URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2012, 18:39

Dosar penal în cazul fetei de 15 ani care a murit după ce un medic a tratat-o cu algocalmin pentru meningită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au deschis dosar penal pentru suspiciuni de ucidere din culpă în cazul Talidei Maria Varga, adolescenta de 15 ani din comuna Popeşti care a murit sâmbăta trecută, după două săptămâni în care s-a aflat în comă profundă la secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că procurorii nu au formulat încă acuzaţii faţă de vreun cadru medical implicat în acest caz, până la primirea expertizei medico-legale care se efectuează de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor şi a rezultatelor anchetei medicale care se efectuează la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor.

"S-au prelevat probe în timpul necropsiei, care au fost trimise spre analiză. În paralel, se fac verificări de către Comisia de malpraxis din cadrul DSP Bihor. Abia după finalizarea anchetelor medicale se va şti dacă s-a greşit şi dacă da, cine anume poate fi tras la răspundere", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Talida Maria Varga a murit din cauza unei meningo-encefalite acute nedescoperite la timp. Tânăra a acuzat primele simptome de boală pe 11 octombrie, când s-a prezentat la medicul de familie din Popeşti cu o durere de cap. Medicul i-a prescris algocalmin, dar, pentru că starea fetei s-a înrăutăţit, pacienta a fost trimisă la spitalul din Marghita, unde i-a fost prescris un tratament pentru fiere.

Şi de aici fata a fost însă trimisă acasă, dar după trei zile starea de rău i s-a agravat şi a fost transferată la Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, la secţia de Boli infecţioase, unde a fost diagnosticată cu meningo-encefalită acută. Prea târziu, însă. După 12 zile de comă, tânăra a murit sâmbătă, iar mama ei acuză un malpraxis.

Talida a fost înmormântată marţi, în satul natal, Popeşti, în prezenţa a aproximativ 700 de persoane, prieteni, colegi de şcoală, rude şi cunoscuţi ai tinerei.

Citeşte mai multe despre povestea Talidei, în articolul: "Mama unei adolescente aflată în comă la Spitalul Municipal Oradea acuză un posibil caz de malpraxis"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON