URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2020, 18:53

Deşteaptă-te, române! Imnul României răsună din maşinile de Poliţie inclusiv în Oradea (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin megafoanele maşinilor de Poliţie, inclusiv în unele din Oradea, a răsunat, sâmbătă, de la ora 17, Imnul României.

Demersul a fost iniţiat la nivel central în semn de mulţumire pentru cei din linia întâi în lupta pentru combaterea coronavirusului, dar şi "în semn de mulţumire pentru românii care respectă carantina şi stau acasă", după cum au anunţat sindicaliştii Europol.

"Această acţiune, care se desfăşoară la nivel naţional, este mesajul prin care îi asigurăm pe toţi cetăţenii că suntem în stradă pentru siguranţa lor. Suntem pregătiţi şi avem capacitatea de a face faţă oricărei provocări. Totul va fi bine", a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Asemenea acțiuni au avut loc în mai multe orașe din țară.

De altfel, Digi24 arată că acţiunea de sâmbătă a fost doar începutul.

Un ordin dat sâmbătă de ministrul Internelor, Marcel Vela, prevede difuzarea imnului naţional din maşinile Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei Române, în zilele de sâmbătă şi duminică, la ora 17 şi 21, pe toată perioada stării de urgenţă.

Ordinul prevede şi implicarea şefilor de structuri ale MAI pentru a asigura "pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate şi la intensitate adecvată".

Imnul se va auzi şi la frontierele României, mai arată sursa citată.

UPDATE:

Imnul României a răsunat din nou din mașinile de Poliție, sâmbătă seară, la ora 21. O astfel de mașină a fost surprinsă de BIHOREANUL pe Bulevardul Decebal din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Grigoraș
Bine Grigoraș am sa învăț si franceza pt tine:)) pe parte de limba latină sa vi la mine sa ti dau ore dupa program:) Cine stie poate respect legea mai bine ca tine chiar dacă e dura cum spui tu in latină prietene. Cat priveste numele meu sunt un Preda și ma mîndresc ca l port, bine Grigoraș? Vezi fa ti tura linistit, du te acasă si punete sa dormi ca tare obosit pari....Iar în ceea ce priveste pandemia va fi si mai groasă atata timp cat nu va fi bine gestionată aceasta criza. Dacă citeai cu atentie comentariul meu la articol si nu erai obosit vedeai ce a vrut să zică poetul prin vorbele lui, adică preferam investiții în echipamente pt medici si medicamente decât imnul la beșafon la ora fixă ,atenție!!! Pt ca implementarea lui s a făcut cu anumite costuri, banii aceia puteau fi chibzuti mai bine mai Grigoraș...asta era esența .
Postat 30 Martie 2020, 22:09 de Adrian_Preda
??????????
Adrian Preda...mai baiete cu nume de interlop..Dura lex,sed lex..Respecta legea actuala,nu pricepi ca e groasa treaba?Nu intelegi ca virusul nu te iarta?Lasa filosofia asta de 2 bani,nu te mai baga in seama,aluneci si te va durea rrrau de tot?Compris mon amies?
Postat 30 Martie 2020, 04:38 de grigore
1011010
I-ați tratamentul
Postat 29 Martie 2020, 23:35 de Sandu2100
Corul extremistilor, revizionistilor, iredentistilor sovinilor
Hai sariti sa-l aparati pe sovinul asta plin de ura, care posteaza hate speech (primele mesaje), cu nick-ul unui cunoscut interlop: adrian_preda.
Postat 29 Martie 2020, 23:20 de 1011010
cont suspendat
1011010, ai contul suspendat pentru comentariile pline de injurii și trivialități.
Postat 29 Martie 2020, 23:48 de Moderator
adrian_preda
Ma sovinule cu nick-ul unui cunoscut interlop, in primul rand postezi mesaje pline de ura cu sovinismele caracteristice. Fierbi de ciuda cand auzi Imnul, cand vezi Tricolorul Romanilor. Apucaturi de sovini tembeli (mai sunteti cativa pe aici). Oamenii aceia patruleaza oricum. Ei sunt in timpul serviciului iar Imnul este in semn de respect pt cei aflati ii prima linie in lupta cu acest nenorocit de virus - cadre medicale, politisti, jandarmi, militari, etc. Este in semn de respect si pt cei de acasa, care au inteles sa coopereze in combaterea acestui virus. Militarii au construit in aceste zile spitale de campanie suplimentare, necesare pt tratarea bolnavilor de coronavirus. Toti isi fac treaba si isi risca sanatatea ca si un tembel sovin ca si tine, sa poata iesi pe strada dupa ce aceasta infectie va fi combatuta cumva.
Postat 29 Martie 2020, 23:15 de 1011010
1011010
Nimeni nu e șovin, nici extremist si nici revizionist. Decât să se investească în a asculta imnul la beșafon si sa se plimbe oamenii aceia de pomana ,preferam sa investească intr un spital rapid de campanie sau in medicamentatia sau in cercetare in momentul de față. Parerea mea este ca e mai importantă sănătatea decât plimbările cu beșafonul pe strada in Coreea de Nord. Imnul il poate asculta oricine pe telefon acasă in masina, etc. Pur si simplu e parerea mea liber exprimată ,argumentata si asumată fără să jignesc pe nimeni! Iar când critic ,scopul nu e de a mi bate joc ,e de atrage un semnal de alarmă pt cei ce ne conduc pt ca am pretenția să ne reprezinte egal, sa si faca meseria astfel încât să pot zice ce sunt mandru sa fiu român ,fie el sef de poliție, primar, prefect, premier, președinte, etc. Vreau de la acesti oameni cele mai bune decizi pt ca ei reprezintă 19mil. de oameni. Sper ca m am facut înțeles, da?
Postat 29 Martie 2020, 22:54 de Adrian_Preda
1011010=234=ALCOOR=1234
I-ați tratamentul copile. Toți suntem Romani. Zi ceva și despre mine :::)))
Postat 29 Martie 2020, 20:35 de Sandu2100
Binarule
Vezi-ti limbajul ca nu esti asa anonim. Poate ai auzit tu de vpn da am mancat pe paine viteji ca tine, din rusia pana in china. Stai pe curu tau, ca nu te amenint, doar iti zic ca nici adresa aia de mail nu anonimizeaza. Vezi ca nu stii cui te adresezi si poate stiu mai multe decat crezi tu prin prisma meseriei mele. Azi ai fost prostu nostru, stai jos si spala-te la coor.
Postat 29 Martie 2020, 20:18 de poiu
Initiativa foarte buna
Demersul initiat ca semn de respect si multumire pt cei din linia intai - medici, politisti, jandarmi, militari, pompieri, etc) cat si pt cei care coopereaza in incercarea de limitare a raspandirii acestui virus pervers, este vazut cu ochi rai de catre dusmanii bipezi, sfertodocti, intoleranti, extremisti pe care ii apuca tremuriciul cand vad si aud insemnele nationale ale Statului Roman. Aceasta situatie nu e noua. Astfel de comentarii rautacioase apar si cand vine vorba de Sarbatorile si de Istoria Romanilor.
Postat 29 Martie 2020, 19:51 de 1011010
pentru cei care au crezut ...
... ca guvernul nu poate avea idei si mai stupide :D :D :D ... mda.. avem nevoie de imn, icoane si moaste ... :D :D :D LOL LOL LOL :D :D :D
Postat 29 Martie 2020, 19:17 de sasi
Procesomanilor
Gura e de voi, din spatele unui nickname. Voi habar nu aveti ce inseamna intentarea unui proces pe baza unor declaratii din online, asa-i? Viata nu e ca in filme, nu spun ca nu se poate, dar e putin mai greu de dovedit ca preda a zis ceva sau ca binaru a zis altceva. Calmati-va țâțele.
Postat 29 Martie 2020, 18:05 de poiu
adrian_preda
Insulti si jignesti un mare numar de oameni (hate speech), oameni pe care nu-i cunosti, oameni ale caror taxe, impozite si cheltuieli nu le platesti tu, oameni ai caror copii nu-i intretii tu, iar moderatorul nici macar nu te avertizeaza. Asta nu inseamna ca o sa si scapi. Ne vedem la proces, nemernicule plin de ura.
Postat 29 Martie 2020, 17:33 de 1011010
Moderatorule
Avertizarea trebuia sa i-o adresezi acestui sovin nenorocit care posteaza cu nick-ul adrian_preda (nick-ul unui cunoscut interlop), nu mie. El generalizeaza insultand, facand in fel si chip poporul roman. Astea sunt mesaje sovine, plina de ura. Pe el trebuia sa-l avertizezi, nu sa-l incurajezi sa posteze incontinuare astfel de mizerii. Adica el poate sa arunce termeni jignitori tuturor, iar eu l-am jignit spunandu-i ca e o **** nenorocita.
Postat 29 Martie 2020, 17:26 de 1011010
Imnul se va auzi şi la frontierele României
Ideea e interesanta,cine a facut armata stie ce inseamna tonul la cintec,cadenta si pas de defilare.E vorba de (bio)rezonanta.Pacat ca evenimentul s-a amestecat cu actiuni de PR de genul:"semn de mulţumire pentru cei din linia întâi ","în semn de mulţumire pentru românii care respectă carantina şi stau acasă","Suntem pregătiţi şi avem capacitatea de a face faţă oricărei provocări. Totul va fi bine".Daca eram pregatiti nu ajungeam la scenariul4.Nici o explicatie despre cei 1500 contaminati.Ancheta epidemiologica?Sa stim si noi,citi au venit cu virusul in tara, citi s-au contaminat local? O idee geniala sa nu comunice contaminarile pe orase/judete,pentru a pune in garda populatiile din orasele/judetele cu risc.Sa nu se reduca sloganul "suntem pregatiti" doar la amenzile date romanilor nevinovati,poivaniti in blocuri...
Postat 29 Martie 2020, 15:45 de excalibur
...
Gott Erhalte Franz den Kaiser era mai potrivit, poate așa aveam și noi niște AKH-uri pe aici.
Postat 29 Martie 2020, 12:35 de oradeaveche
Felicitări 1011010
Tocmai te ai lipit de un proces!!! Continuarea o vei afla cat de curând.
Postat 29 Martie 2020, 11:32 de Adrian_Preda
Felicitari !
Tot respectul pt cei aflati la datorie!
Postat 29 Martie 2020, 09:39 de 1011010
adrian_preda
E carantina, cu restricitii de circulatie, in toata Europa, America de Nord si in multe tari din Asia. Vrei sa vezi mai multe infectii in Romania ? ...
Postat 29 Martie 2020, 09:34 de 1011010
avertizare
Cotrolează-ți limbajul, nu mai arunca cu termeni jignitori!
Postat 29 Martie 2020, 11:38 de Moderator
adrian_preda
Daca tot ai adus vorba de Germania, in Germania au pompat americanii miliarde de dolari dupa razboi (planul Marshall). Douazeci si doua de tari europene, printre care si Romania, au primit primit invitatie sa participe la Conferinta de la Paris, pt a face parte din planul Marshall, din 19 iunie 1947. Moscova, a interzis Romaniei sa participe la aceasta conferinta. CEausescu, tot de kgb-istilor a pierit. Ti-a plesnit vreo vena in cap ca ai auzit Imnul National ? ....
Postat 29 Martie 2020, 09:28 de 1011010
Grigore
Idiot nu idiot asta e realitatea in momentul de față mai Grigore! Du te bea o cafea in centru, Du te la un medic , Du te la un strand, Du te la Metro(stai la coada), Du te sa vizitezi cv daca mai poti!!!! Grigore asta e doar inceputul, introducerea pt ceea ce va urma! Fix de asta are nevoie romanul sa asculte la beșafonul poliției imnul mă Grigore, de toate avem in rest ,nu? Încă o criză creeata de băieți deștepți ...asa ca Grigore poti sa lasi replici si pe Jupiter ca si acolo E mai bine ca in Romania.Suntem o nație de idioți asta suntem...!!!! Dacă nu eram idioți si prosti si fara caracter azi macar zugrăveala ce a construit Ceausescu, da nici ai nu am reușit. Dacă eram un popor ok eram azi noi in locul Germaniei dar asa suntem ca cei din Congo:)) toti suntem naționaliști dintr o dată mai Grigore dar încă ne căcam in fundul curții ....fapte nu vorbe, fapte!
Postat 29 Martie 2020, 07:34 de Adrian_Preda
Si uite..
Ti am lasat replica mea la ...penitenciar..Comentariu IDIOT dle Preda!
Postat 29 Martie 2020, 04:24 de grigore
Asta mai lipsea
Si uite cum in doua saptamani din țară democratică cu principii am ajuns pe aceeași poziție "democratica" cu ,Coreea de Nord. Nu ai voie sa iesi din casa, coada la magazine si imnul la ora fixă. În loc să investiți în cercetare și spitale ardeti gazul de pomana si investiți în tot felul de idioteni. Mai trebuie sa bateti si pas de defilare la ora fixă și e clara direcția.
Postat 28 Martie 2020, 22:31 de Adrian_Preda
hir cal
prin asta oameni au de mancare ,bancile nu iau dobanzi ,copii mananca dulciuri,finantele iarta oameni ,sasu sase case renunta la case catu reduce impozitu ,orban da de mancare cine nu are ,.asta e romania lor ,hotii lui base fostul pdl au venit anapoi ,doamne fereste si ajutane sa trecem peste asta cu bine si dane minte
Postat 28 Martie 2020, 22:08 de todo
Felicitări
Poliției Române
Postat 28 Martie 2020, 20:57 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON