URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2013, 15:57

Documentele studenţilor Facultăţii de Drept a Universităţii Vasile Goldiş din Marghita au fost ridicate de procurori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe documente ale Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", filiala Marghita, au fost ridicate de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre acte se numără copii după cataloagele şi centralizatoarele cu rezultatele obţinute de studenţii înscrişi la Facultatea de Drept, a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul filialei, Gheorghiţă Lupău.

"Au fost ridicate în total 97 de file, care sunt înscrisuri pentru uzul intern al instituţiei, situaţii, note şi înştiinţări", a declarat Lupău.

Managerul susţine că angajaţii filialei bihorene nu au de ce să se teamă. "Suspiciunile nu vizează filiala noastră, aici nu există astfel de probleme. La noi nu se susţin examene de licenţă şi nici nu eliberăm diplome, toate aceste proceduri având loc la sediul Universităţii din Arad. Noi asigurăm doar spaţiul de învăţământ", a specificat Lupău miercuri seară, în timpul percheziţiilor.

Ancheta vizează modul în care anumiţi studenţi au promovat examenele, inclusiv de licenţă, fără să fi fost prezenţi măcar în sălile de curs. Printre studenţii audiaţi ca martori în caz se numără şi 10 ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Arad.

Pe de altă parte, reprezentanţii Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" au transmis, joi, presei un comunicat în care îşi susţin nevinovăţia. Comunicatul precizează că verificările la sediul universităţii, unde se află şi sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, au fost demarate, se pare, "în urma unei sesizări cu privire la modul de desfăşurare a unor activităţi didactice".

"Nu ne-au fost comunicate încă detalii privind obiectul cercetării. (..) Afirmaţiile făcute în presă, că s-ar fi eliberat diplime false, nu au nici un temei legal, Universitatea "Vasile Goldiş" fiind o universiate acreditată, diplomele sunt cele tip, eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale", arată comunicatul, precizând că reprezentanţii universităţii vor sta la dispoziţia organelor de cercetare penală.

Documentul mai specifică şi că în ce priveşte învinuirile la adresa unor persoane, fără să specifice care, "acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie" şi "nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească". Reprezentanţii Universităţii mai afirmă că percheziţiile nu au afectat buna desfăşurare a procesului didactic, "astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins miercuri, la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" şi la filialele acesteia din opt judeţe, între care şi Bihor, într-un dosar în care se verifică modul în care s-au eliberat unele diplome la instituţia universitară.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale. În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Securistul de Lupau
Am facut liceul spre sf anilor 90. Dupa siguranta ce o avea si comportamentul lui fata de elevi, sunt convins ca era securest get beget. iar acuma la cum se comporta cu spagile, e klar ca lumina ochilor. sunt curios ce grad de ofiter avea. poate vom afla. o mizerie umana.
Postat 16 Februarie 2013, 06:25 de Liceanul
capati-ne de LUPAU GHEORGHITA!!!!!!!!!!
In sfarsit il ancheteaza cineva pe acest om parsiv,libidinos, mare PSD-ist, fantoma orasului Marghita!!!!!! Dupa ce ca a fost director la liceul Goga, unde nu a realizat absolut nimic, ci dimpotriva isi piedrea vremea la chefuri alaturi de Varsendan Corneliu, a pus la cale marea universitate SORBONICA DE MARGHITA, unde toata lumea stie ca se vand diplome ca painea calda...aici orice prost devine student model cu diploma si orice profesoras precum Timar Iulius sau Remus Sabau devine doctor docent....dar ce mai conteaza....sa curga cu note de trecere, cu diplome si mai ales cu BANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne-am saturat pana peste cap de influenta acestui om, asa zis-ul GURU, care dicteaza din umbra tot ce misca in oras, de aceea Marghita stagneaza!!!! Bravo Bihoreanul ca l-ati demascat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! era si timpul!!!!!
Postat 10 Februarie 2013, 11:30 de marghitean
Pupincuristul TIMAR IULIS
TIMAR IULIUS, un parvenit, catelul fidel al lui Guru-Lupau, un fost arbitru de doi bani implicat in scandaluri cu trompetiste, cere bani studentilor pentru a promova, ca sa-si termine vila aparuta peste noapte, din umilul sau salar de profesoras de matematica...sau poate din salarul "inteligentei" sale sotii, care abia s-a titularizat intr-un satuc dupa zeci de ani in care lua sub 4... Vezi Doamne s-a ajuns taranul director la "prestigiosul" SMA "Horea"" . E vai si amar cand suntem condusi de asemenea specimene, un "nimeni in drum si plin de praf"!!! RUSINE!!!!
Postat 10 Februarie 2013, 11:17 de Dorel
cei care care pun piedicii in dezvoltare sunt TRADATORI.
macar stigamtizati, insemnati sa i vedem si sa coboare capul , ce inchisoare cand copii mor in spitale !!! Pe criza nu tii la caldura infractori care is si dau alte tunuri, devine a doua lor casa gratis :)))) idioti de guvernanti !!
Postat 08 Februarie 2013, 08:27 de tradatorii
cei care care pun piedicii in dezvoltare sunt TRADATORI.
habar aveti de codul penal dar comentati aiurea, ce vina au studentii ca sunt OBLIGATI de un sisitem de invatamant acreditat sa respecte reguli interne, ce vina avem noi ca CETATENI ca ONRC nu ne autorizeaza ca e un sistem de SPAGARI,te pobliga la evaziune cu legi proaste votate daca tu pe propietatea privata nu poti face nimic:)))))), ce vina avem noi ca se fac casatori nule neverificate ca spagarii intind MANA, de ce nu i impuscati? ce masa si cazare la INCHISOARE ?FURA TARA !!!!
Postat 08 Februarie 2013, 08:23 de tradatorii
ei
Ar trebui sa se investigheze si familia TIMAR IULIUS din Marghita....cita mita a primit ca sa intre la examene in locul celor care nu aveau t imp sa vina la examene.....Timar lua bani buni pt. a scrie in locul lor si nu e vorba de un sudent ci de mai multi in acelasi timp ! Facea si 10 lucrari intr-o ora ca cei care ii dau mita sa treaca examenele.....asta cu acordul EXCELENTEI SALE mister LUPAU !!!! Nenorocitii dracului ! Altfel cum ar fi reusit sa faca ce altii nu au reusit intr-o viata ??????????
Postat 08 Februarie 2013, 07:00 de elli
Atentie Toth!
Printre cei care au "frecventat" facultatea din Arad se afla si ex-presedintele lui FC Bihor, Sandu Toth!!!!!!
Postat 07 Februarie 2013, 23:24 de Gabi
scoli pe bani
speram ca excelenta lupau sa nu aiba probleme,ar ramane psd-ul descoperit pe marghita
Postat 07 Februarie 2013, 18:45 de scoli
Mini-Sorbonica
Sigur ca la o astfel de desfasurare de forte organele de ancheta nu se iau dupa barfele octogenarelor pasionate de telenovele.Si,la fel de sigur,nu se merge la prins vrabii (sau fazani!) cu alai de tobosari.Marea noutate ar fi sa aflam ca s-a introdus ,la recomandarea medicilor stomatalogi-desigur!-apa de gura cu gust de usturoi...
Postat 07 Februarie 2013, 16:27 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON