URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2018, 17:09

Doliu în presa bihoreană. Jurnalistul Andrei Şandor a încetat din viaţă la doar 42 de ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Presa bihoreană este în doliu. Jurnalistul Andrei Şandor, vocea critică a publicaţiei online www.bihorstiri.ro, a încetat din viaţă.

Potrivit unor surse medicale, jurnalistului în vârstă de 42 de ani i s-a făcut rău pe stradă în cursul după-amiezii de sâmbătă şi a chemat un echipaj al Ambulanţei, dar a refuzat transportul şi internarea la spital.

Peste câteva zeci de minute i s-a făcut din nou rău, dar echipajul de Terapie Intensivă al SMURD nu a mai putut să îl salveze.

23 de ani de presă

Jurnalist echilibrat, spirit critic, DJ talentat şi bun coleg, Andrei Şandor a intrat în mass-media în anul 1995, ca realizator de emisiuni la Radio Sonvest Oradea.

Andrei a rămas alături de echipa postului ca moderator, reporter, iar apoi ca redactor-şef până în 2004, inclusiv după "rebranduirea" în Naţional FM, cu o pauză de un an între 1996 şi 1997, când a realizat o emisiune la Radio Bocage din Moulins (Franţa), unde însă a refuzat să se stabilească.

Ulterior, jurnalistul a lucrat ca editorialist al cotidianului Jurnal Bihorean, ca redactor şef al publicaţiei online contrastonline.ro, iar după închiderea acesteia pentru portalul bihorştiri.ro.

Andrei Şandor era divorţat şi tată al unui adolescent în vârstă de 14 ani, admis în urmă cu o săptămână ca elev al Colegiului Naţional Mihai Eminescu. "Cine e licean la Eminescu, ca bunu-său, tată-său şi frate-său vitreg? Cine? Ia ghiciţi...", scria Andrei Şandor cu mândrie, pe Facebook, la începutul săptămânii.

Din păcate, Andrei nu a mai rămas printre noi ca să-şi vadă fiul absolvind. După ce ani de zile a scris știri, a ajuns el însuși subiectul unei ştiri tragice. Nedrept de repede...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Popaprostu
Inspirat nume. Vezi ca incepe programul de "Lauda si Inchinare". Astea le predici de la amvon, ai gresit "enoriasii". Lasa-ne cu astea a tale, fiecare e cu Dumnezeul lui, si nu vedem si nu vrem "the change". Vezi-ti acolo de sacutu cu bani si lasa- e pe.noi. apropos, ai fost la mang dupa zeciuiala?
Postat 15 Iulie 2018, 16:55 de poiu
A trecut la domnul
Asta e de fapt explicatia pozitiei degetelor,fiindca despre morti numa de bine,in acest sens in toate Bisericile Crestine cand se face un anunt de trecere la cele vesnice se zice ca a trecut la D(d)omnul,in fapt sunt doi,unul Isus Hristos care e Domnul la crestini si altul ce nu l pomenim acum dar la fel ca evreii ce au crezut ca fac un serviciu lui Dumnezeu,I au ucis Fiul,dovada ca slujeau altui dumnezeu,chiar si azi...asta e sunt Stapanitorul lumii asteia,domnul intunericului si Domnul Isus Hristos care e Lumina Lumii,cei ramasi inca avem timp sa ne revizuim atitudinea,adica cui slujim,iar domnul sa nu fie cel sugerat de pozitia degetelor din poza!
Postat 15 Iulie 2018, 13:24 de User anonimizat
pt detectiv
Ce este in neregula cu acea pozitie a degetelor? e ceva obisnuit pt fanii heavy metal, altii il folosesc cu diverse semnificatii, dar nu e ceva ofensator. Cred ca ai facut o confuzie.
Postat 15 Iulie 2018, 08:03 de Neutryno
RIP
Păcat. Prea repede.Odihneşte-te în pace. Mulţumesc pentru faptul că nu mai trebuie să văd inepţiile pisicii comuniste.
Postat 14 Iulie 2018, 23:05 de User anonimizat
@bihoreanul
Daca il pretuiti cu adevarat puneti o fotografie potrivita, nu stiu ce gandire aveti asa, oare aceasta fotografie il reprezinta? Daca asta il reprezinta...nu mai zic nimic, da chiar nimic.
Postat 14 Iulie 2018, 23:03 de detectiv
sincere condoleante
:(
Postat 14 Iulie 2018, 22:14 de sasi
RIP
Condoleante..chiar credea ca se poate face presa,,cu putini bani..
Postat 14 Iulie 2018, 22:04 de Tinas
Condoleanțe!
Trist,foarte trist,un om in floarea vârstei să piară atât de fulgerător,este într-adevăr dramatic. Îl cunosc (l-am cunoscut “din păcate”) de la evenimentele de orice fel,care se petreceau in oraș și nu numai.Avea acea energie debordantă,și pasiune pt.meseria lui,cum rar mai întălnești la ziariștii din ziua de azi.Cu resurse limitate,era peste tot unde se întâmpla ceva,și ținea in spate de unul singur un portal de știri locale,despre care mă abțin să comentez,din respect pt.Andrei. PS. Felicitări admin.Bihoreanul pt.masura luată,abjecția umană nu își are locul aici și mai ales acum. Odihnește-te in pace!
Postat 14 Iulie 2018, 21:33 de altoradean
Rip
Pacat. Rip Andrei Sandor. TDS sau caine rau, dani-e-let sau pisica cu prima ocazie cand te vad te scuip in fata. Poate si un sut in fundul tau de 60 de ani. Poti chema apoi politia.
Postat 14 Iulie 2018, 19:11 de suporter_oradean
no comment
Dumnezeu sa il odihneasca si sa-i aline familia ! PS Nemernici de tot felul, ce se auotintituleaza foarte aproape de realitate javre ordinare, motani idioti sau tdsei, se gudura prin spatiul virtual infectandu-l. Astfel de indivizi, niste prosti dupa parerea mea (sau doar unul si acelasi?), comenteaza tot pe langa subiect si de cele mai multe ori agresiv. Acum vad ca e important cu cine s-a intalnit pisica ... Recomand administratorilor sa faca bine sa mai igienizeze din cand in cand.
Postat 14 Iulie 2018, 18:37 de oradea_mea_si_a_ta
?
Are vreo legătură cu Petru S. ? Cu acesta m-am văzut vineri în jur de 14,30...
Postat 14 Iulie 2018, 17:50 de pisicarosievargata
Dispari de aici!
@ Pisico, ai întrecut orice limită, contul tău a fost suspendat.
Postat 14 Iulie 2018, 19:21 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON