URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2012, 12:00

Descoperire importantă: Cadavrul de la Nădar aparţine soacrei avocatului fugar!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul şi poliţiştii care anchetează cazul femeii moarte descoperite marţi, chiar în ziua de Crăciun, în satul Nădar, merg pe ipoteza că trupul ciopârţit de animale aparţine chiar soacrei avocatului Cosmin Moraru, cel reţinut în Elveţia, împreună cu soţia sa, suspectaţi de uciderea femeii.

"Strângem toate datele în jurul acestei ipoteze. Sunt foarte multe şi zdrobitoare indicii, cel mai important fiind că trupul găsit aparţine unei persoane care a avut parte de o moarte violentă, a fost victima unei intervenţii mecanice puternice. Puse cap la cap, se leagă tot mai multe date. În urma autopsiei s-au găsit urme extrem de dure la nivelul gâtului şi al capului. Are gâtul străpuns de un obiect", au declarat BIHOREANULUI surse judiciare din cadrul anchetei.

Cadavrul femeii de 53 de ani a fost găsit marţi seară, pe acostamentul unui drum, la marginea unui teren agricol. Câţiva trecători au văzut o haită de câini care sfâşiau ceva, iar când s-au apropiat au văzut că e vorba de un cadavru uman şi au sunat la 112. Corpul era înfăşurat într-o folie, iar pe cap era tras un sac de nailon. Piciorul drept şi o parte din bazin au fost devorate, la fel şi mâna dreaptă, până la umăr, iar o parte din piciorul stâng şi mâna stângă până la încheietură au fost şi ele mâncate de animale.

Deşi probele sunt solide, procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea, care efectuează ancheta în acest caz dat fiind că principalul suspect este avocat, urmează să stabilească în cursul zilei de miercuri cu exactitate dacă trupul aparţine într-adevăr Paraschivei Vilhan, soacra avocatului. "Cert este că moartea a fost violentă, sunt leziuni clare imcompatibile cu viaţa", a mai declarat sursa citată.

În tot acest timp, avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa, Krisztina Pazurik, care au dispărut de acasă imediat după crimă, au fost arestaţi de Curtea de Apel Oradea iar în prezent sunt în custodia autorităţilor din Elveţia şi sunt supuşi procedurilor de extrădare.

Crima s-a petrecut pe 3 decembrie, în casa celor doi, iar, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi soţi aveau de gând să scape fugind în America de Sud. Ziarul nostru a aflat că, în faţa autorităţilor elveţiene, avocatul se dă "general în armata lui Hitler" şi cere arestarea socrului său, care i-ar fi intrat în casă, i-ar fi omorât soacra şi apoi a fugit cu cadavrul.

UPDATE:

Procurorul Sebastian Vălean de la Curtea de Apel Oradea, cel care coordonează ancheta, a confirmat, miercuri după amiază, pentru BIHOREANUL, că trupul mutilat aparţine femeii căutate.

"Parchetul Curţii de Apel Oradea confirmă identitatea cadavrului găsit marţi seară, ca fiind al soacrei avocatului Moraru Cosmin, pe numele ei - Vilham Paraschiva", a declarat Vălean.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchet, anchetatorii au intrat şi în posesia autoturismului celor doi fugari. "În vederea stabilirii adevărului şi tragerii la răspundere penală a vinovaţilor, organele de urmărire continuă cercetările în cauză, fiind în derulare expertize, precum şi procedurile de extrădare din Elveţia a două persoane suspectate de comiterea infracţiunii de omor calificat, persoane faţă de care a fost începută urmărirea penală. Menţionăm că autoturismul celor doi învinuiţi ne-a fost remis de autorităţile judiciare elveţiene, ca urmare a unei comisii rogatorii internaţionale, fiind în curs cercetări tehnico-ştiinţifice criminalistice detaliate", arată documentul citat.

Detalii despre acest caz, în articolele:

Generalul lui Hitler: Acuzat de crimă, avocatul Cosmin Moraru face pe nebunul în Elveţia

Crimă în înalta societate: Avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa urmează să fie extrădaţi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
deci?
Ce se mai intampla, deci? Vrem si noi sa stim. Procurorii tac?
Postat 11 Martie 2013, 16:48 de Alex
eu am voie sa cred
Adanc graiesti ! La proces vor fi intrebati de ce au dus covoarele de sange la spalatorie , de ce au cerut unui ins sa scoata parchetul si pardoseala si sa razuiasca petele de pe pereti , de ce erau urmariti de ...dna si riscau pedepse de 20-30 ani (ca asa a zis lui tac-su) , totusi , de ce au mutat cadavrul de la locul crimei si de ce au fugit , neplanificat , din tara. In rest , e asa cum „gandesti„ tu -„oricine o putea ucide„. Copiii ei au fugit „ de sanchi „ si „de bambus„.Serios vorbind , nimeni nu e vinovat pana nu e condamnat dar comentariul tau e chiar aiurea.
Postat 09 Ianuarie 2013, 18:21 de titel
cu asta ?
faptul ca au trasportat cadavrul nu inseamna ca au si ucis o ei !!! pana la crima este mult drum , oricine o putea ucide nu doar copii ei.
Postat 28 Decembrie 2012, 09:23 de ce vreti sa spuneti
A VENIT VREMEA DERATIZARII COMUNISTILOR :)))
idiotii au gasit un cadavru dar nici in prezenmt nu au gasit arma crimei ca sa l prinda pe faptuitor, acum sigur ca da tot avocatul e vinovat de modul lor icapabil de neprofesional , demisia scrie pe fruntea voastra, cei din minister sa faca restructurari si afara cu porcii numit pe pile care habar au de profesie, NOI NE RISCAM VIATA ZI DE ZI CU MIZERII FARA VOCATIE NUMITE POLITIC.
Postat 28 Decembrie 2012, 08:21 de IA MARSSS MIZERII
nu va e rusine , ce profesionisti aveti in structuri ?
probe aveti, nu coincidenteee, furati luna de luna salarii si nimic de capul vostru, bun exemplu de profesionisty sunteti, tergiversati un caz care trebuia rezolvat pe loc:)))) , mizerii avem in structuri sunt capabili sa aresteze si nevinivati fara probe si noi romani platim prostia lor cu taxe si taxe, analfabetism comunist .
Postat 28 Decembrie 2012, 08:18 de marss de analfabeti
nu va e rusine , ce profesionisti aveti in structuri ?
cum au identificat cadavru dupa datura, adn ?Ce credeti voi ca de birocratia voasta comunista ne ardeeee noua ? marss de javre pe pile ! Astia s bazeaza pe coincidente, probe ioooc.
Postat 28 Decembrie 2012, 08:16 de marss de analfabeti
@justitiarul
dar tu hallllezi si * de morti :O))) asa naspet te a facut ma - ta , rau naspet .
Postat 28 Decembrie 2012, 08:13 de VOMEAZA tu :))
ptr ionut
cunosti situatia?aceasta fam.s-a numit MOLNAR pana in 1990 cand si-au schimbat numele in morar asa ca.........mucles
Postat 28 Decembrie 2012, 00:17 de amok
pt instalator si idioti
nUMELE moraru cosmin E NUME MAGHIAR? Cunosc situatia si nu sunt maghiar- in acest caz NIMENI NU E UNGUR . De ce delirati?
Postat 27 Decembrie 2012, 20:18 de ionut
bozzzgori imputtiti
CENZURAT
Postat 27 Decembrie 2012, 20:11 de muwee bozzgorilor
Ai observat foarte bine !
Cel mai tare comentariu.
Postat 27 Decembrie 2012, 04:55 de pt Instalatorul
@TOT EL
Vine o zi cand va veni cu helicopterul la seriviciu si isi va plimba amanta intr-un ferrari. Doar sa moara infractorii de ciuda :))
Postat 27 Decembrie 2012, 00:53 de B
exact
Buna remarca Instalatorule!
Postat 26 Decembrie 2012, 22:18 de eu
Simpatizanți UDMR
După cum se vede în poză, acești criminali sunt UDMR-iști, și mai avem mulți printre noi!
Postat 26 Decembrie 2012, 22:13 de Instalatorul
este adevarat
intradevar a fost aruncat pe marginea drumului intre spini , si a fost la marginea unui teren agricol, nu s-a facut din tantar armasar, este cat se poate de adevarat articolul
Postat 26 Decembrie 2012, 20:05 de il Fenomeno
spagarul
asa da.....dar daca se ocupa si de cazul asta acest procuror, valean....s-ar putea ca, criminalul sa scape bazma curata. valeanu are notorietate in a scapa vinovatii cu bani de puscarie, si in a trimite in judecata pe cei nevinovati dar, care nu au avut ce sa-i dea. totul tine de pret si de comanda. in cazul acestui gunoi de procuror pretul e mare si raspunde bine la comenzile tovarasilor de spaguit. cum altfel ditamai vila in zona rezidentiala, multele concedii exclusiviste, masinile una mai scumpa ca cealalta. vine o zi, vine o zi cind se va.....
Postat 26 Decembrie 2012, 18:20 de TOT EL
carte
bai mos ,daca nu era avocat nu era de competenta curtii de apel.da ca sa stii lucrurile astea este absolut necesar sa citesti.sunt chestiuni elementare de drept dar noi in tara asta aruncam cu noroi si in cazurile putine in care institutiile isi fac treaba. iar tu "ha,ha,ha" la cum scrii esti un exponent in ceea ce priveste analfabetismul.
Postat 26 Decembrie 2012, 16:16 de mihai
prostia omeneasca si infatuarea
Oameni buni , daca n-aveti habar de regulile / legile / procedurile dupa care functioneaza oricare justitie nu comentati . Vreti sa pareti destepti dar mustiti de ignoranta.In asemenea cazuri nu „ se lipesc trei coincidente „ . De ce ? Unul ca „mos„ nu va pricepe niciodata.
Postat 26 Decembrie 2012, 16:16 de titel
justitiarul
iar a iesit ANCA la interval. bai fata, mai poti vomita?
Postat 26 Decembrie 2012, 15:12 de svastica
adevarul din gura inocentului iese)))
"procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea, care efectuează ancheta în acest caz dat fiind că principalul suspect este avocat, urmează să stabilească în cursul zilei de miercuri cu exactitate dacă trupul aparţine într-adevăr Paraschivei Vilhan" DECI DACA SUSPECTUL ERA UN OARECARE NU MAI ERA NEVOIE SA SE STABILEASCA "CU EXACTITATE" cui apartine trupul???? era suficient sa lipeasca trei coincidente si cazul era incheiat)))) bine ca m-am prins si eu cum functioneaza justitia romana))
Postat 26 Decembrie 2012, 14:40 de mos
avem analfabeti multi in BIHOR in functii PUBLICE, nu va speriati fac din tantar armasar !!
" pe marginea unui teren agricol, " cine arunca un cadavru la marginea unui teren agricooool ? Normal ca l au descoperit animalele si arata in halul in care arata :)))) dar nu l arunca nimeni ca sa fie gasit, si ora si data de ce nu o dau LEGISTYYYYYY ?
Postat 26 Decembrie 2012, 13:21 de ha,ha, ha, ha, ha
m am nascut COMUNIST asa vreau sa MOR , vedetiva de PROFESIE nu veniti cu bancuri
ha, ha, ha, ha, s ar putea, sa vedeti asta ce inseamna o doza de TERGIVERSARE COMUNISTA !!!!! m am nascut COMUNIST asa vreau sa MOR , vedetiva de PROFESIE nu veniti cu bancuri ieftine, wwwwooow un cadavreu descoperit, wooow nu i al vostru cumva care l ati pierdut ?
Postat 26 Decembrie 2012, 13:18 de ha,ha, ha, ha, ha
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON