URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2011, 14:07

Doi orădeni acuzaţi că au fraudat statul cu peste 1,8 milioane de lei, reţinuţi de poliţişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor i-au reţinut şi pus sub urmărire penală, miercuri, Vasadi Karoly Imre, 26 ani, respectiv Valentin Florin Bochiş, 33 ani, pentru evaziune fiscală.

Cei doi sunt acuzaţi că, în cursul anului 2008, au înfiinţat o societate comercială în Oradea, SC Metal Ditribution SRL, pe numele unui cetăţean ungar, după care şi-au atribuit ilegal calitatea de delegat al respectivei firme pentru a efectua tranzacţii intracomunitare.

"În perioada august - decembrie 2008, cei doi suspecţi au efectuat achiziţii de produse alimentare de la diverse societăţi comerciale din Ungaria şi Slovacia, bunuri pe care ulterior le-au valorificat fără forme legale în România şi fără a declara organelor fiscale activităţile comerciale desfăşurate", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

În timpul anchetei, poliţiştii de investigare a fraudelor au descoperit că cei doi au creat un adevărat circuit evazionist, înfiinţând mai multe firme de tip "fantomă", cu sedii sociale fictive, pentru a împiedica efectuarea controlului financiar - fiscal.

La o primă evaluare făcute de poliţişti, prejudiciul cauzat de cei doi prin neplata TVA şi a impozitului pe profit datorate ca urmare a comercializării bunurilor achiziţionate în numele firmei SC Metal Distribution SRL,este de 1.816.732 lei.

"Pentru a recupera prejudiciul, poliţiştii au luat măsuri în cauză, instituind sechestru asigurător asupra bunurilor deţinute de suspecţi, în valoare de 209.000 lei", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au luat măsura preventivă a reţinerii celor doi în Arestul Poliţiei Bihor pentru o perioadă de 24 de ore iar în cursul zilei de joi au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
care e rolul declaratiilor nu in a depista evazionisti sau doar pura BIROCRATIE?
mai dar cu ce ne incalzeste pe noi ca fac PUSCRIE, banii cheltuiti puscari, de administrat, mai dar voi chiar ne mai pedepsiti in halul asta sa intretinem atatia paraziti inutil, au furat, au trait bine si noi muncim continuat sa sustinem un sistem bolnav, se poate aveti obraz, nu gluma! plateste la finante, plateste politie, plateste procuratura, plateste puscarie, plateste si plateste sunteti sanatosi la cap, schimbati ceva in sistem pentru un infractor cati oamenii platim?
Postat 31 Martie 2011, 14:30 de un roman
care e rolul declaratiilor nu in a depista evazionisti sau doar pura BIROCRATIE?
august - decembrie 2008,prejudiciul cauzat de cei doi prin neplata TVA şi a impozitului pe profit datorate ca urmare a comercializării bunurilor achiziţionate în numele firmei SC Metal Distribution SRL,este de 1.816.732 lei. ATENTIE prejudiciu neconstatat de FINANTE -INTERESANT, ff interesant de ce depunem atatatea declaratii? suntem in 2011, ce se intampla? de ce nu depunem declaratiile doar la sfarsitul anului daca oricum nu foloseste la nimic raportariile trimestriale, pentru ce atata munca inutila?
Postat 31 Martie 2011, 14:26 de un roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON