URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2012, 17:16

E definitiv: Octavian Bot nu candidează pentru USL Bihor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Octavian Bot a trădat degeaba PDL-ul, partid în numele căruia fusese ales în 2008 după ce îi înjurase vârtos pe liberali, şi tot degeaba s-a înscris la finele anului trecut în PNL.

În ciuda promisiunii pe care i-a făcut-o atunci însuşi preşedintele partidului, şi anume că în schimbul votului dat pentru căderea guvernării PDL îi va oferi un colegiu eligibil în Oradea, Crin Antonescu nu s-a putut ţine de cuvânt, deoarece de data aceasta voinţa sa a pălit în faţa celei a preşedintelui PNL Bihor, Cornel Popa, şi respectiv a liderului PNL Oradea, Ilie Bolojan.

Cei doi au participat vineri la reuniunea conducerii partidului tocmai pentru că Antonescu făcea presiuni ca Bot să primească un colegiu sigur, cu şanse certe de alegere, dar au ieşit victorioşi de la şedinţă.

"Vă pot spune că în Bihor lucrurile rămân aşa cum le-a stabilit organizaţia judeţeană şi cea municipală", a declarat pentru BIHOREANUL, vineri după-amiază, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, care a adăugat că "este 100% sigur că domnul Bot nu va candida în Bihor".

Amintim că, în urmă cu patru săptămâni, Bot a emis pretenţii la o candidatură într-unul din cele două colegii orădene pentru Camera Deputaţilor, însă nu a primit niciun vot de la membrii Biroului Politic Municipal al PNL.

Ulterior, Bot a încercat să obţină candidatura pentru colegiul 2 Senat (Aleşd-Beiuş-Ştei), câştigat în 2008 fără probleme de Cornel Popa, dar a primit un singur vot în Biroul Permanent Teritorial, şi anume pe al său, în schimb nominalizarea primind-o tânărul director de cabinet al lui Popa de la Consiliul Judeţean, Cristian Bodea.

Întrebat unde anume va fi "paraşutat" Bot să candideze, Cornel Popa a spus că nu ştie şi că nici nu este interesat de acest detaliu.

În schimb, el a precizat că, faţă de hotărârea iniţială a USL Bihor, s-ar mai putea face o singură modificare în ce priveşte candidaturile, şi anume un reprezentant al PC să concureze în colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, în zona de nord a judeţului, unde şansele sunt infime, dat fiind faptul că majoritatea locuitorilor sunt etnici maghiari şi, în mod tradiţional, votează candidaţii UDMR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
...BA@YAHOO.COM
Cine-i boc asta ca nu il cunosc?
Postat 20 Octombrie 2012, 16:09 de ZORBA
incorijibil[
e bolnav, saracu.Traseistii ar rebui inchisi in inchisori sau spitale psihiatrice. E grozav sa iei bani multi si sa nu faci nimic. Bine i-au facut. trebuia mai demult
Postat 20 Octombrie 2012, 14:38 de dan
hais-cea
asta si avocatul ala , cutus , parca , sunt personajele caragialesti ale urbei noastre.
Postat 20 Octombrie 2012, 11:56 de titi
Schindler a avut o lista mult mai competitiva
Citind lista de Bihor a USL pentru parlament te minunezi. Chiar nu e nici unul care sa fie capabil sa cistige decit sub sigla USL, niste neica-nimeni care daca ar fi candidat singuri si de capul lor ar fi luat voturi exact citi membri de familie ii apreciaza.
Postat 20 Octombrie 2012, 11:46 de Marghitan de Ciarnau
Cea mai proasta miscare politica locala
Se dovedeste ca miscarea lui Popa si a lui Bolojan fata de Bot a fost cea mai proasta actiune politica ce o puteau face cei doi si gastile lor. Daca il lasau sa candideze la Senat ar fi piredut in fata lui Tirle si scapau definitiv de obsesia la care conduce intrebarea "Cine sunt de fapt traseistii? Politicienii sau partidele?" Dar, Bot va fi in continuare deputat pentru ca in acelasi sector de Bucuresti, unde a fost validat, sunt candidati USL citiva oameni cu mari resurse umane sau materiale in spate, iar Popa si Bolojan vor avea constant o "sula in coasta", atat pe parlamentarul ''razbunator'' cit si pe Antonescu care a trebuit sa faca pasul inapoi in raport de Bihor si sa sacrifice un bucurestean pentru prietenul bihorean. Se dovedeste inca odata ca fiecare pasare pe limba ei piere. Iata cum USL Bihor a stiut sa ajute PDL Bihor, care va avea astfel si senator si deputat, cand se putea arunca cu pdl-istii locali dincolo de 2016. Asadar prostia nu iarta pe nimeni, poti sa fi primar, poti sa fi presedinte de judet sau poti sa fi un spectator obisnuit de la TV. .
Postat 20 Octombrie 2012, 11:39 de GG
Prostia nu doare, dar costa!
Becali, Ciorbea, SRS, Bot, candidati sustinuti de Antonescu fara a preciza cine-si asuma esecul acestor liberali impusi cu forta in PNL, respectiv USL. Sincer, regret transformarea liberalismului romanesc intr-o simpla caricatura. Basescu si PDL sunt principalii beneficiari ai arogantei, autoritarismului si cinismului afisat public de Crin Antonescu.
Postat 20 Octombrie 2012, 10:55 de SAFE
?
USL- rupe tot, m...e PDL- UDMR..... Cine sa cistige, Ghilea- Rozi , bihoreni ii vor pedepsi.
Postat 19 Octombrie 2012, 20:50 de Gigi
Unii pleacă alţii au venit ... câţi se pregătesc !?!
Filip a plecat ! E mare muţumire în târg ... Bot pleacă ! E mare mulţumire în târg ... Şi lista ar putea continua pe câţiva ani ... Au rămas Ciordel Popa, Geniul Tarzan, Boschetarul Ghilea ... E mare mulţumire în târg !?!
Postat 19 Octombrie 2012, 20:28 de MăriePri
OIERIZAREA pnl-ULUI
Acu ce sa faci ca lucul pupincuristului traseist Bot a fost luat de oierul Becacali !!! Asa ca a incepul "oierizarea" PNL-ului in frunte cu secretarul general tov. repetent Crin Antonescu !!! LA MAI MARE SI LA MAI MULTI ..... BECAcALI!!! Parca o si vad pe Cherechesoaia cu Becacali la brat !!!
Postat 19 Octombrie 2012, 19:48 de S.
bravo pnl
PNL Bihor il trimite pe Bot la plimbare, sa candideze in Bucuresti daca acolo este sustinut. PDL Bihor pune candidat de la FORTA CIVICA ca asa a decis Bucurestiul. Traseistul Tarle mai incearca o miloaga! Am inteles ca Jolta candideaza de la PPDD colegiul 4. Votul este la electorat! Fara traseisti in Bihor!
Postat 19 Octombrie 2012, 19:31 de teraflu
Bihoreilor, va fac voua munca ! Si pe gratis !
De azi dimineata ati avut tot timpul sa publicati stirea ! O fac eu, voi ati ,,uitat'' ! "Victor Ponta a plagiat şi a plagiat intenţionat. Numărul paginilor cu copy-paste a crescut la 115. Elemente de plagiat pot fi indentificate în 115 pagini din cele 297. S-a plagiat intenţionat şi s-au copiat idei şi blocuri enorme de text'', a concluzionat Comisia de etică a Universităţii Bucureşti. Si asta-i premier ! Si hotul nostru, manglitorul, e vice la judet, nu-i fitecine !
Postat 19 Octombrie 2012, 19:24 de pinonel
Precizare.
Colegiul unu senat va Candida Presedintele PC Bihor, Traian Bodea cei care au fost la Bucuresti stiu cum stau lucrurile.
Postat 19 Octombrie 2012, 18:58 de Liviu
Decizie corecta liberala.
Decizia liberalilor bihoreni este una corecta. Ramane de vazut daca Bodea va reusi sa castige Colegiul 2 Senat in fata lui Tirle, un fost liberal si actual pedelist, orator de exceptie, ceea ce conteaza foarte mult intr-o campanie electorala.
Postat 19 Octombrie 2012, 18:49 de Apolitic.
Bot si alesii locali
Octavian Bot - candidat usl in sectorul 2,colegiul 8 Bucuresti ! Ma intreb care o fi ,,castigul de cauza al alesilor locali " in situatia asta ?! Si-au satisfacut meschinariile marunte fara sa gandeasca politic la viitorul unui judet care va avea serioase probleme pe viitor , din perspectiva noii regionalizari.
Postat 19 Octombrie 2012, 18:34 de cartita
penalilor
Bravo pinonel mai zi ca le zici bine.Il musca de c'r ,ce sa le faci daca mor de foame.
Postat 19 Octombrie 2012, 18:16 de corsica
Ce sa zicem?
Ce sa zic, ii stiu doar dupa nume pe acesti domni, dar de ce PC sa aiba candidat in nordul judetului, unde oricum nu se alege? Atunci la ce atata cheltuiala degeaba?// Parerea mea!
Postat 19 Octombrie 2012, 18:08 de Mary
No şi !?!
Dacă tot ştii aşa de multe şi aşa de repede musiu Criş, măcar încearcă să nu îţi arăţi ura, ci să pari obiectiv. Aşa nu faci altceva decât să te discreditezi ca jurnalist şi ca parte a acestei publicaţii. Nu ştii nicodată ce urmează până nu ai făcut pasul, ori mai sunt parlamentarele astea, urmează mai încolo numirea guvernanţilor noi, după aceea europarlamentarele şi alte feluri de numiri, etc, etc. Concluzia e una şi bună. Sponsorul Ghilea va cuceri Senatul României prin inteligenţa sa politică.
Postat 19 Octombrie 2012, 17:37 de Carp III
Alo, penalilor, ati auzit ,,noutatea\\\'\\\' ?
Mai bihoreilor, voi va luati stirile de la Radio Erevan ? Tocmai a anuntat căcărău ca octavian bot va candida la Bucuresti !!!!!!!!!! Unde-i manzul ala cretin, puțărul lui popa ciordel, ala care a sarit sa-l muste de c*r ? Unde-s ceilalti penali bihoreni de soi, sa vad cum iau m*ie de la centru, via căcărău ?!
Postat 19 Octombrie 2012, 17:20 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON