URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2014, 16:04

Doi bihoreni rătăciţi la Coada Lacului, recuperaţi de jandarmi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi localnici din Remetea, un adolescent de 15 ani şi un bărbat de 45 de ani, care au mers cu caii pe munte, s-au rătăcit pe Valea Iadului, luni. Se pare că, la întoarcere, cei doi au vrut să vină pe o scurtătură, dar n-au cunoscut traseul. Alerta a fost dată de mama băiatului, seara la ora 21.15, iar jandarmii din cadrului postului montan Stâna de Vale au şi pornit să-i caute, cu ATV-urile.

"Zona fără semnal şi lăsarea întunericului putea compromite acţiunile de căutare, dar operativitatea intervenţiei a dus la găsirea celor doi, în jurul orelor 2200, în Valea Iadului, la aproximativ 12 km de staţiunea Stâna de Vale", a precizat, marţi, mr. Ioan Bogdan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bihor. Cei doi rătăciţi nu erau răniţi, aşa că au ajuns cu bine acasă.

Jandarmii montanti avertizează despre importanţa echipării cu articole de îmbrăcăminte adecvate zonei montane şi în acelaşi timp de a anunţa familia, prietenii, cabanierul sau la postul de jandarmi montan, înaintea plecării pe munte, despre traseul care urmează a fi abordat şi ora aproximativă de întoarcere. "Subliniem că zona montană nu este acoperită cu semnal telefonic pentru reţelele mobile, persoanele aflate în situaţie de urgenţă neputând solicita ajutor telefonic", a mai spus Ioan Bogdan.

Şi salvamontiştii bihoreni au făcut o serie de recomandări bihorenilor şi turiştilor deopotrivă, specifice sezonului estival. În primul rând, cei care vor să urce pe munte trebuie să se informeze cât mai bine despre zona abordată şi să aibă şi o hartă cât mai recentă a zonei. La fel de importantă, spun salvamontiştii, este îmbrăcămintea adecvată. "Îmbrăcămintea luată în bagaj trebuie să asigure confortul termic, protecţie în caz de ploaie, la contactul cu vegetaţia etc. Încăltămintea trebuie să fie potrivită reliefului accidentat de la munte, talpa fiind prevăzută cu profil aderent şi antiderapant", spun salvatorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
RIDICAŢI !!
-Îmi pare rău: Dar JANDARMII nu te recuperază !! Ei te "RIDICĂ " !!
Postat 11 Iunie 2014, 20:35 de Cotrău
draga adriana
draga adriana , articolul pare bun in comparatie cu al unui diletant care zicea ceva despre maidanezi . Acest articol nu va provoca isterii in masa , in urma unui astfel de articol sigur un reprezentant al RAPAs NU VA FI ATACAT DE VREUN ISTERICA care iubeste cainii liberi . Sigur nu vor apare injurii la adresa primarului din cauza unui astfel de articol . Va multumim pentru obiectivitate Adriana . In scimb sa-i fie rusine celui care a scris neadevaruri si a isterizat populatia (acea parte infima labila psihic) cu artcole de rasul curcilor-oricare ar fi aceste articole.
Postat 10 Iunie 2014, 18:39 de zeno
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON