URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2019, 15:45

Dorin Corcheş, „locomotivă” electorală: Candidează pentru un loc la Bruxelles şi se bate cu Rareş Bogdan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Dorin Corcheş, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că acesta din urmă candidează la scrutinul europarlamentar programat pe 26 mai. Poziţia pe care o ocupă pe lista partidului este una în mod cert neeligibilă, a 20-a, dar Corcheş a spus că a fost dorinţa sa să fie candidat, şi că se va implica în campanie ca atare.

Vizite electorale

Blejan a precizat că atât în precampanie, cât şi în campania propriu-zisă, ocupanţii primelor cinci poziţii, considerate eligibile, vor face deplasări în Bihor: în aprilie Norica Nicolai (cea care în 2014 şi-a câştigat mandatul promiţând orădenilor un birou de consultanţă gratuită pentru accesarea de fonduri europene), Ovidiu Silaghi, care va veni „de două – trei ori” (deoarece este „vecin din Satu Mare”, în trecut fiind, de altfel, deputat PNL ales în acest judeţ), apoi Varujan Vosganian (fost ministru al Finanţelor), Daniel Barbu (fost ministru al Culturii) şi Renate Weber (şi ea eurodeputat în funcţie, aleasă în 2014 din partea PNL).

În acest context, preşedintele ALDE Bihor a spus că în Bihor colegii săi au adunat 18.000 semnături pentru susţinerea listei partidului, iar obiectivul este ca din punctul de vedere al rezultatelor „să fim în targetul partidului la nivel naţional”, adică să obţină 15% din voturi, cu nuanţarea că acest lucru depinde şi de ponderea etniei maghiare, care este de aşteptat să voteze, ca de obicei, UDMR.

De unde are Rareş Bogdan cal alb?

În ceea ce-l priveşte, învestit cu calitatea de candidat la scrutinul europarlamentar, Dorin Corcheş a combătut noua „vedetă” a principalului competitor, PNL, şi anume fostul jurnalist al Realitatea TV, Rareş Bogdan, arătând că acesta suferă de inconsecvenţă.

Corcheş a ridiculizat declaraţii mai vechi făcute de Rareş Bogdan, de pildă din campania pentru Primăria Capitalei, când PNL intenţiona să-l pună candidat pe Marian Munteanu, iar jurnalistul remarca despre liberali că „sunt debusolaţi şi caută tot felul de variante din afara partidului ca să le dea un azimut, o direcţie”, pentru ca acum să fie el candidatul „stranier”.

De asemenea, Corcheş a citat o declaraţie făcută de fostul jurnalist recent, pentru un site central, cum că în seara de 26 mai va merge „călare pe un cal alb şi va anunţa victoria PNL”, întrebând retoric „de unde are Rareş Bogdan cal alb, l-a cumpărat, nu l-a cumpărat?”.

Vicepreşedintele ALDE Bihor a scos din sertarul memoriei şi o zicere a fostului jurnalist din 2016, când acuza „conducerea Uniunii Europene că sunt nişte ticăloşi, nenorociţi şi mincinoşi”, spunând ironic că „presupun că PNL de asta l-a trimis (n.r. – la Bruxelles), să-i facă pe cei din Uniune să fie ne-ticăloşi, ne-nenorocişi şi ne-mincinoşi”.

În fine, Corcheş îi impută lui Rareş Bogdan că în 2016 „spunea că PNL va dispărea”, iar despre primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, cu care acum este coleg de listă, afirma că ar fi „un corupt şi un slugoi deşănţat”. „Eu îl cunosc pe Mircea Hava, este un om pe care eu îl cunosc şi îl respect, nu am informaţii că a fost dovedit aşa, dar poate ne lămureşte Rareş Bogdan”, a spus Dorin Corcheş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Degeaba zice Corcheș ... cum că, RB spunea despre PNL că o să "dispară" în 2016 !?!
E vorba doar de o amânare ... fiind vorba de 2020, când PNL o să se "dizolve" în USR !?!
Postat 22 Martie 2019, 19:40 de CrisDumi
vai s-amar de intelectualul politicianului inchipuit
Dorinel a fost corigent in scoala generala, parca e un film cu prosti ce vad si citesc despre asta. chiar se crede mare intelectual si politician? vai s-amar de astia! mai este un la fel care era tot timpul cu retard si corgient si a ajuns mare sef la o benzinarie petrom in oras! soc si groaza ce non-valori ne reprezinta!
Postat 22 Martie 2019, 10:22 de roger
Ha Ha Ha TANTALAUL BLEJAN ȘI GOGOMANUL CORCHES TV
Eu cred ca dumneavoastră aveți halucinații ba băieți. Hai sa fim serioși ba fraților ALDE BIHOR pe bune???Ăstia 2 nu fac împreună 2% și vor ca partidul sa fie la 15%!!!!hahahaha Oricum a lins bn curul la bucurești corches tv sa facă impresie la Bihor ca e pe lista.Da TANTALAUL BLEJAN ...a amuțit sau el e doar de decor???
Postat 21 Martie 2019, 18:13 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON