URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2016, 14:38

Dreptate pentru Jack! Oameni din toată ţara cer online pedepsirea orădeanului care a împuşcat un labrador

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cazul labradorului Jack, împuşcat de un orădean de 32 de ani pentru un simplu motiv că s-a apropiat de gardul său, a stârnit revoltă în întreaga ţară.

La scurt timp după ce ştirea a apărut în presă, a apărut şi o petiţie pe internet în care oameni din toată ţara, militanţi pentru drepturile animalelor şi nu numai, cer pedepsirea aspră a vinovatului.

"Cerem dreptate pentru Jack, labradorul împuşcat cu sânge rece de un orădean. Este incredibil ca într-o ţară europeană să vedem zilnic ştiri referitoare la maltratarea animalelor de companie. Clipurile în care câinii şi pisicile suferă abuzuri din partea oamenilor (cum s-a întâmplat în cazul celor 3 tineri care au tăiat coada unui câine) distribuite pe reţelele de socializare sunt numeroase şi arată că făptuitorii nu se tem de aplicarea legii care este oricum mult prea blândă faţă de actele lor de cruzime. (…) Cerem anchetarea de urgenţă a cazului şi aplicarea pedepsei maxime", se arată în textul postat pe site-ul petitiionline.com, intitulat "Dreptate pentru Jack, labradorul împuşcat de un orădean".

Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât câinii din rasa labrador nu sunt violenţi, ci dimpotrivă. Inteligenţi şi dinamici, aceşti câini sunt folosiţi adesea în asistenţa persoanelor suferinde.

Sâmbătă, după prânz, la o zi de la lansare, petiţia strânsese deja peste 5.300 de semnături şi 440 comentarii de la internauţi din Oradea, din alte oraşe din ţară precum Cluj, Bucureşti, Arad, Iaşi sau Constanţa, dar şi din străinătate. Oamenii condamnă vehement gestul ucigaşului câinelui.

Orădeanul care l-a împuşcat pe Jack se numeşte Mag Nistor Remus şi are 32 de ani.

După cum BIHOREANUL a arătat, câinele a fost împuşcat joi, după ce stăpânul său, Raul Buhoş, l-a scos la plimbare în Cartierul Soarelui, unde locuieşte. Lăsat liber pe un câmp din apropiere, Jack s-a apropiat prea mult de gardul unui locuitor din zonă şi a fost împuşcat fără milă cu o puşcă cu aer comprimat pentru care proprietarul nici măcar nu avea autorizaţie. 

"Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@scortosul
@scortosul In primul rand sa-ti fie rusine pentru felul in care iti bati joc de limba romana. In al doilea rand recunosc ca mi-e rusine ca raspund unui nimeni ca tine dar un impertinent merita un raspuns pe masura. Am un copil biologic si unul infiat. Tu?
Postat 08 Februarie 2016, 06:59 de outernational
? TU ???
Numai prostii pot amesteca omenii cu cainii si viceversa !! Apar o gramada de idiotic care cum spui ceva despre protectia animalelor vin cu tot felu de lozinci aiuristice "gandite" la sablon prostesc. Nimeni nu compara animalele cu oamenii ! Intrebate pentru "umani" : TU ce ai facut , personal, pentru copii abandonati in maternitati ? DA tu personalce ai facut ??? Cum te-ai sacrificat, cum te-ai jertfit TU ????? Dupa ce dai raspunsuri credibile vina si posteaza dar pana atunci TACI si nu te lega de altii !!! De astia cu gura mare , prostalai si animalici e plina strada !!!
Postat 07 Februarie 2016, 15:47 de scortosul
truda, ce lume nebuna
bine ca iubim mai mult animalele decat oamenii. bine ca plangem dupa cainii vagabonzi, dar nu si dupa copiii abandonati in maternitate. toata lumea ar vrea pedeapsa maxima pentru un om, si ar da toate drepturile omului si animalelor... parca ar fi toti budisti si s-a reincarnat bunica in animalu ala.
Postat 06 Februarie 2016, 22:42 de unu
Parerea mea !
Povestea (tragedia) cu Ionut este inca un mister ?? Nu cred ca au fost elucidate toate aspectele situatiei, tragediei. Pentru linistea oamenilor cred ca s-a ales sa se mearga pe aceea variant cu boschetarii !! Cainii doar in haite devin periculosi, singuri sunt destul de fricosi si nu ataca omul. Tragaedii, accidente sunt multe si daca ma gandesc cati copii au fost nenorociti, omorati in mod intentionat, barbar de oameni........... Sa-i condamnam pe toti oamenii la moarte ? Sa anetenizam intreaga rasa umana ??????? Totusi caine s-a dovedit dealungul mileniilor cel mai credincios, devotat prieten al omului !
Postat 06 Februarie 2016, 22:09 de scortosul
GRANNY
@fiecine : Pentru ca bunicuta lui statea la taclale avan un comportament IRESPONSABIL !
Postat 06 Februarie 2016, 21:59 de TDS
dreptate pentru jack
IONUT, ar trebui condamnat inca odata pentru ca si-a permis sa fie omorat de caini
Postat 06 Februarie 2016, 21:26 de fiecine
sunt si oameni..
Care au fost ucisi ,ma rog,din culpa dar inculpatul a primit doar cu suspendare..nu mai vorbim cu premeditare,da,oricum,tipu care a impuscat catelu e periculos rau...
Postat 06 Februarie 2016, 18:39 de crisan
Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine ! Cainele ma recunoaste , omul nu ma mai cunoaste !
Ce pot sa spun !??? sa impusti un caine .... ce criminal .... un gunoi....... si cate gunoaie sunt pe langa noi !
Postat 06 Februarie 2016, 17:37 de scortosul
tds
Nici o problema...sant si ei niste suflete sensibile,cand te atasezi de unul face parte din familie.....oricare poate fi agresiv in anumite circumstante...oamenii nu devin agresivi...?
Postat 06 Februarie 2016, 17:32 de zorro
MEA CULPA
@zorro Pe FB au scris unii ca pot fi agresivi ! Eu am scris ironic ca sunt agresivi dar am uitat sa pun ghilimele ! Mea culpa ! Am crezut ca se subintelege din context ! Nu stiu at de bine ma pricep dar : Jack a pierit NEVINOVAT !
Postat 06 Februarie 2016, 17:20 de TDS
tdseule
Iar te bagi unde nu te pricepi...de unde ai scos chestia cu labradorul agresiv?..eu am un ciobanesc german,conform legii nu sant in categoria cainilor periculosi..insa ca inteligenta sant in primele 3 rase....daca nu te straduesti mai mult ramai pe locul 4....
Postat 06 Februarie 2016, 16:47 de zorro
?????????????????????
Saracul catzel..priveste duios ,la fel ca taranul mincinos!Numai ca acest catel nu minte,nu tradeaza...Taranul ...ramane tot taran...!
Postat 06 Februarie 2016, 16:23 de grigore
NORWAY
@outernational : A sarit pentru asta Barnevernet si n-a fost bine nici asa !
Postat 06 Februarie 2016, 16:22 de TDS
Categoria Facebook
Lasand deoparte dragostea pe care o am pentru animale si faptul ca sunt total indignat vis a vis de aceasta poveste, cand se va lansa o petitie a iubitorilor de oameni (copii, elevi, studenti, parinti, pensionari) care sunt maltratati zilnic de 26 de ani de catre clasa politica corupta si nesimtita? Cand cineva dintre voi se va mobiliza fie si sub forma unei petitii impotriva faptului ca prezentul si viitorul copiilor nostri este pe veci distrus? Mi-e greata de voi, "iubitorilor" de animale.
Postat 06 Februarie 2016, 16:17 de outernational
R. I. P . , JACK ! I LOVE YOU !
Peste toate , labradorii sunt agresivi ! Dragul de Jack , cu ultima suflare s-a apropiat de prietenul sau ( nu-mi place sa spun " stapan " ! ).
Postat 06 Februarie 2016, 15:19 de TDS
DE CE ?
Sunt in continuare ULUIT ! Bietul Jack nu mai e din cauza unui DEMENT !
Postat 06 Februarie 2016, 15:12 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON