URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2020, 11:20

Dr. Gheorghe Carp, despre situaţia de la Spitalul din Aleşd: "Este un caz tipic de inconştienţă a personalului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce aproape 20 de angajaţi de la Spitalul Orăşenesc din Aleşd au ajuns în izolare la domiciliu, pentru că au avut contact cu un pacient care a fost confirmat bolnav de COVID-19, dr. Gheorghe Carp, coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor, a descris situaţia ca fiind "un caz tipic de inconştienţă a personalului".

"Este un caz tipic de inconştienţă al personalului, care a fost instruit cum să acţioneze. Ei spun că au avut echipamente de protecţie, dar pentru siguranţă toate persoanele care au intrat în legătură cu pacientul vor fi testate", a declarat Carp, luni, într-o intervenţie în direct la Digi24. Potrivit acestuia, este nevoie de un răstimp de trei zile pentru ca rezultatele testărilor, care se fac la Oradea, să fie concludente.

Doctorul a criticat faptul că la Spitalul din Aleşd nu s-a ţinut cont de recomandarea de a se lucra în ture de câte 12 ore. "Acolo a fost un lanţ de slăbiciuni al personalului şi al directorului, pentru că li s-a recomandat să lucreze cu personal redus şi în ture de 12 ore. Nu au făcut-o şi, într-o zi, pacientul a intrat în legătură cu trei ture", a declarat Carp. Aşadar, dacă s-ar fi respectat această recomandare, mai puţini angajaţi ar fi acum în autoizolare.

Carp a subliniat că toate spitalele din Bihor au echipamentele necesare, iar angajaţii au fost instruiţi privind metodologia care trebuie respectată, iar o dovadă în acest sens este că niciun angajat de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, unde sunt trataţi suspecţii şi bolnavii de COVID-19, nu s-a infectat. "Dacă se echipează conform instrucţiunilor, nu se infectează", a mai declarat Carp.

Managerul a mai spus că activitatea Spitalului din Aleşd nu este afectată de această situaţie: "Sub nicio formă! Secţia de Pneumologie este o secţie exterioară. Nu este afectată activitatea". Doctorul a adăguat că secţia a fost dezinfectată, iar angajaţii rămaşi sunt instruiţi în permanenţă, pentru a şti cum să acţioneze în continuare.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, aproape 20 de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc din Aleşd sunt izolaţi la domiciliu, pentru că o parte din medici şi asistente ar fi intrat în contact cu un pacient septuagenar, care s-a dovedit infectat cu coronavirus. De altfel, acesta se află acum în stare gravă la Oradea, primind îngrijiri la terapie intensivă. Pacientul a mers joi la Spitalul din Aleşd şi a fost internat cu diagnosticul de pneumonie.

UPDATE:

Pe marginea acestui caz, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a emis, luni, un comunicat, în care arată că, în urma anchetei epidemiologice, "au fost identificate 16 cadre medicale care au intrat în contact cu persoana confirmată pozitiv. Acestora li s-au prelevat probe pentru testare COVID-19 şi a fost dispusă măsura de autoizolare la domiciliu".

De asemenea, arată DSP, "în unitatea medicală din Aleşd a fost aplicată dezinfecţia terminală a spaţiilor şi în cursul zilei de astăzi, 30 martie 2020, un medic epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor se va deplasa  la faţa locului pentru verificări, în vederea dispunerii de măsuri pentru siguranţa pacienţilor internaţi şi personalului spitalului".

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
haters gonna hate
Nu se mai aduna nici pocaitii ca e carantina. Dar ce conteaza, cine uraste gaseste nod in papura la altii. Directorul e un manager capabil, eficient, dar economist, nu cadru medical - a adus finantari si a tinut spitalul pe plus si pe investitii, dar nu e epidemiolog.
Postat 31 Martie 2020, 04:46 de unu
Conducere proasta
Este vorba despre directorul spitalului din Alesd
Postat 30 Martie 2020, 21:55 de benz
@benz
bnenz ai baut multa benzina ca scrii chestii de astea! Carp predica la pocaiti......multa benzina ai tras de ti s-o diluat mintea. HAAA haaa Carp predicator!!!!! Este adevarat ca atunci cand ii nervos coboara dumnezei in capul oamenilor dar asta este altceva!!!! Carp predicator... ba esti dus rau!
Postat 30 Martie 2020, 21:48 de scortosul
Conducerea slaba
Am inteles ca "seful mare " al spitalului conduce doar pri sms ,el stand izolat prin ;adunari de pocaiti ;unde si predica .
Postat 30 Martie 2020, 16:42 de benz
Coordonatorul tuturor spitalelor din județ ...
... e papagal și dă vina pe alții, că au fost inconștienți !?! Băi, doctore cu juma' de normă, Carp după halat și Ghiță după figură ... rolul tău era, în acest context general, să-i conștientizezi pe toți cei implicați, ca să respecte niște simple proceduri de autoprotecție, cunoscute deja de pe vremea lui bunicu'tu, Stalin !?!
Postat 30 Martie 2020, 14:35 de CrisDumi
Nu sunt eu...
Nu sunt eu fan pnl si conducerea vremelnica a orasului dar dr. Carp este omul potrivit la locul potrivit acestor vremi grele! Daca el nu poate face ordine atunci nimeni nu o poate face! Cred ca i-a dumnezeit si bagat la greu in origini dar trebuie sa urmeze si destituiri de idioti! Nu stii te invatam, nu poti te ajutam, mu vrei te obligam sau sutam! Felicitari dr. Carp de cum gestionati situatia....cel putin pana in present. dar tot imi sunteti dator cu o intrebare cat a costat esuatul aparat de testare, cel mai slabanog pe piata?
Postat 30 Martie 2020, 12:01 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON