URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2018, 15:03

Doi agenţi rutieri din Bihor au anunţat pe Facebook locul în care stau să-i „vâneze” pe vitezomani

Doi agenţi rutieri din Bihor au anunţat pe Facebook locul în care stau să-i „vâneze” pe vitezomani foto: Facebook Grupul Radare Oradea + j. Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi agenţi rutieri din Bihor au anunţat într-un mod inedit locul de unde-i „vânează” pe vitezomani, postând pe grupul de Facebook Radare Oradea un selfie în care apar în maşina de Poliţie, alături de un text în care anunţă „echipaj pe Șoseaua Borșului lângă Peugeot. Ora 13.05”.

Postarea a stârnit o serie de reacţii, în cea mai mare parte pozitive, din partea membrilor grupului, care le-au transmis celor doi subofiţeri „Serviciu uşor”, felicitări pentru iniţiativă şi chiar rugămintea de a ieşi mai des în trafic pentru că „nu ar fi atâtea accidente”.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat că postarea celor doi agenţi ai Serviciului Poliţie Rutieră a fost din iniţiativă proprie şi are caracter preventiv.

„Trebuie să se ştie că poliţiştii nu se ascund, ei vor să prevină accidentele rutiere. Dacă şoferii ştiu că în anumite zone este radar, mai reduc viteza. E greşită concepţia potrivit căreia poliţiştii stau la pândă cu radarul pentru a-i sancţiona pe şoferi. Scopul radarelor e reducerea vitezei de deplasare pe segmentele de drum unde există tendinţa de a fi depăşită viteza legală, principala cauză a accidentelor rutiere”, a spus Lascău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Intersectia fara vizibilitate
...de-abia astept sa ne anunte cand vor dirija circulatia la intersectia de la intrarea si iesirea din Bors,unde zilnic soferii isi risca viata datorita vizibilitatii reduse din cauza tirurilor parcate pe prima banda!Cred ca ar fi mult mai utili!
Postat 20 Noiembrie 2018, 17:57 de PFA
Respect
In Oradea-Bihor, rutiera își face treaba bine
Postat 17 Octombrie 2018, 21:09 de Sandu1206
Bre Fane
...Sub acest relativ anonimat iti permiti cam multe obraznicii. Mie mi se pare ca nu arata deloc a interlopi, chiar par niste tineri normali; sper ca total diferiti de vechea generatie, astia retrasii, majoritatea niste spagari infecti. Pune un link sa-ti vedem mutra si apoi decidem cat esti de frumos si cu ce semeni, poate cu caracterul mizerabil pe care ni l-ai aratat.
Postat 17 Octombrie 2018, 20:40 de Neutryno
o intrebare pt pol rutiera
Intr-un sens giratoriu pentru a vira la stanga sau pt a intoarce (discutam doar cazul cu doua benzi pe sens), conducatorii auto sunt obligati sa foloseasca banda 2. Iesirea din sens, cum se face corect domnilor? Pe banda 1 sau pe banda 2 sau sunt corecte ambele variante. Mentionez ca eu parasesc sensul in cazul mentionat DOAR in banda 2 insa vad zilnic instructori auto care ies cu elevii din sens, o parte din ei in banda 2, o parte in banda 1. Deci?
Postat 17 Octombrie 2018, 20:00 de Kid
Fane fost :-)
Faneeeee.......hai sa facem abstractie de adjectivul “corect” si sa o luam logic. Daca esti fost politist foarte probabil acum esti in pensie. Daca esti in pensie inseamna ca ti-ai exercitat atributiunile si inainte de 1989, deci esti militian. Daca nu esti in pensie inseamna ca pentru corectitudinea ta ai fost rasplatit cu o demitere. Ar mai fi si varianta a treia sa iti fi dat singur demisia, dezamagit de sistem, dar asta implica onoare, ceeam ce tu nu ai. Un om si corect si cu onoare nu isi denigreaza colegii. Fie ei si “fosti”.
Postat 17 Octombrie 2018, 19:20 de danny6
Fane fost :-)
Faneeeee.......hai sa facem abstractie de adjectivul “corect” si sa o luam logic. Daca esti fost politist foarte probabil acum esti in pensie. Daca esti in pensie inseamna ca ti-ai exercitat atributiunile si inainte de 1989, deci esti militian. Daca nu esti in pensie inseamna ca pentru corectitudinea ta ai fost rasplatit cu o demitere. Ar mai fi si varianta a treia sa iti fi dat singur demisia, dezamagit de sistem, dar asta implica onoare, ceeam ce tu nu ai. Un om si corect si cu onoare nu isi denigreaza colegii. Fie ei si “fosti”.
Postat 17 Octombrie 2018, 19:19 de danny6
controlul pe sosea
ma simt in siguranta când vad politia in oras sau in afara lui. mai degraba sunt salbatici ca Fane pe drumuri... il si vad cum nu semnalizeaza in intersectii sau circula cu mana scoasa pe geam. apropo: când ii veti avertiza/amenda pe care care nu isi aprind luminile de drum când ploua sau când se intuneca? sau mai ales pe cei care folosesc luminile de ceata, ca Fane, in aceleasi conditii?
Postat 17 Octombrie 2018, 18:35 de roger
Happpyyyyy
Sunt sigur ca se bucura ca se legalizeaza casatoriile intre persoane de acelasi sex.
Postat 17 Octombrie 2018, 16:57 de Kuler
Vă salut d-le Fane
Dacă sunteți dvs sigur despre modul în care am intrat eu saun colegul meu în Poliție, vă invit să sesizați organele abilitate împreună cu probele care le aveți la dispoziție...Poate aveți și plicul despre care vorbiți...Legat de barbă, vă garantez că, calitatea serviciului polițienesc oferit cetățenilor nu are de suferit din cauza ei...Iar miliția nu mai există de câțiva ani buni...O zi bună vă doresc
Postat 17 Octombrie 2018, 16:45 de Gibonu-nebarbierit
doi giboni va spune un fost politist corect
doi giboni in hainele statului bineinteles intrati cum se stie in militie p[licu/$ ;) cu niste moace de interlopi, unul nebarbierit(ca sa fii interesant pentru giboance in anul 2018 se poarta barba ca fara giboni sunt urati cu spume) din anul 1000, zero conduita ajung sa faca de ras militia! ar trebui penalizati
Postat 17 Octombrie 2018, 15:53 de User anonimizat
oameni şi giboni
Fane, ai fost pus la punct! Merită să îţi lăsăm comentariul necenzurat, pentru a se vedea diferenţa de stil faţă de celelalte.
Postat 17 Octombrie 2018, 22:43 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON