URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2017, 12:06

Directorul Filarmonicii de Stat Oradea, Meleg Vilmos, a fost ales preşedintele organizaţiei municipale UDMR

Directorul Filarmonicii de Stat Oradea, Meleg Vilmos, a fost ales preşedintele organizaţiei municipale UDMR foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Filarmonicii de Stat Oradea, Meleg Vilmos, este, începând de vineri, preşedintele organizaţiei municipale UDMR. Acesta a fost ales în locul juristului Ritli Ladislau jr, care a condus filiala cu titlu interimar, după demisia fostului viceprimar Huszar Istvan, care a demisionat în luna iunie, când a acceptat să preia conducerea unei companii din Ungaria.

Actorul în vârstă de 61 ani a fost unicul candidat şi a fost ales cu unanimitate de voturi. El va avea o sarcină grea, în condiţiile în care, la ultimele alegeri locale, Oradea a suferit cel mai drastic eşec, ajungând la doar 4 consilieri, pentru că inclusiv în Podgoria şi Episcopia etnicii maghiari l-au votat în număr mare nu doar pe liberalul Ilie Bolojan, ci şi lista sa de consilieri.

De altfel, în discursul său festiv, Meleg a ţinut să precizeze că se bazează pe echipa din Oradea a UDMR pentru a-i recâştiga pe orădeni.

"Am acceptat această funcţie şi, totodată, o sarcină importantă: cea de a câştiga încrederea orădenilor care să accepte să susţină această organizaţie. Însă nu voi putea de unul singur, mă bizui pe echipa noastră, împreună cu care vom face o strategie ca să găsim cheia spre sufletele oamenilor", a spus Meleg Vilmos.

Contactat, luni, de BIHOREANUL, preşedintele UDMR Oradea a declarat că, deşi este membru fondator al organizaţiei, e pentru prima dată când acceptă o funcţie de conducere. "Până acum, nu mi-am dorit niciodată o funcţie. Însă anul trecut, când am candidat la alegerile locale, m-am întâlnit cu foarte mulţi orădeni care mi-au oferit sprijinul lor. Acesta este motivul pentru care acum am şi acceptat propunerea de a prelua această funcţie. Ştiu că va fi greu, însă mă bazez pe ajutorul colegilor", susţine Meleg.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Indolență la maxim
După ce, din criterii politice josnice și total lipsite de scrupule, l-au propulsat pe scaunul de director al Filarmonicii de Stat din Oradea, vedem și acum care este direcția spre care se îndreaptă viziunea acestor oameni: accea de a crea ranchiună și rivalități complet lipsite de necesitate. Cei mai în măsură să întărească această afirmație sunt cei care au luat parte la concertul de joi seara, din data de 28 septembrie, organizat, deși în cadrul stagiunii, în aniversarea celor 500 de ani de la Reforma lui Martin Luther (lucru pe care, de asemenea nu îl putem înțelege), și care au asistat la un discurs de deschidere a concertului (lung și anost) exclusiv în limba maghiară, fără să se traducă... Iar toate acestea după ce Consiliul Județean a tot râmbițat necesitatea unei reîmprospătări a managementului instituțional pentru a-l face mai atrăgător pentru public... Un om care nu a fost în stare să aducă public la spectacolele Teatrului Maghiar, exclus din acel colectiv tocmai din cauza incapacității de atractivitate, este adus să facă același lucru, la o altă instituție de cultură... Indolență crasă la maxim...
Postat 02 Octombrie 2017, 22:52 de cartisalex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON