URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2016, 17:01

Drapelul de luptă a lui Avram Iancu va putea fi admirat la Oradea înainte să fie scos la licitaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drapelul de luptă care a aparţinut legiunii lui Avram Iancu va fi expus, marţi, 26 ianuarie, în Sala "Traian Moşoiu" a Primăriei Oradea. Orădenii interesaţi îl vor putea admira între orele 10 şi 16. Evenimentul este organizat de casa de licitaţii Artmark, în colaborare cu municipalitatea.

În aceeaşi zi, de la ora 12, în Sala Mare a Primăriei va avea loc o conferinţă cu privire la semnificaţia istorică a drapelului lui Avram Iancu, avocatul transilvănean şi revoluţionarul paşoptist care a jucat un rol important în Revoluţia de la 1848. Conferinţa va fi ţinută de istoricul Gabriel Moisa.

"Publicul din Oradea va avea la dispoziţie câteva ore pentru a admira drapelul. Exponatul reprezintă o raritate absolută şi o piesă de colecţie fără egal, fiind totodată şi vedeta Licitaţiei Corneliu Vadim Tudor – partea a II-a", se precizează într-o informare a Primăriei.

Drapelul, care datează de la jumătatea secolului XIX, i-a aparţinut politicianului Corneliu Vadim Tudor şi va fi scos la licitaţie pe 3 februarie la sediul casei Artmark din Bucureşti, preţul de pornire fiind de 5.000 de euro.

"Accesul la expoziţie va fi liber pentru publicul orădean. În cazul vizitării expoziţiei de către reprezentanţii unităţilor de învăţământ, avem rugămintea ca elevii să vină în grupuri, însoţiţi de un cadrul didactic", au mai precizat organizatorii.

În octombrie 2013, când a fost scos pentru prima dată la licitaţie de către Artmark, la un preţul de pornire de 10.000 de euro, drapelul lui Avram Iancu a făcut obiectul unei dispute între proprietarul său, Corneliu Vadim Tudor, şi Gheorghe Funar. Funar a spus că Vadim Tudor că nu are dreptul să scoată la licitaţie acest drapel, întrucât el ar aparţine PRM, partid căruia ar fi fost dăruit de către o persoană. De asemenea, Funar l-a dat în judecată pe Vadim Tudor, fapt pentru care steagul respectiv a fost retras de Artmark de la licitaţia respectivă.

În 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor a decedat, iar Gheorghe Funar nu s-a mai îndreptat şi împotriva moştenitorilor acestuia, fapt pentru care familia lui Vadim Tudor a decis scoaterea la licitaţie a drapelului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dincolo de faptul...
...ca e doar o reclama mascata la casa de licitatii Artmark, misto treaba ! Mai vedem si noi ceva patriotic ! Chit ca craisorul muntilor avea niste tulburari serioase de comportament (la fel ca si cel caruia i-a apartinut steagul :D), da' no ! pruncii tre' sa vaza si ei cine-o fo' Iancu !
Postat 21 Ianuarie 2016, 19:16 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON