URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2019, 14:00

Descinderi în staţiile CFR din Bihor: poliţiştii au căutat călători fără bilete, cerşetori, hoţi, bişniţari, dar şi taximetrişti fără acte (FOTO)

Descinderi în staţiile CFR din Bihor: poliţiştii au căutat călători fără bilete, cerşetori, hoţi, bişniţari, dar şi taximetrişti fără acte (FOTO) foto: Poliţia Bihor
Descinderi în staţiile CFR din Bihor: poliţiştii au căutat călători fără bilete, cerşetori, hoţi, bişniţari, dar şi taximetrişti fără acte (FOTO) foto: Poliţia Bihor
Descinderi în staţiile CFR din Bihor: poliţiştii au căutat călători fără bilete, cerşetori, hoţi, bişniţari, dar şi taximetrişti fără acte (FOTO) foto: Poliţia Bihor
Descinderi în staţiile CFR din Bihor: poliţiştii au căutat călători fără bilete, cerşetori, hoţi, bişniţari, dar şi taximetrişti fără acte (FOTO) foto: Poliţia Bihor
Descinderi în staţiile CFR din Bihor: poliţiştii au căutat călători fără bilete, cerşetori, hoţi, bişniţari, dar şi taximetrişti fără acte (FOTO) foto: Poliţia Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 70 de poliţişti de la transporturi, ordine publică şi Serviciul Rutier, angajaţi CFR, jandarmi au "periat", miercuri dimineaţă, staţiile CFR din Oradea, Valea lui Mihai şi Beiuş, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona Gărilor.

Acţiunea a avut în vedere depistarea călătorilor frauduloși şi a persoanelor fără adăpost, prevenirea furturilor şi a actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror alte fapte ilegale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, acţiunea s-a desfăşurat între orele 6 şi 10. "Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Legii Taximetriei, Hotărârii de Guvern privind transporturile feroviare şi Legea 61 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice", a explicat comisarul şef Fărcuţa. 

În total, echipajele au verificat 133 de autovehicule şi 82 de persoane, valoarea amenzilor în cele trei staţii CFR ridicându-se la 5.050 lei, pentru încălcarea Legii Taximetriei, a HG privind transporturile feroviare şi a Legii 61. La acestea se adaugă alte 45 sancţiuni aplicate de poliţişti pentru încălcarea Codului rutier, cu amenzi în valoare totală de 12.325 lei. Totodată, agenţii rutieri au reţinut 3 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Acţiunea din Bihor a fost parte a unei ample operaţiuni a Direcției Transporturi din cadrul Poliţiei Române, care a vizat prevenirea și combaterea faptelor ilegale în zona stațiilor CFR. Timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică din toată țara au efectuat controale în zona a 324 de stații de cale ferată.

În activități au fost angrenați și jandarmi, polițiști locali și colegi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
controlul trebuie sa fie o rutina la gara
e bine ca au inceput sa faca aceste controale, era si cazul! ideal ar fi sa continue. intre timp, in statia de tramvai de la casa de cultura, langa chioscul otl, culmea!, isi fac veacul tot felul de vagabonzi care cersesc, de la mic la mare. gara arata mai curata de cateva zile, dupa ce ziaristii si-au pus lupa pe ce se intampla acolo. insa mai sunt lucruri de rezolvat si acolo, si pe centura.
Postat 19 Septembrie 2019, 09:52 de roger
Ha!!!
Treceam intr-o zi spre dedeman si in dreptul statie de benzina am vazut dintr-o data intre gagicile de acolo o mare agitatie si o imprastiere rapida. Pe moment nu am intetels ce si de ce Peste 15minute, dupa ce am intors am vazut ca apare in zare o masina a politiei facand inventarul a ceea ce a mai ramas din "turma" de gagici. Am inteles! Primisera pontu ca urmeaza sa vina politaii in control asa ca s-u carat de urgenta. Asa si aici, cine trebuia sa stie au stiut si u au cazut in plasa lor, o plaa cu mari gauri, crapaturi!
Postat 18 Septembrie 2019, 16:24 de scortosul
mai des
Verificarile ar tebui sa fie mai dese. PUTE gara si Piata Bucuresti a urina, a nespalati a delasare.
Postat 18 Septembrie 2019, 14:57 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON