luată prin consens cu toţi aceşti oameni care sunt membri vechi ai PNL, importanţi şi de valoare. Este o decizie care arată că fiecare dintre noi, începând cu mine şi Vasile Blaga, am înţeles că altă cale decât aceea de a merge înainte nu avem şi de a ne supune rigorilor agendei publice", a spus Gorghiu.

Nu renunţă la Primărie

În ceea ce îl priveşte, Bolojan - care a mai fost şi vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, demisionând însă în primăvara lui 2014 - a precizat că noua funcţie nu înseamnă că va renunţa la "responsabilitatea de primar", dar îşi va transfera o parte din atribuţii celor doi viceprimari, Mircea Mălan şi Huszar Istvan.

"Până la sfarşitul acestui an voi activa să spunem într-o formă provizorie, pentru că trebuie să fac ordine în raporturile dintre responsabilitatea mea de primar al municipiului Oradea şi cea de secretar general. Probabil că o parte din responsabiliăţi vor fi transferate către viceprimarii oraşului, iar după data de 1 ianuarie voi activa ca secretar general plin. Nu se pune problema unei demisii, voi ramâne în continuare primarul municipiului Oradea'', a adăugat Bolojan.

Decalog pentru "curăţenie"

Tot luni, conducerea PNL a stabilit şi zece reguli privind integritatea viitorilor candidaţi ai partidului, care vor fi propuse spre adoptare Consiliului Naţional al PNL ce se întruneşte vineri, 11 decembrie, şi apoi vor deveni parte integrantă a Statutului formaţiunii.

Astfel, viitorii candidaţi nu pot fi foşti membri ori colaboratori ai Securităţii ori ofiţeri acoperiţi sau să fi avut funcţii retribuite în conducerea PCR la orice nivel, nu pot fi traseişti (se admite o singură schimbare de partid), nu pot fi persoane care să fi angajat în instituţii publice rude sau afini de gradul I ori să fi avut afaceri cu instituţia pentru care candidează ori cu instituţii din subordinea acesteia.

De asemenea, nu vor putea candida din partea PNL persoane care să fie vinovate de falsuri în declaraţii, incompatibilitate şi conflict de interese, de atitudini discriminatorii (rasiste, şovine, xenofobe), care să aibă datorii la bugetele locale, să fie vinovate de acte de plagiat sau de acte de corupţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Retard
@retardatoradean: Tu esti retardat sau te faci?? Problema ta e ca nu a accesat fonduri mai repede, desi Oradea are cea mai mare rate de absorptie? Pe bune, tu esti bolnav mintal sau nu stii ce motive sa mai cauti? Conteaza ca a accesat fonduri si se fac lucrari in oras cu aceste fonduri, lucrari de pe urma carora beneficiaza toti locuitorii! Voi chiar credeti ca oamenii pun botul la vrajelile voastre de 2 lei si aveti impresia ca il vor vota pe mang sau pe alt penal din partidul vostru?? Cred ca in orasul asta psd-ul are cei mai retardati postaci din toata tara.
Postat 09 Decembrie 2015, 16:01 de hateretards
@ haterect
Era o vreme cand Oradea era codasa la absorbtia de fonduri UE si inca este in cazul investitiilor private ('prietenii' clujeni stiu de ce). Acum dintr-o data am devenit campioni, in nici doi ani... Sa o iau ca lauda, sau ca ipocrizie? De atatia ani sa fii primar si sa ai in tot timpul asta acces la fonduri dar sa nu le iei... hmmm.. suna a ingrasat porcul in ajun de Craciun. PS: inca nu ti-a crescut par pe limba?.. vezi sa nu ramana din adn-ul nebunului.. incepi sa vezi dusmani peste tot.
Postat 09 Decembrie 2015, 03:59 de User anonimizat
apar si psd-istii ca ciupercile dupa ploaie
@retardatoradean: Daca te-ai documenta putin si ai scoate capul din fundul lui mang, Oradea a reusit ce nu au reusit multe orase la absorptia fondurilor europene. Banii de la UE nu se gasesc pe garduri si vin doar daca ai proiecte bune, ceea ce se pare ca in Oradea exista. Lasati latratul si faceti spume in alta parte ca in Oradea nu da nici dracu doi bani pe voi si pe psd-ul vostru de *!
Postat 09 Decembrie 2015, 00:05 de hateretards
Domnului pup un jurist
Reveniţi-vă! Sper că aveţi card de sănătate.
Postat 08 Decembrie 2015, 12:13 de eutanasiu
1+1=3?
Oameni care seara privesc programele TV "gata explicate", stiu ce sa comenteze a doua zi pe forumul acesta! Oare ce "pareri proprii" au acesti "cetateni turmentati"? Ati ghicit: parerea de aseara auzita "via Vocea Rusiei" din gura unor propagandisti cu gura mare si logica mica... La fel ca in cazul televiziunilor-trompeta si acesti "adepti radicalizati" de pe forum sunt in criza de audienta, criza de idei, criza de nervi si criza economica.
Postat 08 Decembrie 2015, 11:33 de pupinjuristu
Mulți gândesc că ceva e totdeauna mai mult decât nimic.
Urmăream aseară contrariat şi uluit declaraţiile doamnei Gorghiu la masa lui Rică de la Realitatea TV mimând credinţa la fel ca şi orgasmul atunci când afirma că „slavă Domnului că l-am găsit pe domnul Bolojan”. În ciuda faptului că Oradea este condusă de un sobor de popi deghizaţi în prefect, directori, şefi şi nu în ultimul rând membri, doamna Alina G. simte liberal până în profunzimile intime rrrr-ul din numele primarului apelat (tot intim) pe numele de botez. De altfel, chiar doamna cu pricina recunoştea în interviu că nativ are o problemă cu R-ul, dar, şi că, mai nou, are probleme cu Ş-ul lui Rareş şi cu J-ul lui Bolojan. Mă îndoiesc că, la nivelul ei de cultură, ar pronunţa G-ul la fel ca Jiji Becali, motiv pentru care apare ca străvezie pasiunea pentru noua sa jucărie, Bolojan. După Bogdan Olteanu, Mihai Voicu, Lucian Isar şi alţii- părţi implicate în practicarea meseriei liberale a co-preşedintei, Bolojan pare o retrogradare. Trecând peste gusturile iuţi ale doamnei G., ajungem la criteriile acesteia. Aflăm că, domnul Bolojan ar putea să plece chiar şi 3 (trei) ani din Oradea şi orădenii tot l-ar vota ca primar (nu am înţeles cum şi mai ales de ce, el plecat fiind). Dar explicaţia curge fluviu – pentru titlul de campion la absorbţie de fonduri (europene). Aici, moderatorul, finalizat fiind, omite elegant să ceară lămuriri. Ori toţi ceilalţi, şi nu vorbesc aici doar de liberali, sunt mai slabi la acest capitol, ori doamna nu cunoaşte performanţele alopecicului secretar. Cea de-a doua variantă s-a mai demonstrat şi în cazul Guseth şi în cazul play-boy-ului de la sănătate (cazuri pe care nu i le imput doamnei, ci şefului ei – Iohannis). Aşa va fi şi acum. Lupta pe ciolan fiind intensă, acesta, ciolanul, este felul principal, iar nu integritatea căreia i se va rezerva doar rolul de desert. Care se va servi numai şi numai dacă delegaţii la congres nu se vor grăbi prea tare fie spre casă, fie spre întâlnirile programate cu procurorii DNA. Abia din ianuarie vom afla oficial cum a reuşit secretarul să piardă, dar şi să prăduiască mai mult de 130 de milioane de euro, cei drept, deocamdată, din fondurile europene.
Postat 08 Decembrie 2015, 07:08 de eutanasiu
"Nu demisionez".Corect si onest,precum e toata clasa noastra politica.
"E oficial....."... Fara cuvinte ! Aceasta e Romania de azi.Deschideti portile,sa intre ....neobarbarii. Bineanteles ca nu veti demisiona,acum cand tara-i pe mana voastra ,doar sunteti destept.Nu-i asa ? Ati atras fonduri europene de am cazut pe spate. Nu-i asa ?Cate generatii vor mai trece,pana sa-i vina fiecarui politruc randul la CIOLAN,pana cand io satura Dumnezeu pe toti, pana sa putem avea si noi,"prostimea", o clasa politica onesta,cinstita si cu frica de Dumnezeu ?
Postat 07 Decembrie 2015, 23:46 de platona
@ poli & co (aka carcotasi, lingai)
Diferenta intre 'incremenirea imbacsita' de acum , sa zic, 7-8 ani, e ca atunci nu eram in UE, tara fiind guvernata si furata pe rand de neocomunisti, taranisti, pnl-isti, pdl-isti si ce mai vrei tu. Din 2007 de cand am intrat in UE, au venit bani (insotiti si de obligatii, bineinteles) inclusiv pentru apa la buda din curtile gospodariilor de la tara. Nebunul e la al doilea mandat dar abia in ultumii doi ani la apucat 'harnisagul' pe bani UE. Asa ca EJECT cu gunoiul tau de primar cu tot!
Postat 07 Decembrie 2015, 22:08 de User anonimizat
loss
Nu vreau sa intru in polemici politice, dar imi vine sa zic ca platitor de taxe locale ca nu-i o veste prea buna pentru orasul nostru. Bine, ultimii opt ani stau oricum ca o oglinda pentru ceea ce era Oradea inainte si ceea ce va fi (e greu sa revina treburile la incremenirea imbicsita de dinainte). Dar e diferenta mare intre un om si alt om. Asta e.
Postat 07 Decembrie 2015, 21:15 de poli
CASA
@TC: Casa ? Ai spus casa ? Casele le fac de regula dezvoltatorii ! Hmmm...
Postat 07 Decembrie 2015, 20:24 de TDS
Profetie! Va ajunge premier!! Succes
Bravo Bolo!!! Orasul acesta va ramane si casa ta, vei fi binevenit si vei avea totdeauna respectful si omenia unuia dintre cei mai mari primari care i-a avut aceasta urbe!
Postat 07 Decembrie 2015, 19:48 de TC
câinele pleacă de bunăvoie din faţa măcelăriei!
@adina Ce sa-ti ,,faca"?! Cel mult ue! Ai auzit de un oarecare Dancu? Este vicepremier si ministrul dezvoltării regionale, cam cum era dragnea. Adica el imparte banii in teritoriu. A, sa nu uit : e pesedist! Sa ne ajute Dumnezeu sa ne vedem scapati de nea ilie, doar-doar va intra in catarea structurii centrale a dna-ului!
Postat 07 Decembrie 2015, 19:06 de pinonel
DOAMNE AJUTA!
SA FACA SI PT ORADEA ASTA UITATA DE MITICI !!!!
Postat 07 Decembrie 2015, 17:56 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON