URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2013, 15:37

După fuga lui Lascău, PPDD Bihor are un preşedinte nou, dar nu şi înlocuitor în Consiliul Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul preşedinte al PPDD Bihor este, începând de luni, deputatul Ioan Hulea, fost consilier judeţean până în 9 decembrie, când a devenit parlamentar prin redistribuire, şi fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

Nicio grabă

Hulea a declarat pentru BIHOREANUL că deţine funcţia prin numire, ca interimar, la fel cum fusese şi predecesorul său, Ioan Lascău, care a dispărut la finele săptămânii trecute, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "De trei zile am fost desemnat preşedinte al filialei, de către Consiliul Naţional de Conducere", a declarat Hulea.

Întrebat dacă şi când anume va comunica numele persoanei care va ocupa locul lăsat liber de Lascău în Consiliul Judeţean, Hulea a dat de înţeles că nu se va grăbi s-o desemneze pe Alina Popa, prietena lui Lascău, chiar dacă aceasta este următoarea candidată de pe lista PPDD înregistrată la Tribunal anul trecut, înaintea alegerilor locale.

"Cine va fi consilier judeţean încă nu ştim, vă rog să trataţi lucrurile cu răbdare. Întâi trebuie să convoc Biroul Permanent Judeţean, înainte de a-l aduna vreau să fac o şedinţă cu toţi consilierii judeţeni şi preşedinţii de organizaţii locale. Eu lucrez democratic, cu statutul în faţă. Înainte trebuie să mă aplec şi eu asupra documentelor organizaţiei, că nu prea le-am văzut în ultima vreme, şi probabil undeva peste două săptămâni, poate chiar trei, voi convoca Biroul Permanent Judeţean. Dar, repet, trebuie să facem şi o Adunare Generală a organizaţiei judeţene, în care să discutăm ultimele evenimente", a spus Hulea.

El a adăugat că, potrivit legii, nu este obligatoriu ca următorul candidat al partidului să fie următorul consilier judeţean, deoarece "legea permite, nu impune" acest lucru.

Vrea, dar nu ştie

Contactată, la rându-i, de BIHOREANUL, Alina Popa a declarat că îşi doreşte poziţia de consilier judeţean devenită "vacantă" prin fuga lui Ioan Lascău, dar a precizat că trebuie să vorbească "şi cu colegii". "Da, eu îmi doresc, dar mai am timp la dispoziţie să mă gândesc, să mă întâlnesc cu colegii...", a spus Popa.

De asemenea, întrebată dacă ştie unde se află în prezent fostul şef al Finanţelor bihorene, dat în urmărire după ce a dispărut în urma condamnării la închisoare, Popa a evitat să răspundă. "Nu vreau să vorbesc despre asta, pentru că am vorbit la Poliţie", a motivat prietena lui Lascău.

Dispărut fără urmă

Ioan Lascău a fost condamnat vinerea trecută de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care fusese trimis în judecată, în 2005, de procurorii DNA, pentru efectuarea unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia pe care o avea la Direcţia Finanţelor Publice, pentru utilizarea unor informaţii deţinute în virtutea atribuţiilor de serviciu, luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, participaţie improprie la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi bancrută frauduloasă.

Lascău a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 2 ani. Judecătorii au dispus totodată confiscarea unui apartament şi a sumei de 34.954 lei, contravaloarea unor materiale pe care i le-a oferit ca mită hotelului President din Băile Felix, Jan Podilă, în schimbul unor favoruri fiscale. Instanţa a mai dispus luarea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile şi a menţinut măsura sechestrului asigurator instituit în anul 2005 asupra celor 8.000 euro şi 20.000 dolari găsiţi la domiciliul fostului şef al Finanţelor cu ocazia percheziţiei făcute de DNA în urmă cu şapte ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Sa vina Vizer
Io zic sa-l puna consilier direct pe Marius Vizer! Ca doar el i-o pus pe toti acolo Vizer l a pus pe Lascau director la Finante, Vizer l a pus pe condamnat sef la partidul cica a poporului, Vizer a dat banu la soricelu din caracal sa l bage in parlament pe Hulea la redistribuire Vizer a facut totul in partidul asta de doi lei Acum sa vina el la consiliul judetean Ca mai bine avem in CJ pe prietenul lui Putin decat sugacea condamnatului
Postat 15 Martie 2013, 19:24 de putin
Vito Coileone
Uitati-va la ei ce frumosi sant. Si ce fete de nevinovati au toti. Sant chiar simpatici, sau e vreo scena din Pate 6?
Postat 15 Martie 2013, 14:44 de Vito
Haplea in chiloti a vorbit cu capul lui
"... trebuie să facem şi o Adunare Generală a organizaţiei judeţene, în care să discutăm ultimele evenimente", a spus Hulea. Adunarea Generala a Actionarilor Partidului Puradeilor lui Dan Diaconescu poate decide orice, dar legea e lege iar Alinuta trebuie sa devina consilier judetean, pentru ca e urmatoarea pe lista. Asa ca nu o mai lungiti, adunati actionarii si strangeti niste bani, ca sa-i dati Alinutei sa se dezica in scris si sa se retraga glorios la Viena, alaturi de infractorul ei personal.
Postat 13 Martie 2013, 22:10 de Carp III
saracul :))
asta nu este nevinovat , poate ca este un om mai sensibil sentimental dar sa te inavutesti sa te imbogatesti din banii publici ca multi altii nu este cinstit, multi fac fapte penale nu toti vor raspunde pentru ele dar atentie grandomania publica intotdeauna se plateste, nimeni nu scapa de ea.Munca este cinste in rest ..... platesti oricum.Mai bine platesti taxe si impozite dar nu ti renegi neamul !!!
Postat 13 Martie 2013, 17:39 de sacrificiu
bine ca mergeti la vot si respectati legi care le considerati nedrepte
bine ca mergeti la vot si respectati legi care le considerati nedrepte, schimbati le dar nu va bateti joc de cetateni si viitorul lor !!!
Postat 13 Martie 2013, 17:35 de sacrificiu
tergiversam si tergiversam dar in final vor fii ucisi nu intretinuti .
cat timp nu bagam groaza in ei cum au facut o ei din 89 nu se vor opri, cum ti e neamul asa sunt si copii , nu vor produce nimic pozitiv pentru o tara decat abuzuri si abuzuri, trebuie schimabt sistemul legislativ si rudele sa raspuna pana la a 10 generatie de orice :furt, crima, talharie, etc. Fara mila taiati in carne , au murit destui nevinovati, oricum se ajunge la sange , tergiversam si tergiversam dar in final vor fii ucisi nu intretinuti .Noi sacrificam nevinovati sa prinda infractorii de ce ? sa faca copii lor INCHISOAREA, eu nu vad nici o problema !!!!!
Postat 13 Martie 2013, 17:33 de ucidem nevinoavati
iubita e o nulitate
nu poti provoca un parinte decat acuzandu i copii , carnea lui :))))) nu iubita, aia sunt prostyyy care fac asta :___, sari pe neamul lui pana iese sanggggggeee.
Postat 13 Martie 2013, 17:28 de carnea lui nu
:)))
are si ala destule fapte penale ca probe :))) uz de fals , instigare :))) sunt instrumente suficiente de o cercetare !!
Postat 13 Martie 2013, 17:25 de :)))
:)))
cum sa o numeasca pe Alina Popa daca e cu el ? numiti l pe fiul lui Lascau bagati l si pe el la racoare sa vedeti cum iese lupul din viziuna :))))
Postat 13 Martie 2013, 17:24 de :)))
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON